за по-така сирената

  • 904
  • 10
Давате ли на децата си ементал, бри, синьо сирене и причие чужбински сиренца?Някои са много вкусни, но откъм състав нямам абсолютно никаква представа дали стават за малки деца?
Виж целия пост
# 1
Абе общо взето действай на принципа - което е забранено за бременни е забранено и за малки деца!  Wink
Виж целия пост
# 2
Според мен не са подходящи за бебета защото са много мазни  (натоварват черния дроб), някой се приготвят от непастьоризирано мляко,  ако не е спазен технологичния срок на зреене е възможно да съдържат нежелана микрофлора. Иначе аз много ги обичам Simple Smile
Виж целия пост
# 3
Ементал, гауда, чедар, изобщо твърдите жълти сирена бих давала, когато започна да давам кашкавал - след годинката. Нопърво ще се убедя, че понася добре кисело мляко и бяло саламурено сирене. Меките сирена и тези с плесени ще дам много късно заради суровите продукти, а и защото плесените дори и да са само в обвивката, която аз лично не ям  Embarassed, ми се струват сериозни алергени. Като казвам много късно имам превид не по-рано от третата година.
Топеното сирене Кири е на голяма почит в къщи, сигурно ще дам първо него след киселото мляко.
Виж целия пост
# 4
И аз така мисля и процедирам.
Виж целия пост
# 5
Значи вчера сме окъкали позициите EmbarassedВидя ме, че ям ементал, и то не от твърдото, а от мекичкото, дето е нарязано за сандвичи, едно такова като топено седи....Дадох му едно цяло парченце - мнооого го хареса.Нямах представа, че се прави от непастьоризирано мляко ShockedУжас, дано не съм му навредила нещо PraynigАма съм и аз една  bash Banghead smile3537Като си помисля,че можех и от пицата със синьо сирене де му дам да си опита hahahaСрааааам!!!!!От жегата ми се е размекнал мозъка Embarassed
Виж целия пост
# 6
Спокойно, ементалът е от пастьоризираните сирена. Ставаше въпрос за неузрялото, непреработеното, както и за синьото сирене, в което зреят плесени и което не се препоръчва за бременни.

Ето интересно инфо за сирената: Класификация на сирената
Виж целия пост
# 7
Вносните сирена имат много  многооооо "вкусна химия". Аз поне не бих ги давала.
Виж целия пост
# 8
Вносните сирена имат много  многооооо "вкусна химия". Аз поне не бих ги давала.
Съгласен  newsm10
Виж целия пост
# 9
Не че бих дала синьо сирене (като дойде време, де - все пак още сме 2 в 1), ама плесенчетата не съдържат ли пеницилин? Пък той нали е антибиотик? Сигурна съм, че това, че е меко сирене е по-вредно от "синките" - вие как мислите? То аз съвсем като лекарство взех да го коментирам, ама да попитам Grinning
Виж целия пост
# 10
Чедар, ементал, изобщо твърдите сирена (дори и от тези готовите нарязани за филийка) не са проблем. Както и кашкавалът. Избягвай останалите
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия