За пилешкото месо

  • 602
  • 4
Да ви кажа какво разбрах за пилешкото месо и птичият грип Sick
 Та значи леля ми е Хеи инспектор на ГПП Капитан Андреево и на нея са и дадени пълни инструкции за тази опасност.Тъй като пилешкото е основната храна и на нашето семейство я попитах сега какво да купувам ли пилешко месо и отговорът беше спокойно си го купувайте и яжте след топлинна обработка дори и на 20 градуса вируса умира така че яжте си спокойно . Исках да споделя с вас защото и ние много се притеснявахме но вече съм по-спокойна и си го хапваме отново.
Виж целия пост
# 1
ние го ядем спокойно, ама това за 20-те градуса звучи абсурдно. ако вирусът умираше при 20 градуса, нямаше да има никаква опасност да се заразим - лапаш вирус и той умира още преди да е достигнал температурата на тялото ти. или оставяш месото на стайна температура и вирусите просто си умират....
Виж целия пост
# 2
Дколкото zнам, вирусите реагират раzлично на температурата. Гриповите вируси се унищоважат при нормалните температури на готвене. Т.е. важното е месото да е добре сварено/опечено.
Виж целия пост
# 3
...спокойно си го купувайте и яжте след топлинна обработка дори и на 20 градуса вируса умира така че яжте си спокойно . ...
Вирусът умира при 70 градуса, не 20. Но така или иначе нормална топлинна обработка е при над 100 градуса (обикновено 130-150), така че няма страшно, нЕма да се пУашите.
Виж целия пост
# 4
Сега като се замисля 20 градуса са малко наистина Embarassed за по сигурно да си го препичаме и сваряваме добре месото. Laughing Аз си купувам готови пил.пържоли от кенар дали са добре опечени .....пък и ми се е дояло пиле на грил ...не е проблем но се колебая защото в вътрешността винаги остава недоопечено newsm78
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия