Корнишони

  • 21 809
  • 45
   Здравейте, давайте идеи за консервиране на корнишони   newsm17, благодаря предварително
Виж целия пост
# 1
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър, доливам с вода. Варя 5 мин.
Виж целия пост
# 2
Аз ги правя така- Редя краставичките в буркана, слагам 5-6 скилидки чесън или лук на шайби, оцет до долното ръбче на буркана, 1с.л. захар,1с.л. сол, черен пипер, копър. Доливам с вода. Варя 20мин заради капачката.
Виж целия пост
# 3
20 мин. са много за корнишони. Стават меки.

За капачката са напълно достатъчни от 4 до 6 мин. най-много.

Иначе подправките са на вкус - и аз до скоро ги правех като 
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър, доливам с вода. Варя 5 мин.
, но откакто ядохме едни със синап, вече винаги добавям.
Виж целия пост
# 4
Един тъп въпрос , ама не знам , та по - добре да попитам  Embarassed. 5 минути ще рече , че след като заври водата се засичат 5-те минути , така ли ?
Благодаря предварително.
Много ми се иска да си направя домашни , сигурно ще се прежаля тази година  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Да, 5 минути след завирането на водата - онези големи мехурчета и бълбук-бълбук   bouquet
Виж целия пост
# 6
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър, доливам с вода. Варя 5 мин.
Същото,но без бахара и слагам и синап(хардал),за да ги държи хрупкави.....
Виж целия пост
# 7
А имате ли рецепта без варене на корнишоните. Яла съм такива и стават наистина хрупкави, но не мога да намеря ряцепта без варене!
Виж целия пост
# 8
има да  - саламурени.

Сол и вода - в съотношение 1/14 части, пак синап, листа от целина, копър, дори майка прави такива, като притиска да не изплуват с листа от дюля. Обръщат се няколко дни.
Някои слагат аспирин, но тъй като е все пак лекарство, по-добре да се използва натриев бензоат за стабилизиране, ако са на топло място.
Виж целия пост
# 9
Аз ги правя така(по рецепта на майка ми):4 равни с.л. захар,1 равна с.л. сол,2/3 каф.чашка оцет,2 аспирина,лук,черен пипер,копър.Слагам подправките на дъното на буркана,редя краставичките,пълня бъркана с вряща вода,затварям,разбърквам хубаво и ги оставям на слънце 2-3 дена.Стават като магазинските м-ммм Crazy
Виж целия пост
# 10
Аз ги правя така(по рецепта на майка ми):4 равни с.л. захар,1 равна с.л. сол,2/3 каф.чашка оцет,2 аспирина,лук,черен пипер,копър.Слагам подправките на дъното на буркана,редя краставичките,пълня бъркана с вряща вода,затварям,разбърквам хубаво и ги оставям на слънце 2-3 дена.Стават като магазинските м-ммм Crazy

А докато си почиват на слънце - обръщаш ли ги с капачката на горе и долу-или като ги оставиш не ги пипаш?!
Виж целия пост
# 11
Ами един два пъти,за да пожълтеят и корнишонките на дъното Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Аз ги правя така- Редя краставичките в буркана, слагам 5-6 скилидки чесън или лук на шайби, оцет до долното ръбче на буркана, 1с.л. захар,1с.л. сол, черен пипер, копър. Доливам с вода. Варя 20мин заради капачката.

Искала си да кажеш 2 минутки за капачката нали?20 минутки са много,те ще се сварят направо.
Виж целия пост
# 13
здравейте
а някой пробвал ли е да направи корнишони с пикант фикса на Д-р Йоткер
        аз смятам да опитам
Виж целия пост
# 14
Аз ги правя така: редя корнишоните в буркана, слагам 1 с.л сол, 1с.л захар, 1к.ч оцет, бахар, черен пипер на зърна, нарязах лук и копър,
по тази рецепта но на дъното един аспирин заливам с вряла вода и един аспирин отгоре и обръщам бурканите докато изстинат. Стават хрупкави Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия