Замразявате ли манджи?

  • 3 410
  • 63
 Здравейте, искам да ви попитам замразявате ли манджички във фризера . Кои стават за замразяване и кои не . От събота и неделя ми останаха боб и пиле с ориз и не ми се изхвърлят . Може и да е имало подобна тема но не можах да я намеря .
 Благодаря ви предварително   bouquet
Виж целия пост
# 1
аз да си призная честно никога не съм го правила,но се чудя след това дали ще имат някакъв вкус..специално боба малко ми е чудно.Дали няма да вкисне въпреки ниската температурата?
Някой по-компетентен да се изкаже.
Виж целия пост
# 2
 Peace Аз съм замразявала супа и нищо й е нямало.
Виж целия пост
# 3
Напоследък редовно, от приготвената супа си прибирам по една 300 грамова кофичка в камерата и събота или неделя, ако ме домързи да готвя поне малкия има какво да си хапне за обяд. Гледам да не прекалявам, но си имам по една резерва за всеки случай.
Не съм имала проблеми никога и вкуса си е същия.
Единствено знам, че не е полезно, но го предпочитам пред готовите сухи супи на известните фирми у нас.
Виж целия пост
# 4
Не съм замразявала никога, и винаги съм се чудила на хората които го правят. Не мога да си представя вкуса на храната след това, колкото и да ме убеждават хората, че бил същият. Да бе, да!!!

миме, а не е ли по-добре просто да готвиш в по-малки количества, за да не се налага нито да замразяваш, нито да хвърляш? Grinning
Виж целия пост
# 5
Не, не съм, но точно тия дни си мислех да пробвам да замразя бульон например, който ми е останал от варене на месо.  newsm78
Виж целия пост
# 6
Аз съм замразявала- боб, супа, грах, ориз не съм.
Нищо им няма, когато реша, че ще го ядем го премествам в хладилника и там си се размразява, после претоплям и ядем.

Av4e не винаги е въпрос до количества, аз например нямам време да готвя често и по -малко, просто сготвям няколко манджи когато почивам и през седмицата консумираме.
Виж целия пост
# 7

Av4e не винаги е въпрос до количества, аз например нямам време да готвя често и по -малко, просто сготвям няколко манджи когато почивам и през седмицата консумираме.

За тази причина не се сетих, ако трябва да съм честна. Simple Smile А в случая е доста удобно.
Но и аз съм по-особена, за мен и претоплено ястие след като е било изстинало  вече няма същият вкус, може би затова съм така настроена.
Виж целия пост
# 8
Наистина трябва да се науча да готвя в по малки количества Simple Smile, но на всяка домакиня понякога и остава нещо готвено и затова си мисля че темичката ще е полезна .
Виж целия пост
# 9
Замразявала съм единствено боб и леща. Особено боб, преди да го запържа, ако ми се стори много, мятам го в камерата. После размразявам на стайна температура, след това в тигана запържвам и е готов.
Виж целия пост
# 10
Аз се научих да готвя малки количества. Но сега ще започвам нова работа доста далеч от дома ми, и просто не знам как ще е. Или ще готвя от вечерта, или събота и неделя и във фризера... newsm78
Виж целия пост
# 11

Много неща съм замразявала ,но само замразения ориз под каквато и форма да е приготвен след престоя си във фризера не става за ядене! За проба съм замразяваба сърми,пълнени чушки или просто нещо готвено с ориз - не става!
Самия ориз става един разводнен  и  рошав Mr. Green- не можах да измисля друго сравнение Grinning
Виж целия пост
# 12
Аз редовно замразявам. Много съм стисната, нищо не изхвърлям  Mr. Green
Ориза обаче бих го хвърлила. Боба - в една доза и във фризера  Wink.
Виж целия пост
# 13

Av4e не винаги е въпрос до количества, аз например нямам време да готвя често и по -малко, просто сготвям няколко манджи когато почивам и през седмицата консумираме.

За тази причина не се сетих, ако трябва да съм честна. Simple Smile А в случая е доста удобно.
Но и аз съм по-особена, за мен и претоплено ястие след като е било изстинало  вече няма същият вкус, може би затова съм така настроена.

И аз така бях до едно време - втори път манджите не ми се струват толкова вкусни. Обаче открих че ако са по-сосавички (милото ги обича по-сухички) и пак стават за 2-ро, 3-то ядене  Wink

По-темата: Напоследък ми се случва да готвя повече отколкото можем да изядем (предимно през уикендите за през седмицата) и като ни остане замразявам. Пробвала съм грах, пиле, сърми, пилешки бульон... други не се сещам в момента
Виж целия пост
# 14

Много неща съм замразявала ,но само замразения ориз под каквато и форма да е приготвен след престоя си във фризера не става за ядене! За проба съм замразяваба сърми,пълнени чушки или просто нещо готвено с ориз - не става!
Самия ориз става един разводнен  и  рошав Mr. Green- не можах да измисля друго сравнение Grinning

Веднъж замразих сърми и ги затоплих в микровълновата - нещо ужасно!Не става!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия