Овесени ядки

  • 6 143
  • 26
Видях, че много мами дават на децата си за закуска овесени ядки!Въпроса ми е как ги давате,и някакви по-специални или тези обикновените?  bouquet
Виж целия пост
# 1
Можеш да ги даваш,ако детето ти вече е захаранено с глутен.МОже да ползваш тях за захранване с глутен,но започни с 1-2 лъжички.Аз ползвам финните овесени ядки на "Фамилия Никола",варя ги 5 мин. в около 200мл. вряща вода,гледам да не става много гъсто.Като изстинат малко добавям плодове и 2 м.л. сухо АМ.
Виж целия пост
# 2
И аз ползвам същите ядки и ги варя, както е описала DoGma_PrObe, но след това слагам масло и сирене.
Виж целия пост
# 3
Освен по двата начина описани от DoGma_PrObe и Home raider понякога добавям кисело мляко вместо АМ. Използвам фини овесени ядки.
Виж целия пост
# 4
Момичета, а действат ли много разхлабващо, че мойте са склонни към разстройство, ама ми се иска да разнообразя малко тези попари и каши, че на мен ми омръзнаха пък на тях не знам. А някой дава ли грис и кускус и ако да в какво ги варите? Аз се обърках вече, купих си книжка за хранене до 1 год, там повечето рецепти са с варено АМ... А нали уж не трябва да се вари? Но пък си мисля дори да му се унищожат някои витамини и др. няма ли все пак да остане нещо което го прави по-добро от водата?
Виж целия пост
# 5
Преди годинката грис правех по същия начин като овесените.Варя го във вода и като поизстине прибавям сухо АМ.По този начин качествата на АМ се запазват напълно.Кус кус не съм давала,но и той се приготвя по същия начин.
Овесените ядки моята дъщеря не са я разхлабвали особено.
Виж целия пост
# 6
Аз не ги варя-само ги накисвам в гореща вода за 2-3мин,докато водата поизстине и след това прибавям АМ.Може и банан,и друг плод-зависи какво обича детето.Накрая пасирам всичко,защото моето дете има само 1зъб и се дави от всякакви парченца.Става страхотна закуска.
Виж целия пост
# 7
Варя ги както е описала DoGma_PrObe ,после добавям пасиран банан и настъргана ябълка.Давам го така,а в повечето случаи и малко разтворено АМ - според гъстотата.
Не мисля че действа разхлабващо- нали банана има обратното въздействие на ядките.  chef
Виж целия пост
# 8
слагам в 120мл вряща вода 2 супени лъжици фини овесени ядки и ги варя 2-3 минутки.В купичка предварително си нарязвам банан и ябълка и ги заливам с овесените ядки.Като поизстине-пасирам  chef
Виж целия пост
# 9
Здравей и от мен. Аз варя 2-3 с.л . овесени ядки в 150 мл вода .Като изстинат добавям АМ:в 30 мл вода разстварям 3 л.И накрая слагам плодово пюре .
Виж целия пост
# 10
Кус-кус давам на Плазмон, варя го около 10 мин., слагам масло и сиренце.
Виж целия пост
# 11
овесените ядки варя, после добавям 3 м.л. АМ + сирене и масло.
От известно време правя по същия намин пълнозърнести ядки/пшенични, овес, ръж и ечемик/, но тях съм ги смляла предварително, тъй като ръжените са по-твърди/.
Кус-куса правя по същия начин - варя, добавям АМ, сирене и масло.
Виж целия пост
# 12
Овесените ядки, не варя. Взимам винаги цели, за да мога, да си ги проверя, за примеси и боклуци. Заливам с вряла вода, изчаквам 10 минути, пасирам, добавям АМ и плод, или масло и сирене. Понякога цели ядки смилам предварително, сухи, и после добавям в кисело мляко.
Виж целия пост
# 13
Благодаря ви много момичета!  bouquet  bouquet    bouquet
Страхотни сте!А колко бързо се включихте........?! Hug Hug Hug
Още тази сутрин ще се закусват овесени ядки-нямам търпение да видя дали ще му харесат! Thinking
Виж целия пост
# 14
Колко често давате овесени ядки?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия