Какво правите с бланширания ориз?

  • 26 110
  • 30
Търсих рецепти за бланширан ориз но търсачката нищо не ми показа. Аз го правя така:
В тефлнов тиган сипвам ориза, моркови на кубчета, грах (понякога), олио, сол, черен пипер.
Всичко това се вари докато остане без капка вода.
Надали това е единствения начин. Сигурна съм, че има и по-добри рецепти и се надявам вие да знаете.
Виж целия пост
# 1
Всичко това дето го опсваш го правя с най-обикновенният ориз...Бланширан така и не се научих да харесвам....Хич не ми допада вкуса.Много ми е "умит",ако мога така да се изразя....
Бланширания не се слепва,защото е обработен вече един път и му няма нишестето....
Виж целия пост
# 2
Много рядко ползвам бланширан ориз. Но имам тази рецепта и винаги се получава страхотно. Малко е връткаво, но си струва Peace Ето и снимка:

Виж целия пост
# 3
Оптах тази рецепта - страхотна е. Всички си облизаха пръститееее!!! Бравоооо, много е добра!!!
Виж целия пост
# 4
Аз използвам бланиширания ориз за бърза гарнитурка: слагам в микровълновата в пропорция 1:3 заедно с някакво булъонче и след 20 мин оризчето е готово. Често го смесвам и с каквито зеленчуци са налични, царевица или грах от консерва, морковчета, гъбки ...
Виж целия пост
# 5
Оптах тази рецепта - страхотна е. Всички си облизаха пръститееее!!! Бравоооо, много е добра!!!

Ако става дума за моята рецепта, приемам благодарностите Laughing  bouquet
Виж целия пост
# 6
Точно за твоята рецепта става дума. Много е добра!! Разгледах ти рецептите и ми направи впечатление картофената запеканка, мисля да я направя. Какви са ти отзивите за нея, вкусна ли е???
Виж целия пост
# 7
paraskeva , на нас много ни харесва запеканката така. Става много вкусна bowuu
Ще чакам и твоите отзиви  chef
Виж целия пост
# 8
Всичко това дето го опсваш го правя с най-обикновенният ориз...Бланширан така и не се научих да харесвам....Хич не ми допада вкуса.Много ми е "умит",ако мога така да се изразя....
Бланширания не се слепва,защото е обработен вече един път и му няма нишестето....

Peace Даже бях пуснала преди тема
Хич не го харесвам аз
Виж целия пост
# 9
Аз ще следя темата и за други предложения, че моичкия ми докара 4кг ориз и то само бланширан  smile3516
Виж целия пост
# 10
Aз пък само бланширан ориз ям Peace Другият ми е много кишав Sick.
В тефлонов тиган запържвам една глава лук, добавям на ситно нарязани моркови, тиквички и патладжани и 1 чаша ориз, всичко това се запържва за около 30 секунди и после добавям 1 чаша вода, чакам да изври и цялата смес я изсипвам в тава, добавям пилешки бутчета,запичам я на 200 гр.  Става СУПЕР!
Виж целия пост
# 11
а колко вода слагаш в тавата
Виж целия пост
# 12
Аз ще следя темата и за други предложения, че моичкия ми докара 4кг ориз и то само бланширан  smile3516
Laughing не ти завиждам
Виж целия пост
# 13
Идеален е за китайско  Peace
Виж целия пост
# 14
а колко вода слагаш в тавата

Допълвам още 3 чаши, но  и наглеждам ориза от време на време. Някой път ми се налага да долея малко.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия