Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Помощ за хормонални изследвания

  • 405
  • 4
Здравейте момичета, по предписание на гинеколога ми си направих хормонални изследвания. Месечния ми цикъл не идваше, а не бях бременна, изписа ми дуфастон и изследване на хормоните. На лекар съм чак на 08.07 и за това бих помолила ако някой е по - наясно  относно хормоните, да коментира изследванията ми:
TSH μIU/ml 4.09               Референтни граници-0.27 - 4.2
LH mIU/ml 18.39              Референтни граници-2.4-12.6
FSH mIU/ml 4.74              Референтни граници-3.5-12.5
Estradiol pg/ml 409.0       Референтни граници-24.5-195.0
Prolactin μIU/ml 454.5      Референтни граници-73.0 - 850.0
Testosteron ng/ml 0.699  Референтни граници-0.06 - 0.82
Виж целия пост
# 1
TSH и LH са завишени. Завишен TSH говори за ендокринологичен проблем, тоест консултирай се с ендокринолог. Оптималната му стойност е между 1 и 2. Има много изписано за хормоните в подфорум 'Проблемно забременяване', което не е задължително да е твоят проблем.

Защо ти е изписан Дуфастон, особено преди да са излезли резултатите от изследванията - това не е правилно!
Виж целия пост
# 2
Защото не ми идваше, и имам хормонален дисбаланс, който лекувахме, но неуспешно. Сега сме решили да хвърлим усилята си в бебеправене.
Виж целия пост
# 3
Всъщност ЛХ и Естрадиола са ми завишени, ТСХ ми е в горната граница, но все пак е в норма.
Виж целия пост
# 4
TSH точно за забременяване е добре да е между 1 и 2, нищо че референтните граници са по-широки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

0 резултати за

Страница 1 от 1