Охлюви

  • 2 878
  • 7
Здравейте. покрай тези дъждове ни донесоха охлюви.... но аз не знам как да ги приготвя? знам че първо се сваряват но после?  Дайте съвет моля. А и какви подправки им пасват.
Виж целия пост
# 1
О, бедните животинчета...
Първият символичен дар за любимия ми беше един нещастен охлю.. Свекървата дълго се чудела какъв израстък има саксията й, а там бил кацнал бохльото. И речни рачета съм му подарявала, но не сме ги яли.. За красота...
Охлювите може натюр - само сварени и като ти изкормиш и почистиш, посоли или предложи солта при сервирането..
Можеш да ги панираш след варенето. Похапвала съм панирани рапани и останах доволна. Но охлюФ не ям. Сигурно и на скара стават...
Други идеи за охлювен сюрприз не зная. Успех!
Виж целия пост
# 2
Аз ги правя с ориз:Animal Snail
запържвам лук,ориз и червен пипер;
прибавям бульона,доста джоджан,чер пипер и сол;
могат да се приготвят и в тава и тенджера.
Готвя ги също и на яхния с много пресен лук.
Много ги обичам,но да си призная оставям "удоволствието" от предварителното чистенето на майка ми и си ги вземам готови-сваренички Embarassed  Embarassed  :oops
Виж целия пост
# 3
Преди да ги готвиш ги остави за един ден живи някъде, за да ..... абе за да.....такова.....да екскретират.....и после вариш към половин час. След това ги вадиш от черупките, измиваш ги с разтвор на сол и оцет, изплакваш и можеш да ги готвиш както искаш. Аз ги обичам повечко сварени и после на салата с лук, оцет и зехтин, и много магданоз.
Виж целия пост
# 4
mota majka mnogo si gotveshe oxljuvi predi, a puk men mnogo me e gnus.... ne znam zashto taka  Rolling Eyes  .. a puk sum chuvala che sa dosta vkusni  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 5
Аз ги обожавам Laughing  Имат вкус подобен на воденички или рапани.
Аз съм ги яла само варени и после леко на скара да се припекат  или панирани.
Виж тук има няколко рецепти с охлюви:

www.recepti.xcstudio.net
Виж целия пост
# 6
Охлюви по бургундски

24 охлюва

бульон от zеленчуци (бяло вино, лук, моркови, магданоz, дафинов лист, тюмиан, чесън, сол, пипер)

За пълнежа:
125 г. масло
4 скилидки чесън
2 малки лукчета
магданоz, сол, пипер

Охлювите се слагат zа 1 час в солена вода. След това се иzплакват добре с топла вода и се пускат във вряща вода. Варят се 30 мин., оцеждат се и се иzваждат от черупката. Маха се и края на охлюва.
След това се варят 3 часа в бульона от zеленчуци. И се оставят да поиzтинат. Черупката се почиства добре.
Прави се сместа zа пълнежа. Във всяка черупка се слага по охлюв и пълнеж. След това се слагат zа кратко в печката и се поднасят топли.

Друг вариант:
Сварените охлюви се оставят да станат студени. След това се овалят в сол, настърган чесън и в обикновено тесто (напр. с вино, магданоz или други подправки) и се иzпържват в маzнина.

Охлюви с вино

10- 15 охлюва
250 гр. галета
6 скилидки чесън
1 литър бяло вино
1 лук
50 гр. масло с zелени подправки
1 лимон
250 гр. ориz

Охлювите се слагат в кофа с галета, която се zатваря добре. Оставят се така около 5 дена. След това се слагат в кипяща вода и се оставят така 10 мин. Махат се след това от черупката и им се маха zадната част, където е червото.
1 литър вино се вари със сол и ситно наряzания чесън и 1 лук около 15 мин.
Една форма се намаzва с маслото с подправки и се слагат охлювите. Слагат се във фурната при 200° около 40-50 мин., като от време на време се прибавя от винената течност.
Поднасят се с ориz и zеленчуци. Могат да се zапекат и с кашкавал.
Виж целия пост
# 7
rosa, много благодаря и от мен. Уникални рецепти. Oha!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия