Как да познаем некачествените продукти

  • 5 802
  • 39
Идеята ми е всеки да сподели изпитани методи за проверка годността-качеството на някои хранителни стоки,като например:Как да познаем едно парче кашкавал което е пакетирано дали е узряло или не?
Можем да го направим като изтеглим единия край на вакума и ако там се появят капчици конденз,това значи че кашкавала е пресен-неузрял.
Как да познаем сиренето което купуваме дали е сирене или млечен продукт?
Най евтиният и бърз начин е проверка в микровълновата печка за няколко минути.Млечният продукт се разпада,разлива ,а сиренето се свива съвсем леко и има приятен мирис за разлика от млечният продукт.

Виж целия пост
# 1
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Виж целия пост
# 2
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Има предвид ако има растителни мазнини  Wink
Виж целия пост
# 3
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Млечен продукт е това "сирене" което се получава като се разтваря  сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Сега се надявам да сте ме разбрали.
Виж целия пост
# 4
узрелия кашкавал е мек,сровия е еластичен, гумен. по-жълтия жвят също е признак, че е зрял достатчно.
Виж целия пост
# 5
Истинския кашкавал трябва да е жълт,ако е светъл е със сухо мляко вътре.
Да не се разтича при печене,а да хване коричка.
Виж целия пост
# 6
Плодовете и зеленчуците ако са с неестествено огромни размери и форми съм чувала, че са пълни с нитрати. За да паднат повечето нитрати продуктите киснат в студена вода колкото се може повече.
Виж целия пост
# 7
това за сиренето е страхотно, я допълнете на колко вата и за колко минутки в микровълновата.

a прясната риба e c бистри, лъскави очи и червени хриле
Виж целия пост
# 8
охо,колко полезна тема!
Виж целия пост
# 9
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Млечен продукт е това "сирене" което се получава като се разтваря  сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Сега се надявам да сте ме разбрали.
ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!
Лелееее,аз точно за това изхвърлих едно сирене на Пършевица....Щото като го хапнеш и вътре имаше едни зрънца... точно все едно тебешир ти скърца между зъбите
 Sick Sick Sick Sick Sick Sick Sick
Виж целия пост
# 10
Това за Пършевицата  Sick
При нас на два пъти купихме една марка кашкавал,която се произвежда в нашия град  Peace Странното беше,че като направя сандвичи и го сложа да се пече той става като вода  Sick
Виж целия пост
# 11
Страхотна тема ! Записвам се да я следя.

Аз пък съм попадала на кисело мляко ,което на дъното направо имаше вкус на брашно !
Виж целия пост
# 12
За кайма и червени меса, някой знае ли  newsm78
Виж целия пост
# 13
Аз нещо не разбрах,нали сиренето е млечен продукт.
Млечен продукт е това "сирене" което се получава като се разтваря  сухо мляко между 2,8-3.5л , разтопява се мазнина при 38-39 градуса, добавя се креда(Калций) и Вълшебната смес се прекарва през Хомогенизатор. След изстиване на сместа, "сиренето" е готово за пазара.
Сега се надявам да сте ме разбрали.
Благодаря за обяснението. Simple Smile
Виж целия пост
# 14
За сиренето аз намерих друг начин. Тъй като правя попара на сина ми сутрин и слагам сиренето да изкисне около половин час преди това. Когато си е истинско сирене ръцете не стават мазни когато го троша. Обаче съм купувала и такова, при което след като го троша ръцете ми лепнат все едно съм си капнала олио по тях.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия