Имам един скат във фризера - какво да го правя?

  • 5 626
  • 5
Здравейте, писна ми въпросната риба да ме боде всеки пък като бърникам из фризера и реших, че е крайно време да я изядем по някакъв начин.

Много моля за някакви идеи как точно се приготвя и чсти. Благодаря.
Виж целия пост
# 1
По принцип знам,че се пържи.Oткрих една интересна според мен рецепта:
http://www.brothers-trade.com/hranene_recepti.htm#Скат_с_каперси_и_домати

Виж целия пост
# 2
Цял ли е, че те боде? Бая голям фризер трябва да имаш.  Wink Laughing
Всъщност, сигурна ли си, че рибата е скат?  newsm78
Виж целия пост
# 3
Не е голям фризера, просто ската е малък (ако изобщо е скат) - баща ми ми го връчи и каза, че било скат.

И аз намерих тая рецепта с каперсите - сега ще помъдря дали ще успея да го изчистя.

Благодаря ви, хубав ден.
Виж целия пост
# 4
Хм, може. Аз се зачудих дали не е калкан. Предполагам, че всяка рецепта за калкан ще стане и със скат.
Виж целия пост
# 5
Ската се пържи, някой го правят на пара, но не ти го препоръчвам, това са малки хрущялчета, почити няма месо.
Крилата на скара се режат на филета, посолява се, овалва се в брашно и се пържи.
За чистенето, не мога да ти помогна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия