Тирамису в чаша!

  • 8 944
  • 36
Цък!Тирамису в чаша!
Приготовление 20 минутки.



Някъде в един руски сайт видях тази идея за Тирамису в чаша.
Реших да пробвам , тъй като  в момента нямях бишкоти , реших да сложа бисквити.  newsm78 То пък взе , че стана супер с бисквитите и реших да споделя с вас рецептата. Hug

Тирамисуто иначе го ометохме за нула време... Crazy...  и ми се даде поръчка да го правя всеки ден.. Joy


Продукти:

250 гр Маскарпоне
4 яйца
75 гр пудра захар
1 пактче ванилия
някакъв вид ронливи бисквити
150 гр студено силно еспресо
 3 с. л. ликьор, ром или коняк / който желае, може и без алкохол /
какао за поръсване
настърган черен на едро шоколад за украса

Приготовление:

За да стане крема пухкав, всичко се разбива по отделно, и после внимателно се смесва.

1.Варите кафе еспресо, което като е готово го оставяте да изстине.

2.Отделяте белтъците и ги разбивате с миксер на пяна.

3. В друг съд разбивате  жълтъците с пудрата захар и ванилията.




4. После с лъжица внимателно прибавяте Маскарпането , като продължавате да разбивате.



5.После прибавяте белтъците  и пак бъркате дкато се смесят добре заедно.




6. Към изстиналото кафе прибавете 2-те лъжици алкохол.


7.В тази смес потяпате бисквитите.

      

След това  ги трошите с пръсти на парченца и  ги  слагате в чашата, да покрият дъното.




8.Допълвате чашата с крема.

9. Ръсите  отгоре  с какао и настъргвате черния шоколад и слагате в гладилнкика да се охлажда за поне около 2 часа.





Става  фантастичен пухкав крем! Heart Eyes 




Виж целия пост
# 1
СТРАХОТНО  Peace

Задължително ще се опита.
Виж целия пост
# 2
    Оффф, Винце, пак страхотна рецепта, малеее тез снимки очите ми останаха в тях.  Crazy Още утре ще я пробвам !  Sunglasses
    А това сирене има ли го в Бг ?
Виж целия пост
# 3
направо ме удари у земята с рецептата и със снимките!заслужаваш медал Hug
Mirena 80, сиренето го има в Пикадили и Метро Simple Smile
Виж целия пост
# 4
 Мерси !  Simple Smile
Виж целия пост
# 5
Ще го пробвам. Звучи страхотно.  bouquet
Виж целия пост
# 6
Много е хубаво, но не ви ли е страх от суровите яйца?
Виж целия пост
# 7
Мен всъщност точно това ме спира....Суровите яйца.....
Иначе изглежда страхотно Червено Винце   bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 8
А какво е маскарпоне newsm78
Виж целия пост
# 9
А какво е маскарпоне newsm78
http://www.az-jenata.com/?page=article&aid=4747
Виж целия пост
# 10
    Ами аз имам домашни яйца в момента в хладилника... не се бях замисляла, честно казано.  newsm78 Ама Винцето с тия снимки ме омагьоса !  Crazy
Виж целия пост
# 11
 Супер е   bouquet
Виж целия пост
# 12
О, не се и съмнявам, че е нещо невероятно!  Peace
Виж целия пост
# 13
Много е хубаво, но не ви ли е страх от суровите яйца?
Ако Тирамисуто се изконсумира за 24 часа,  hahaha /което не беше проблем за нашето семейство/  то няма никакъв проблем.  Peace

За всички  видове торти с такъв тип крем, не  се препрепоръчва дълго застояване  в хладилника.
Но това нещо е толкова вкусно, че едва ли ще се застои.  Laughing
Виж целия пост
# 14
Винце, пак си се развихрила в кухнята мила.  Hug
Благодаря за страхотната рецепта. Правих почти по същата рецепта тирамису, но идеята в чаша много ми допада. Потвърждавам, че вкуса на крема е божествен и няма как да се застои. Никой не устоява на подобно изкушение  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия