Арония?

  • 1 440
  • 10
Имам две кила. Чудя се как да я съхраня.
Някой съхранявал ли е в хладилник? Издържа ли дълго време?
Другото, което ми се върти в главата е да наредя ред плод, ред захар. Да стои 20-тина дена и после сироп, който да разреждам.

Споделете Simple Smile молим, ако сте имали подобни дилеми Simple Smile.
Виж целия пост
# 1
Аз първо писах, после се сетих да търся.
Ей на отговарям си сама: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=120828.msg2215813
Има рецепти за сиропи.

Остава чуденката, ще издържи ли в хладилник и колко ли ще?
Виж целия пост
# 2
Пъхни и няколко аспирина при плода и захарта. Килограм плод + килограм захар + 2 аспирина.
После прецеждаш сока, а плода можеш да затвориш в бурканчета и да съхраняваш на хладно без варене.
Честно казано, с арония не съм пробвала, майка ми го прави с вишни, френско грозде и къпини. Не виждам пречка да се получи и с арония. А плодът после, освен че е много вкусен за директна консумация, става и за украса на торти, мелби, кремове...
Виж целия пост
# 3
Мерсаж Как' Сийке. Утре ще забъркам, че вече ме налегна мързела. Само ще трябва да експериментирам след колко дена ще стане за изцеждане, че има много твърда люспа. Аз така действам (сок) с храстовиден бъз и му трябват към 20 дена, за 30 почва леко да ферментира сякаш (но не слагам аспирин, може би за това почва да ферментира).
Виж целия пост
# 4
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78
Виж целия пост
# 5
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78

Ще експериментирам и ще докладвам Wink
Виж целия пост
# 6
Успех!   bouquet
Виж целия пост
# 7

Мерсаж Simple Smile.
Виж целия пост
# 8
Майка ми го държи, докато се стопи захарта. Но при всяко минаване край съда - разбърква. Не съм сигурна за времето, но едва ли се стопява за  повече от седмица. Даже и по-малко май.  newsm78

Ще експериментирам и ще докладвам Wink

Как' Сийке екстра стана сокчето   bouquet, само че доста малко пусна аронията и вече почти го изпих Simple Smile. От 2 кг изкарах по- малко от литър сок. Много е приятно на вкус. Държах го около 10 дена, не се беше стопила още съвсем захарта, но го метнах да цедя, защото заминавах за седмица. Преди да го прецедя го пасирах, защото иначе трудна работа,
Виж целия пост
# 9
Виждам, че аронията вече е използвана по предназначение, но да кажа, че от плода става чуден компот с гъст, стипчив сок, който напомня на сок от касис.А иначе аз миналата година цяла зима
имах арония в хладилника-доста е издържлива. С времето поувяхва и постепенно се превръща в стафиди, които ползвах като добавка към овесени ядки с мляко Laughing
Виж целия пост
# 10
И аз оставих един буркан "сурова" в хладилника - държи си още.
А компоти не ям и не правя. Съмнявам се, че след варенето ще е останало нещо полезно от аронията  newsm78.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия