Кисело зеле

  • 26 295
  • 36
Здравейте, мами  Hug
   Имам около 6 зелки, дали ще може да се нарежат и да се сложат във фризера, за да не киселеят още повече. Понеже, доколкото разбрах от майка ми, че киселото зеле е разваляло фризера   ooooh! Или поне дайте идея какво да ги правя...
Виж целия пост
# 1
Ами,разваля се.Нищо му няма!...Дори и през лятото някой път си вадим от фризера и си готвим кисело зеле....Нищо му няма,бутай във фризера смело!
Виж целия пост
# 2
аз също то замръзявам и абсолютно нищо му няма.
Виж целия пост
# 3
Здравейте, мами  Hug
   Имам около 6 зелки, дали ще може да се нарежат и да се сложат във фризера, за да не киселеят още повече. Понеже, доколкото разбрах от майка ми, че киселото зеле е разваляло фризера   ooooh! Или поне дайте идея какво да ги правя...


Можеш да го нарежеш на ситно и да го затвориш в буркани. Баба ми така прави, защото е самичка, а няма фризер.
Виж целия пост
# 4
nana77,  а стерилизира ли го, слага ли му нещо или просто го затваря в буркани и го оставя така?
Виж целия пост
# 5
nana77,  а стерилизира ли го, слага ли му нещо или просто го затваря в буркани и го оставя така?
Еее,трябва да се стерилизира,защото иначе бомбират бурканите...
Навремето,когато нямаше фризери нашите затваряха по някой буркан така,но не помня колко се варяха....А и това което си спомням беше,че след стерилизирането се променяше малко вкуса...
Фризера е най-доброто решение сега... Peace
Виж целия пост
# 6
Разваля го в смисъл, че не е така хрупкаво да си го нарежеш на салата, да го поръсиш с червен пипер и да изпиеш 3 ракии.
Но за готвене нищо му няма. Може да си отделиш листа за сарми.
Виж целия пост
# 7
А не си ли променя вкусовите качества?
Виж целия пост
# 8
А не си ли променя вкусовите качества?
Във фризер - НЕ
В буркани - леко
Виж целия пост
# 9
Аз моето зеле също го замразих във фризера Peace . Сега,обаче като отворя вратата и ми се струва,че всичко мирише на кисело зеле. Може и да си втълпявам,незнам newsm78 .
Виж целия пост
# 10
nana77,  а стерилизира ли го, слага ли му нещо или просто го затваря в буркани и го оставя така?
Еее,трябва да се стерилизира,защото иначе бомбират бурканите...
Навремето,когато нямаше фризери нашите затваряха по някой буркан така,но не помня колко се варяха....А и това което си спомням беше,че след стерилизирането се променяше малко вкуса...
Фризера е най-доброто решение сега... Peace

Не се стрелизира!!!

Зелето се натъпква супер хубаво, т.е много плътно до горе. Залива се със зелев сок да прелее. Затварят се с нови капачки със затварячка за буркани. Бурканите се обръщат върху капачките за 24 ч. И си ги прибираме в мазето.

Имаме зеле в мазето от преди 2 години- нищо му няма!
Виж целия пост
# 11
nana77,  а стерилизира ли го, слага ли му нещо или просто го затваря в буркани и го оставя така?
Еее,трябва да се стерилизира,защото иначе бомбират бурканите...
Навремето,когато нямаше фризери нашите затваряха по някой буркан така,но не помня колко се варяха....А и това което си спомням беше,че след стерилизирането се променяше малко вкуса...
Фризера е най-доброто решение сега... Peace

Не се стрелизира!!!

Зелето се натъпква супер хубаво, т.е много плътно до горе. Залива се със зелев сок да прелее. Затварят се с нови капачки със затварячка за буркани. Бурканите се обръщат върху капачките за 24 ч. И си ги прибираме в мазето.

Имаме зеле в мазето от преди 2 години- нищо му няма!
ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Верно ли ?  Shocked
Е,как(кое го запазва) се запазва тогава без да се развали?
Човек докато е жив се учи! Е те тва е....тука всеки ден научавам по нещо ново!
Виж целия пост
# 12
И аз замразявам във фризра и нищо му няма.
Виж целия пост
# 13
nana77,  а стерилизира ли го, слага ли му нещо или просто го затваря в буркани и го оставя така?

Не, не се стерилизира. Баба даже не налива никакъв сок или вода. Просто натъпква накълцаното на ситно зеле в бурканите и ги затваря.
Виж целия пост
# 14
TheNMaster,благодаря.Убеди ме.
Ще си сложа и аз тогава кисело зеле във фризера.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия