Готвите ли с вино?

  • 2 875
  • 39
Предлагам Ви рецептата на Празнична супа с шампанско - Сгорещяват се 2-3с.л.масло,в него се запържват 2връзки зелен лук /на ситно/.Добавят се 10гъби,100мл.шампанско,500мл.пил.бульон и се оставят да врат10-15минути.Прибавят се 2домата на кубчета.Супата се сваля от огъня,добавя се още 100мл.шампанско и 50мл. сметана,пасира се,подправя се със сол и чер пипер.Сервира се с крутони.      И още нещо вкусно:Шоколадов крем с вино-В съд завират 250мл.десертно бяло вино  и100г захар,врат 5минути.В друг съд завира 500мл сметана,като постоянно се бърка да не загори.Като поизври малко се смесва с виното,сместта се посгъстява.Прибавят се стрък розмарин и 150г натурален шоколад,бърка се още 5-10минути.Разлива се в купички и се оставя да се охлади.По желание може да се декорира със сметана,ядки или парченца шоколад.
Виж целия пост
# 1
Готвя. Слагам в доста ястия. Peace
Рецептата е интересна   bouquet
Виж целия пост
# 2
Да готвя със вино ,а също и с бира,става доста интересно.
Виж целия пост
# 3
Да готвя със вино ,а също и с бира,става доста интересно.
Същата работа Peace Най-вече пека меса така
Виж целия пост
# 4
и аз често слагам алкохол /вино, бира/в ястията, предимно печено месо Peace
Виж целия пост
# 5
Дайте тогава някоя интересна рецепта,че моите започнаха да се изчерпват, а винцето е на почит у дома.
Виж целия пост
# 6
Да слагам почти на всяко ястие,според мен доста добре допринася за подобряване на вкуса.
Виж целия пост
# 7
Използвам го доста честа, даже съм си купила от кутиите специално за готвене.
Виж целия пост
# 8
Ползвам червено  виното основно за тъмни сосове за печени червени меса.
Друго ,за което го ползвам е за маринати. Почти всяко месо ,което пека във фурна или на тиган-аз мариновам от предния ден.Алкохолът прави месото по- крехко и дава възможност на другите подправки от маринатата да попият по добре навътре.Към виното могат да се добяват черен и червен пипер,горчица,лим. сок,риган,босилек и всичко друго което подхожда на месото.
Виж целия пост
# 9
Аз пък не хабя виното за готвене.
Скръндза ме е  Crossing Arms
....ползвам го само по предназначение  Laughing
Виж целия пост
# 10
и аз често слагам алкохол /вино, бира/в ястията, предимно печено месо Peace
Вино и бира слагам на всички тежки меса задължително, пък и на леките. Променят вкуса, стават супер.
Виж целия пост
# 11
Винен кебап, към печените крилца, за мариноване на пържолки, към фрикасето, миди,...
Виж целия пост
# 12
Основно слагам вино когато пека свински пържоли на фурна.  Peace
Иначе става за марината, винен кебап .... .
Виж целия пост
# 13
Готвя с вино и бира ,има и някои сосове които задължително ги правя с вино.
Виж целия пост
# 14
Друго ,за което го ползвам е за маринати. Почти всяко месо ,което пека във фурна или на тиган-аз мариновам от предния ден.Алкохолът прави месото по- крехко и дава възможност на другите подправки от маринатата да попият по добре навътре.Към виното могат да се добяват черен и червен пипер,горчица,лим. сок,риган,босилек и всичко друго което подхожда на месото.

Ползвам виното за марината за филенца по същия начин - с горчица, черен пипер и зелени подправки, престоява един ден - на следващия - филетата в тигана  Grinning Месото става крехко от киселини (вино, оцет, лимонов сок...), но специално виното му придава и страхотен аромат  Heart Eyes
Правя и салата от чушки, която е с бяло вино, но аз го заменям с оцет  Peace

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия