КаК да си направя горчица

  • 5 476
  • 28
Търся рецепта домашно приготвена горчица? Предварително благодаРЯ   bouquet
Виж целия пост
# 1
смилаш семена от горчица , добавяш сол, оцет, малко захар.

става доста силна и люта Peace
остава се да зрее после в хладилника.

след 2-3 дена мога да ти напиша и точните пропорции Mr. Green
Виж целия пост
# 2
какви са тези семена от горчица? не е ли синапено семе?
Виж целия пост
# 3
смилаш семена от горчица


Синап. Но не знам кой от двата вида - белият или червеният.
Виж целия пост
# 4
аз от черен я правих...после намерих и бял, става по-слаба горчицата

за синап говоря.
не бях сигурна синап ли е или хардал затова написах семена от горчица.... Blush
Виж целия пост
# 5
Синап и хардал е едно и също.   Wink
Виж целия пост
# 6
Синап и хардал е едно и също.   Wink

знаех си, че ще се изложа  Whistling
ей затова написах аз семена  Crossing Arms

да допълня: когато семената се смилат не трябва да се загряват, защото стават горчиви.
аз смлях моите в мелничка за кафе и ги оставях переодично да се охлаждат... Peace
Виж целия пост
# 7
Що да си се изложила? Не всеки го знае, затова и го написах.  Laughing
Виж целия пост
# 8
Много ви благодаря   bouquet
Остава да намеря синап и се захващам Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Продава се по аптеките или пазара....
Нашите имат в градината...Ще взема и аз да пробвам да направя.... Crazy
Виж целия пост
# 10
Сред руснаците е много популярна, те продават синапена смес, на която само прибавяш вода, получава се руска горчица, която за мен е синоним на люта горчица. Това е в случай, че има някой руски магазин наблизо  Peace

Хардал наистина ли съществува като дума и в българския? Не знаех...
На иврит хардал е горчица  Peace


На руски имам рецепта, в сайта е трета подред, най-отдолу:
http://www.1001recept.com/recipes/salads/forSalads.html

И различните и варианти: http://www.gotovim.ru/recepts/sauce/gorchiza/
 Hug
Виж целия пост
# 11
Благодаря, Mentha, интересни рецепти.
Не виждам откъде бих намерила 9%-ен винен оцет, обаче, не съм виждала много отдавна. Дали няма да стане, ако се замести с винена киселина?  newsm78
Виж целия пост
# 12
Просто слагаш по-слаб оцет  Peace

Като казваш винена киселина, лимонтузу ли имаш предвид (това на кристалите, което се разтваря във вода и става нещо като синтетичен оцет)? Не съм го ползвала никога  Confused
Виж целия пост
# 13
Ами винената е друга - с нея се правят кристалите по великденските яйца. Но пък четох, че напоследък я фалшифицирали с лимонена киселина, та все тая.  Confused
А, оцетът, който се продава по магазините, обикновено е разтвор на винена киселина, рядко може да се намери истински оцет.
Виж целия пост
# 14
А, оцетът, който се продава по магазините, обикновено е разтвор на винена киселина, рядко може да се намери истински оцет.
Aз се опитвам да си направя оцет от едно домашно вино, ама нещо не иска да вкисне..., но това е друга тема  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия