консервирате ли черен боб?

  • 3 878
  • 4
как се консервира черен боб ( бакла)
Виж целия пост
# 1
ако е млада - направо в буркани, сол, вода, затваряш и вариш  не по-малко от 2ч.
Ако е стара-изваждаш бобчетата и пак като по-горе.

Не пълни бурканите съвсем до ръбчето, че е "бобови" и може да бомбират.
Виж целия пост
# 2
както е казала Пеп-чо ,но от няколко години слагам в торбички във фризера- може д аго бланшираш ако искаш,но лично аз пакетирам в сурово състояние.
А моя позната прави торбички комплект  Grinning- пресни картофи нарязани или бейби,бакла,2-3 глави чесън Grinning
Ето това чудо приготвено със зелен лук и гьозум се оказа превъзходна постна манджичка Hug Hug
Виж целия пост
# 3
И аз си замразявам във фризера, изобщо вече с буркани не се занимавам. Излишна хамалогия ми е  Blush
Виж целия пост
# 4
И аз си замразявам във фризера, изобщо вече с буркани не се занимавам. Излишна хамалогия ми е  Blush

щото си имаш място във фризера  Flutter Flutter
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия