телешка пържола

  • 44 040
  • 21
Някои да ми помогне каква марината да направя за телешки стек и как да го приготвя? Незнам защо не мога да отворя готварската книга? Непрекъснато ми дава грешка, която и рецепта да избера, а там виждам, че има много. Пусках и търсачка, но нещо при мен явно не се получава. Ще бъда благодарна и за линк. Hug
Виж целия пост
# 1
Сока на половин лимон, соев сос, вино или бира, пикантина, черен пипер, пресован чесън, зехтин. Смесваш ги, мажеш пържолите и ги оставяш да си почиват в хладилника няколко часа.
Виж целия пост
# 2
Намазвам месото с черен и червен пипер,поръсвам с вино и втривам с ръце да се разнесе хубаво.Оставям да отлежат.

Или правя течна:олио,черен,червен пипер,вино.Потапям ги да си киснат така няколко часа.Но не да плуват в маринатата.
Виж целия пост
# 3
Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?
Виж целия пост
# 4
Само ще попитам! От киселината на лимона не се ли стяга месото, защото при мен така се получава дори с пилешко?
Аз слагам само 1 с.л. не съм забелязвала да се стяга....
Но винаги можеш да го пропуснеш или да го заместиш с половин изстискан портокал примерно.Правила съм - хубаво е.
Виж целия пост
# 5
Благодаря  bouquet
После колко време горе-долу печете във фурна и на колко градуса? Покривате ли тавичката с фолио?
Виж целия пост
# 6
Аз винаги съм правила в йенска с капак....И винаги съм слагала водичка и винце,освен мазнината.....Ако е в тавичка трябва да има фолио,че иначе ще изсъхне месото,а така става сочно и крехко(от алкохола)...Градусите в началото са силни,докато заври,после намалявам на по-умерени.
Виж целия пост
# 7
Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Виж целия пост
# 8
Аз не ги правя във фурна,а като купя парче месо,слагам го за малко във фризера,да се стегне,вадя и режа много, ама много тънки шницели ,като хартийка,овкусявам по начините които са изброени,но без чесън,в нас не е на почит. TiredЗагрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницили в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Ох,така най-много ги харесвам  Crazy....Ама я кажи откъде намираш телешко?
Че тука в БГ телешкото е говеждо(както и друг път съм казвала)...Става ми на дъвка всеки път,ако реша да пробвам по твоя вариант....  Tired Tired Tired
Виж целия пост
# 9
Хм.... Thinkingами от магазина......ти сега ме размисли какво си купувам аз Rolling Eyes
Ама като ги нарежа тънки,не стават жилави.....де да знам пък,може и в нашия град да имаме телешко......знае ли човек Party
Виж целия пост
# 10
Загрявам оребрения тиган и мятам да се пекат.....колкото да побелеят и леко да почервенеят.След това слагам  изпечените шницели в чиния с капак да се задушат и така докато изпека всичките.Стават невероятно крехки.Така най ги харесваме Wink
Така звучи мн.добре, но и в тавичка с винце и фолио също ми звучи добре. Ще видя, кое ще пробвам. Благодаря ви момичета Hug
Виж целия пост
# 11
Ама разбира се,че както и да го направиш телешкото си е телешко...много си го тача Crazy
Виж целия пост
# 12
Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?
Виж целия пост
# 13
Аз мариновам телешко в прясно мляко и много олио +подправки на вкус за много време Peace
Разбира се знам и производителя на месото Laughing
По магазините е ужасно Close
Е, има в метро аржентинско от специална месна  порода, но е към 40 лв. кг. ако не се лъжа  Confused
Виж целия пост
# 14
Телешкото никога не ми се е получавало. Единствено и само го обичаме с грах.

Освен дадените марини.....има ли друга тайна за да станат крехки, сочни и не като дъвка телешките пържоли?
Когато готвя манджа с телешко(с грах,картофи) винаги използвам тенджера под налягане(независимо,че след това мога да прехвърля и да позапека във фурната примерно дадено ястие)...И никога не ми е ставало на дъвка......На дъвка ми става,когато реша да пека ,когато телешкото не е телешко,а говеждо  ooooh!....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия