Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какво да правя???Измъчвам се и аз и моето бебче!

  • 1 124
  • 22
Здравейте!Ще съм Ви излючително благодарна ако ми помогнете!
Ето го и проблема:
Нещо не се получава с кърменето,но незнам какво точно!Кърменията ни протичат в повечто случаи кошмарно!
В началото като го сложа на гърда,той засуква нормално-интензивно около 5-10 минути и всичко е уж наред,но изведнъж започва да се свива и да скримучи,като се опъва назад,но продължава да е захванал зърното и да суче...но едвам-едвам!Опитвам се да го махна,но той се  е захванал силно ...съответно го оставям така,докато не пусне сам.Когато ме пусне/след около 5-10 минутки/ го държа да се оригне,но в повечето случаи той недоволства и продължава да се гърчи...и като го сложа отново-почва да ме бута,дращи и реве.
Търпеливо го изчаквам малко да се пуспокои...то и това трудно става...и после отново му предлагам...понякога захапва спокойно ,друг път се повтаря с дращенето и бутането!И така кърменията ни продължават около 1час!
Опитвах каквото се сетя-да му предложа другата гърда,да започнем кърменето като вече се е разревал,да започнанем кърменето когато е дал по-ранни сигнали,че  е гладен - НО резултата е един и същ.
Другите пъти,когато не е толкова неспокойно кърменето,той суче около 5-10 минути и пуска гърдата...аз го вдигам ,за да се оригне иго виждам ,че се унася,НО когато го оставя да си легне-той ревва!!!Вдигам го и му предлагам отново да суче-в повечето случаи захапва,но за около 2 минути и пак се унася...отново го оставям в леглото и той пак ревва!И така си откарваме пак около час и повече!
Не ме измъчват толкова едночасовите кърмения/вече свикнах/,но това бутане и дращене много ме изнервя а и много ме БОЛИ!
По-големи паузи м/у кърменията от 4 часа /през ноща/ досега не сме правили.В повечето случаи издържа около 2-2,5 часа!но не винаги е особено спокоен.
Пълни памперсите според мен добре!Досега за почти 4 седмици е качил 1 килограм,но тези кърмения напровоооо  Tired
Незнам просто!Някой може ли да ми даде насока на какво може да се дължи и как да се пооправят нещата!
Пиша първо тук...мисля и в последствие да се обърна към специализирана помощ!
Благодаря Ви предварително!
Виж целия пост
# 1
 Започвам с това, че идеята ти да потърсиш специалист за помощ е много добра, пиши ни после какво решение за проблема е предложил той (тя Simple Smile).
 Едното, което ми хрумва, е, че е възможно да сте в криза на растежа, при която ти имаш кърма, но той иска още, и когато открие, че вече няма, се сърди, или задрямва. Ако е това, с малко търпение скоро нещата трябва да се оправят. Не разбрах, обаче, този проблем напоследък ли се е появил, или е от раждането още?
 Другото, което си мисля, е че може да е от колики по-специфични, които да се появяват по време на хранене, моето дете все още има колики, които докато се кърмехме, успокояваше със сучене и се държеше точно както ти си го описала. Какво се случи с обичайните бебешки колики при вас? Отминаха ли? Нашата педиатърка твърди, че често се случва коликите да променят характера си - времето, силата, проявите - малко преди да отшумят.
 Не зная дали съм била много от полза, но се надявам нещата да се оправят!  bouquet
Виж целия пост
# 2
Мислех си че може да е криза,но това е вече 3-та седмица Cry
А колики мисля,че не са,но не съм сигурна!От обичайните мисля не сме имали Rolling EyesВсе пак от вчера му давам инфакол
Виж целия пост
# 3
За това че те захапва - пробвай да вкараш малкото си пръстче или показалеца в крайчето на устата му веднага щом усетиш че те захапва, а не суче. Не е хубаво да го оставяш да те хапе, особено от толкова малък.
Сучене полусънен, на тъмно - това на нас ни помогна.
 Peace
Виж целия пост
# 4
Здравей,
може би след 5-10 мин сукане е погълнал и въздух, който му пречи и има нужда от оригване. Щом не те пуска, пробвай леко с кутре да подпъхнеш в ъгълчето на устичката и да предложиш бибеброн залъгалка. Да си суче нещо докато ти го придържаш да оригне. Моят син също трудно оригаше - носили сме се по 15-20 мин.
Подобно на твоето поведение при нас се получи седмица преди на навърши месеца. Захапваше, сучеше 5-10 мин и рев. При повторно предлагане, обаче не захапваше, а се дърпаше и извиваше.
Оказа се, че се е нахранвал, вече като по-голям за по-кратко. Беше наддал добре 900 гр.
Другото, което ми хрумва са коликите. Пълни коремчето и те го притесняват.
Да те питам, защо бързаш да го сложиш веднага в кревата, щом видиш че се унася.
Погушкай го да заспи стабилно в теб - 10-15 мин след унасянето идва "здравия" сън, тогава ще можеш да го сложиш в креватчето без да се събуди.
Успех и пиши какво става.
Виж целия пост
# 5
ааааааааа понякога и 30 минути го държа,щото ми е кеф да си го гушкам, а и да го изчакам да заспи по-добре ама все тая!!!
Е не винаги ревва веднага след като го сложа...но във 3 от 5 случая!
Виж целия пост
# 6
Здравей , моят съвет е също да потърсиш съвет от педиатър.При нас беше нещо подобно с дърпане на зърното а не суче , като че ли нещо е ядосва или дразни.Мен ме посъветваха понеже имах много кърма , първо да се поизцедя малко , после да и дам да суче . Когато паузите между кърменията ни бяха по малко от 2-2.5ч и нямах достатъчно кърма пак правеше по същия начин , тогава я залъгвах с вода и игра и след 1ч пак пробвах.Ако няма никакъв проблем , като почне да прави така според мен го махни от гърдата и му предложи друго занимание(играй с него , пей , дай му малко вода) след малко пак се пробвай да накърмиш бебчо , не трябва да свиква да играе и да прави така с гърдата ти .При нас това мина към 2-рия месец.Успех
Виж целия пост
# 7
А ето и случай от днес следобед-
Към 13,45 започнахме да се кърмим...до 14 активно и спокойно и след това почна да се чупрасти,,,махнах го и го вдигнах да се оригне-почти веднага се ригна звучно.Постояхме гушнати още малко и той започна да търси гърда,,,предложих му другата а то почна да ме бута и дращи.Търпеливо го изтърпях и се опитах да му помогна да захапе,,,ама продължава да се гърчи.Отново го вдигнох а той реввна.Изчаках го малко да се поуспокои/не че особено много се успкои/и му предложих отново...пак със зор успя да налучка правия път...сука около 5 минути и ме пусна.Вдигнах го,той се унесе и го сложих да легне,,,заспа за около 30 минути и отново нададе такъв вой,все едно не е ял от вчера.Сложих го на гърда,посука 3-4 минути и се кротна.Сега ми лежи в скута и дреме!
Виж целия пост
# 8
Колики са за мен това.
Виж целия пост
# 9
определено са колики и за съжаление Инфакола може да не помогне. Моята дъщеря беше по-тежък случай, защото коликите и започваха 4-5 минути най-много след началото на сукането и после рев. Нито можеше да се наяде, нито да заспи. Реве и уж се мъчи да засуче, но щом и дам и се дърпа и реве. Така си се хранехме по 1 час на час и половина, понякога и по-малко. Много се измъчи горката, но пък си наддаваше много добре и към 3-тия месец коликите поутихнаха.
Виж целия пост
# 10
Една малко странна идея - да не би човекът да върши нещо в памперса. Моят син правеше така, когато му се акаше - спомням си, че много се дразнех - тъкмо реша да легнем и да поспим и той започваше: сукне, пусне, мрънка и така няколко пъти, докато накрая стане ясно за какво е била цялата тая мъка. накрая се сетих, че мога да използвам това, за да се научи да не ака в гащите
Виж целия пост
# 11
Подкрепям Dazzle - твърде е възможно. Освен това трябва да знаеш, че когато започно сученето, започва и уселена работа на цялата храносмилателна система. Т.е. твърде възможно е и да са силни колики. Опитай с топла кърпа на коремчето докато суче, когато започне така да прави, ако капките за колики преди ядене не помагат.

А също, защо предлагаш другата гърда? Първата изпразва ли я? Ако не, предлагай отново същата. Най-хубавото и богато мляко е задното.
Виж целия пост
# 12
zuzulina моят е правил така при сукане по различни причини - някой път от акане (накрая се изаква и кротва), друг път от нос (като съм му го отпушила и се оправяше), друг път от колики (но в началото ни бяха по-слаби и се радвам че не започнах със силните лекарства, че после какво стана ужас), сега ми казва педи че има рефлукс - от рефлукса често се получава така въпреки че се е уригнал като го сложиш легнал да го дразни и да се събужда с рев. Съветват да се вдига наклона на леглото с 30-45 градуса, обаче ние не можехме това да го правим защото той се свличаше.
Имало е и случаи да се дразни че едната гърда му пуска по-малко и като го сложа на другата да миряса.
Сега сме на 4 месеца и трябва да ти кажа че още имаме кошмарни кърмения, с тази разлика че той си пуска сам гърдата и не ме боли толкова.
Единственото което съм можела да направя е да пробвам всичко - чистене на нос, лекарството за колики - бейбинос или саб симплекс по-късно почнахме, и носене. Да ти кажа често ставам и почваме да се кърмим из стаята, понякога помагаше.
Нощните ни кърмения обаче повечето са спокойни.
Ние сме ходили при МНОГО педиатри, една даже ни даде капки за уши и тях сме му слагали!
Мисля че е добре това дето му даваш гърда винаги когато си поиска, а също може и да почетеш и за кърмаческата стачка в библиотеката.
И все пак потърси помощ от специалист.
Виж целия пост
# 13
И при нас е същата работа. Какво ли не ми мина вече през главата. Мислех че са колики, после реших че гърдите ми пускат малко, но като и дам от шише пак същото. Мислех че и се ака и затова плаче и се свива.Мислех че не е толкова гладна и затова се сърди.Мислех и какво ли още не. Единственото нещо което помага е да я кърмя разхождайки се из стаята, ако не си пробвала опитай и виж дали има резултат.
Виж целия пост
# 14
Зузу, за бебе на месец е нормално да се нахранва за 10-15мин! Е повечето обичат да висят на гърдата, но и Ива ми беше като вас, сучеше често но кратко, всяко дете е индивидуално. Човека може да иска просто да си задоволява сукателния рефлекс, а ти бъркайки нервността му с глад му даваш другата/пълната гърда и той нервничи още повече, защото просто иска да суче, не да се храни, стомаха вече е пълен. Следи памперсите, ако имаш 5-6 мокри в денонощие, значи се храните добре, ако има и наакани още по добре. Даваш ли впрочем залъгалки или биберони чай, вода или друго?
За събуждането след поставяне в леглото, нормално е, не е гушнат, леглото е значително по студено и различно от прегръдката ти, широко е а той е свикнал да живее гушнат в теб. Опитай да го завиваш в одеялце и после така увит и топъл да го оставяш в леглото, нека се усеща като в пашкул, малък е още. Аз ползвах порт бебето на количката за целта, само в него гушната Ива спеше по дълго и спокойно.
Освен това можеш да го приспиваш на спалнята, един до друг легнали, като се унесе добре се изнизваш лекичко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия