OIL of OREGANO?!

  • 1 586
  • 6
Та това ми е питането. Някой ползвал ли го е като превантивно и имунустимулиращо ср- во? И ако да, с каква потенция на карвакрола в него? Четох доста добри неща за ореганото, някой дори го наричат "природният АБ".
Виж целия пост
# 1
Ореганото не е ли риган?
http://bilki.elena.bg/bilki/rigan/index.htm
Виж целия пост
# 2
...Ореганото не е ли риган?...
Абсолютно права Си, Льо Пингвинче, както винаги. Явно затова никой не ми отговаря. Май трябваше да напиша другото/ Origanum vulgare/, та някой можеше да се сети за това което имам предвид. Благодаря Ти за корекцията, Ти ползвала си за каката или за Лиза?
Виж целия пост
# 3
Аз избягвам да давам превантивно, дори билки и хранителни добавки, а потенция на карвакрола ми звучи на китайски...
Нищо не мога да кажа по темата.  Embarassed
Виж целия пост
# 4
...Аз избягвам да давам превантивно,...
Mrs. Lovett , благодаря Ти, най- малкото че ми каза българското име. И аз не давам нищо превантивно засега. А за болднатото, това е активната съставка на ригана, на която дължи страхотните си качества. Явно никой не го е ползвал, освен като подправка в кухнята.
Виж целия пост
# 5
Kalida, маслото с най-високо съдържание на карвакрол е мащерката /тимус вулгарис/ и то по-точно един неин хемитип, който вирее в ниските надморски височини. Т.нар. червена или черна мащерка. Тя има много широк противоинфекциозен спектър.
Маслото добивано от високопланинска мащерка е светло, то има нищожно съдържание на карвакрол.
Виж целия пост
# 6
...маслото с най-високо съдържание на карвакрол е мащерката /тимус вулгарис/ ...
Фитилджийке, благодаря за отговора, вече бях загубила надежда някой да се включи. Но тук не съм срещала да пишат за мащерката, ще се разтърся.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия