Тапиока?

  • 15 024
  • 21
Здравейте,днес от едно магазинче си купих тапиока,на етикета пише че се използва за сгъстяване на супи,сосове,ястия,сладкиши,пудинги и кремове без да променя собствения им вкус.Това добре,но няма упътване как се ползва даже продавачката не знаеше.Ако някой има опит с ТАПИОКА моля да го сподели. Praynig
Виж целия пост
# 1
Прегледай тук - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=45556.msg849436
Виж целия пост
# 2
Delicate  bouquet,много ти благодаря от това което прочетох разбрах че за сгъстяване 1с.л.тапиока се равнява на 2 и 1/2с.л. брашно.
Виж целия пост
# 3
Какво е тапиока? Embarassed
Виж целия пост
# 4
аз правя едни разкошни бразилски хлебчета  Crazy
много са вкусни, изяждаме цялата порция още същия ден  Party

Сливница, гугъл  Wink
Виж целия пост
# 5
Asyalein,това което аз купих е гранулки или по скоро топченца с грамаж 200гр.,незная дали ще е подходящо за твоята рецепта в нея пише брашно от маниока.Сливница,да ти кажа честно и аз не знам точно,на опаковката пише:Тапиока се добива от грудките на растението маниока,една от основните храни в тропиците.А дали някой знае предварително разтваря ли се във вода например или (примерно за згъстяване на супа)1с.л.от гранулите директно се прибавят към врящия бульон.
Виж целия пост
# 6
Аз съм правила тапиока  пудинг ,подобно е като мляко с ориз.



1/2ч.ч. тапиока
3ч.ч.прясно мляко
1/4ч.л.сол
2 яйца
1/2ч.ч.захар
1/2ч.л.течна ванилия


Смесваме тапиоката,млякото и солта в тенджерка.На среден огън бъркаме ,докато заври.Намаляме котлона на много слабо
добавяме захарта и разбъркваме.
В купа разбиваме яйцата и след това вземаме малко от топлата тапиока и разбъркваме хубаво.
След това добавяме яйчната смес към другата тапиока.Бъркаме докато сместа се сгъсти.Оставяме да поистине около 15 минути и след това добавяме ванилията.
Може да се яде топло или студено.На мен лично студено повече ми харесва.
Виж целия пост
# 7
топченцата са за супа или както казва Пети като мляко с ориз.

аз съм го яла с кокосово мляко, но студено.
много приятно на вкус и разхлаждащо  Crazy
топчетата си плуваха в млякото, но то не беше сгъстено.
топчетата стават после прозрачни при варенето Peace

според мен можеш и като кус кус да го ползваш.
Виж целия пост
# 8
Pety,много ти благодаря,но аз я купих с цел да избегна сгъстяването на супи и т.т с брашно.
Виж целия пост
# 9
искаш да сгъстяваш или да не я сгъстяваш тази супа?

слагай го вътре да ври малко...
надува се леко, става прозрачно като хайвер...НЕ сгъстява супата.
абе не всеки го яде.
вкус няма никакъв Peace
Виж целия пост
# 10
Разбрах какво е тапиока и не съм очарована нещо от него Thinking
Виж целия пост
# 11
Разбрах какво е тапиока и не съм очарована нещо от него Thinking
Защо?
Виж целия пост
# 12
искаш да сгъстяваш или да не я сгъстяваш тази супа?

слагай го вътре да ври малко...
надува се леко, става прозрачно като хайвер...НЕ сгъстява супата.
абе не всеки го яде.
вкус няма никакъв Peace
Ти направо ме уби #2gunfire,че аз с цел згъставане я купих тази тапиока.
Виж целия пост
# 13
тапиоката е просто нишесте  Peace
на брашно сгъстява, това на топчетата не...
поне това,което съм яла с топчетата не е било сгъстено  newsm78

пробвай малко количество с мляко да свариш, като мляко с ориз и провери най-добре Peace
успех
Виж целия пост
# 14
За сгъстяване на супа или сосове можеш да използваш царевично нишисте вместо брашно. Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия