какво правите с Китайско зеле?

  • 37 946
  • 49
За втори път вземем китайско зеле , но незнам как да го направя Thinking
върви ли му да сваря яйца и да ги сложа в салатата? или някакви други варианти

предният път само така го нарязах и му сложих подправки Thinking
Виж целия пост
# 1
Ние вземаме доста често,правя го на салата с зехтин и оцет,като зелените салатки.
По друг начин не съм пробвала,ще ми е интересно да науча и други рецепти
Виж целия пост
# 2
Китайското зеле е много крехко и аз го използвам за салати...

*Нарязано на тънки лентички,краставици,копър,1 скилидка пресован чесън.Залята с олио,сол, оцет.

*Китайско зеле(пак на тънки лентички),моркови,копър,скилидка чесън(може да се добави и царевица).Залята с олио и оцет и поръсена със попрепечен сусам на сух тиган.

*Китайско зеле,краставици,домати,магданоз.Залята с дресинг от кисело мляко+1 скилидка чесън,олио,оцет...
Виж целия пост
# 3
Аз го приготвям по следния начин:с прясна краставичка , риба тон и дресинг от лимон и зехтин
Виж целия пост
# 4
Правя и аз салати както с обикновено зеле, въпрос на фантазия е.
Виж целия пост
# 5
Една лесна и вкусна салата - китайско зеле, краставица, рулца от раци, царевица и всичко объркано хубаво с майонеза и сол на вкус.
Виж целия пост
# 6
Чудесни салатки стават от него, а аз изяждам половината на зелено, докато правя салатата........ Embarassed
Виж целия пост
# 7
Аз го ползвам само за салата
Виж целия пост
# 8
Салата - зелето, сурови гъби, царевица, дресинг.
Виж целия пост
# 9
Извинявам се за въпроса, но китайско зеле и зеле "Айсберг" едно и също ли е  Embarassed  Embarassed  Embarassed ?
Виж целия пост
# 10
Извинявам се за въпроса, но китайско зеле и зеле "Айсберг" едно и също ли е  Embarassed  Embarassed  Embarassed ?
Мисля че да.И аз го ползвам само за салата.
Виж целия пост
# 11
Аз имам предвид ето това зеле, него знам като китайско -

а това - го знам като салата Айсберг, но не съм сигурна, че съм права на 100%. И в темата за италианската кухня е дадено като салата.
Виж целия пост
# 12
labrex е права - продълговатото зеле е така нареченото китайско (или още по-точно пекингско зеле), а салата Айсберг е кръгла.

Първото използвам в почти всички видове салати, но най-обичана от децата ми е една измислена салата с паста. Става дори за сърми, но дебелата част трябва да се начука.

Салата айсберг ползвам като маруля (тук марулята не се среща често) - правя заливка с зехтин, лимон. сок и сол или с кисело мляко и чесън.  Но и в слата с домати и краставици съм я ползвала. Въобще приложението е универсално.
Виж целия пост
# 13
китайското зеле и айсберга са различни неща... Peace

аз ползвам китайското зеле за салати, приготвени като с нормално зеле.
зелената част на листото ползвам и за супи - на тънки лентички добавям 1-2 мин. преди да махна супата.
бялата част на тънки лентички добавям към ястия в уока - тук вече има много варианти... Wink

от известно време сме полудели по корейско  люто кисело зеле кимчи, което се прави с китайското зеле и основно така го консумираме Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Аз освен салата друго не правя   chef
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия