Уред за кисело мляко

  • 17 098
  • 145
  Здравейте!
Днес си закупих такъв уред:
http://www.pokana.com/product_info_products_id-2545.html
Сложих сега да се подквасва мляко в него,но тъй като няма никакви упътвания,исках да попитам дали някоя от вас има подобен?Не зная за колко време става млякото в уреда.
Имаше преди такава тема,изрових я с търсачката,но ми изписва съобщение,че темата е прекалено стара и е по-добре да започна нова. Grinning
Виж целия пост
# 1
За пръв път виждам такава машина....после кажи как е станало
Виж целия пост
# 2
За пръв път виждам такава машина....после кажи как е станало

ако е сполучлив уреда и аз бих си го купила 
Виж целия пост
# 3
Мисля че Тандури има машина за квасене на мляко. Обърни се към нея.
Виж целия пост
# 4
Аз преди 3 години бях на крачка да си взема, но после прочетох за рецепта в тенджерата под налягане и се отказах. Млякото в нея става страхотно. Всъщност работата , която този уред върши е чисто и просто да поддържа еднаква температура, необходима за развитието на бактериите.
В тенджерата под налягане се държи 5 часа млякото, предполагам и в уреда ще е подобно. Опитай. Имай предвид, че след като го извадиш може да не ти се стори много гъсто, но след престоя в хладилник се стяга доста.
Виж целия пост
# 5
Сподели как е. Струва ми се, че 1л е малко.
Виж целия пост
# 6
Сподели как е. Струва ми се, че 1л е малко.
Ами зависи...те са 6 малки бурканчета.В нас само децата ядат кисело мляко,аз рядко,мъжа ми не яде.Децата ядат по бурканче на ден-тоест за 3 дни стига.Какви сметки само правя Laughing.Не мисля,че ще и е малко,като правя през два три дни ще е ок.

В тенджерата под налягане се държи 5 часа млякото, предполагам и в уреда ще е подобно. Опитай. Имай предвид, че след като го извадиш може да не ти се стори много гъсто, но след престоя в хладилник се стяга доста.
Да,знам за този метод и го пробвах,става добре млякото...но някак с това уредче ми изглежда по...как да кажа..подредено някак.Аз обичам такива джунджурийки LaughingПък и струва само 25лв в магазина,за разлика от сайта,където е 37 без доставката.
Виж целия пост
# 7
Моля, дайте линк или обяснете набързо какъв е номерът с тенджерата под налягане? Изпуснала съм!  Embarassed
Виж целия пост
# 8
Моля, дайте линк или обяснете набързо какъв е номерът с тенджерата под налягане? Изпуснала съм!  Embarassed
Ето тук
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=189719.0
Виж целия пост
# 9
Много благодаря!   bouquet
Виж целия пост
# 10
Направи мляко и кажи Simple Smile
У нас се хапва доста мляко. Аз само прясното не го долюбвам. Мъж ми и Дияна са в състояние да унищожат по бутилка прясно мляко на ден, даже не стига. За киселото да не говоря. Мъж ми купува таратор в бутилка, той даже за вечеря не стига Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Да се отчета-млякото стана перфектно.Досега не ми беше ставало толкова гъсто,а също и с наистина кисела жилка.А ползвам едно и също прясно мляко.С една дума-много полезен уред.Една пиятелка,която е завършила нещо в хранителновкусовия в Пловдив ми обясни,че нито във фурната,нито в тенджерата под налягане  мога да постигна постоянна Т за дълго време.А в този уред именно това става.Сложих млякото в 7 вечерта и го извадих в 6 сутринта.Много съм доволна.
За количеството- AnMary ,за такива унищожители на кисело мляко като вас може и да е малък уреда.Довечера ще премеря точно колко прясно мляко хваща едно бурканче и ще пиша пак.
Виж целия пост
# 12
Валенцето благодаря много за отговора...  bouquet
Виж целия пост
# 13
Валенцето, а би ли казала от кой точно магазин го купи? Да го посетя  Simple Smile
Сега видях, че си от Плевен, но може и в София да го има някъде на място, в краен случай ще поръчам..
Виж целия пост
# 14
Аз съм ползвала такъв уред, когато живеех във Франция.
Принципа е следния- на около литър прясно мляко се слягат 2-3 с.л. кисело млкяо, но тяхното кисело няма нищо общо с нашето, затова и после продукта става по-скоро като някакъв млечен крем. Но пък е вкусно. Можеш да добавиш различни есенции, сироп, ванилия, пасирани плодове.
Принципа на уреда е, че в продълбение на определено време (някъде към 2 часа) поддържа равномерна температура и млякото се подквасва. След това оставяш бурканчетата да изстинат, слагаш капачетата и после - в хладилника. Не е лошо като идея, но на запад кис. млко е скъпо и подобна машинка е добра инвестиция.  А и като знам как едно бурканче от 100 г струва  около 1 евро, за тях е на сметка, докато при нас, в магазините- имаме богат избор на млека.
Но е интерсно като предложения, особено, когато искаш да си направиш нещо по-така, т.е по свой вкус Peace
Дано съм била полезна откъм информация Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия