Калии - бързо, лесно и ефектно!

  • 33 552
  • 137
2 яйца
2 кафени чашки пудра захар
2 кафени чашки брашно
1 ванилия

Яйцата се разбиват със захарта. Внимателно се прибавя брашното и ванилията.
Върху пекарска хартия с чаена лъжичка се сипва от сместа на разстояние. Пекат се в предварително загрята фурна на средно положение до порозовяване на краищата /готови са много бързо/. Още горещи се прищипват с пръсти в единия край, за да наподобят цвета на калата. В средата им се слага по половин черешка от сладко.



Рецептата е от маминия тефтер, помня тези калии /или "ушички" / още от детството си.
Обикновено като ги приготвяше майка ми ги нареждаше в кръг в поднос. Ами много скоро изчезваха един след друг кръговете - много са сладки и хрупкави Grinning...
Виж целия пост
# 1
А, и на розички стават! Много са вкусни! mari_eta  ,   bouquet

Виж целия пост
# 2
Аааа, с тези розички съвсем ще си изгоря пръстите hahaha...мдаммм, вкусотийка са Grinning!
Виж целия пост
# 3
Потвърждавам много са вкусно. За по-голям ефект ги поръсвам с кокос  Hug
Виж целия пост
# 4
Не съм ги правила, но помян вкуса от детството Mr. Green
Същата рецепта и подобна снимка има в новия брой на Кулинарния журнал Mr. Green
Виж целия пост
# 5
Записвам си рецептата, изглежда лесно и вкусно.  Crazy  bouquet
Виж целия пост
# 6

Същата рецепта и подобна снимка има в новия брой на Кулинарния журнал Mr. Green

Мдаммм, моята е Blush, ама изпратих стара снимка, а тези ги снимах днес.
Ако ползвам чужда рецепта, винаги посочвам източника.
Ама на тази незнам - от едно време е...
Виж целия пост
# 7
a тези калии ги знам от маминия тефтер, само че вместо сладко, майка ми слагаше разбити на сняг белтъци (поради дефицита на бита сметана) и им мушваше по половин бадем, за да се оформи цветето. Бяха ми любими и бързо изчезваха.
Виж целия пост
# 8
Еййй, от няколко дни си мислех точно за тези сладки!Присетих се за майката на моя приятелка,която много често ни черпеше с тях,оттам  за калиите и си мислех да и се обадя да я питам за рецептата!Мариета, специални благодарности!  bouquet
 Само че леля Катя слагаше в средата "семенник" от лимонови резанки-онези желирани бонбонки от детството ми-с тях става съвсем реалистично:))
Виж целия пост
# 9

Същата рецепта и подобна снимка има в новия брой на Кулинарния журнал Mr. Green

Мдаммм, моята е Blush, ама изпратих стара снимка, а тези ги снимах днес.
Mr. Green Виж колко съм наблюдателна само Peace Mr. Green
Мисля в петък да ги направя, само си мисля- материала, който се влага- не е ли множко за 12 бр? newsm78
Виж целия пост
# 10
Мишле_ , от списанитео не са написали правилно /може би грешката е моя - не бях посочила бройка/ от тази доза излизат над 30-тина бройки, зависи колко големи ще се правят.
Виж целия пост
# 11
Мишле_ , от списанитео не са написали правилно /може би грешката е моя - не бях посочила бройка/ от тази доза излизат над 30-тина бройки, зависи колко големи ще се правят.
Мерси за уточнението. Hug Защото там са писали 12 бр, а те са тънички и ми стана едно такова, въпросително Mr. Green
Виж целия пост
# 12
Ето,ще ги направя днес.Но понеже времето е гадничко и да не изкарвам детето навън за пекарска хартия,с какво предлагате да я заменя newsm78
Виж целия пост
# 13
Ами когато навремето нямаше такава хартия - просто намазнявахме тавата  Mr. Green
Виж целия пост
# 14
Любими мои сладки, от тефтера на мама, де.  Mr. Green
За тичинка обаче използваме пръчица локум, оваляна в какао.
Ето,ще ги направя днес.Но понеже времето е гадничко и да не изкарвам детето навън за пекарска хартия,с какво предлагате да я заменя newsm78

Пекли сме ги върху обърната тава, намазана с масло. Така по-лесно се отделят с нож.  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия