компот или сок от грозде

  • 8 127
  • 12
Момичета, някой да знае как се прави компот от грозде.Знам че се прави,но немога да намеря рецептата.
Дайте идеи.
Виж целия пост
# 1
Аз го правя като обикновения компот. Слагаш плода, захар на вкус и вода. Затваряш и вариш за капачката около 20-на минути.
 Peace
Виж целия пост
# 2
Аз го правя като обикновения компот. Слагаш плода, захар на вкус и вода. Затваряш и вариш за капачката около 20-на минути.
 Peace


И аз така.

Няма нищо по - специално Peace
Виж целия пост
# 3
10 минутки е ОК - 20 са много
а може и да го свариш в тенджера и да го налееш горещ в шишета или буркан - запечатваш , обръщаш , завиваш с одеалце да вакумира и готово - свеки само така си ги прави  в шишета всякакъв калибър и си ги пие вместо вода през зимата
Виж целия пост
# 4
10 минутки е ОК - 20 са много
Защо да са много. Всичко, което правя в буркани, та дори и в шишета го варя по 20 минути и са му достатйчни. Нищо не се е развалило до сега  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
много са  Peace

не е задължително да вариш каквото и да е 20 минути, за да не се развали - достатъчни са 2-3 минути и капачката хваща, освен бобови и меса.

Гроздето е с малки зърна, мек - ама много мек плод и му трябват не повече от 10 минути.

Виж целия пост
# 6
Лов  , няма смисъл да се хаби повече енергия , то при тая скъпотия ...
но и не е нужно - Пепчо е обяснила - нежен е плода - не бой се няма да ти се развали .
Ако сложиш парчета ябълка може да ги направиш 15 , но то дакато изстинат и 10 -тина мин. пак стигат
Ох , пък ти готвиш като за световно , бе дете - бравос ! - ама ти си знаеш , че аз ти се радвам...
Виж целия пост
# 7
много са  Peace

не е задължително да вариш каквото и да е 20 минути, за да не се развали - достатъчни са 2-3 минути и капачката хваща, освен бобови и меса.

Гроздето е с малки зърна, мек - ама много мек плод и му трябват не повече от 10 минути.


Благодаря за информацията. Другият път ще пробвам да сваря нещо за 2-3 мин. и ще го отделя за зимата. тогава ще проверя резултата.   bouquet
Виж целия пост
# 8
САмо ако "нещото" е мек плод  - грозде, касис, ягоди, малини, боровинки, къпини, дори кайсии.
а зеленчук - цветни зелчета - броколи, брюкселско, бами и корнишони. Всъщност може да си направиш проба - като вариш твоите, на трета до пета минута изкарай един буркан и отдели.
Виж целия пост
# 9
САмо ако "нещото" е мек плод  - грозде, касис, ягоди, малини, боровинки, къпини, дори кайсии.
а зеленчук - цветни зелчета - броколи, брюкселско, бами и корнишони. Всъщност може да си направиш проба - като вариш твоите, на трета до пета минута изкарай един буркан и отдели.
Да, и така става  Hug
Виж целия пост
# 10
Само да вметна, че от бяло грозде става по-хубав и ароматен компот.
Виж целия пост
# 11
Ако имам излишък на грозде - само на сладко - супер е  Peace
Виж целия пост
# 12
Дайте рецепта за сладко от грозде.
Ще направя и компот и сладко,но ще сложа и във фризера за да пробвам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия