Въпрос за готвенето с ориз ??

  • 551
  • 5
Моля ви , кажете ми как приготвяте ориза така , че да не погълне всичсия сос ???
Синът ми обожава манджи с ориз . Когато взимам такава от детската кухня винаги си има и сосче , а когато готвя у дома дори да го оставя и по редичък , попива всичко.
Има ли някаква технология ?? Малко объркано го обясних но се надявам , че сте ме разбрали.
Благодаря ви предварително !!!! Simple Smile
Виж целия пост
# 1
Мисля, че количеството ориз/вода, беше 1/4, но аз винаги го правя на око. Слагай повече бюльон и го вади по-рано от печката Simple Smile Моята фурна е силна. Направила съм си ориза, излючвам фурната, но ориза оставям вътре, резултат - без сос.
Виж целия пост
# 2
Прави го варен на котлон, съотношението ориз-вода да е поне 1/6.Така ще остане вода и за набъбване на ориза, и за гъсто сосче
Виж целия пост
# 3
Да са пофаля ... снощи си извадих ориза овреме от фурната и има сосче. И пак бюльона ми беше на око.
Ама трябва си намеря майстор за печката. Моя мъж реши да смени горния реотан и в резултат на ремонта фурната ми независимо на колко съм я вкл. си бачка на 300 градуса Simple Smile
Виж целия пост
# 4
преди готвене го оставяш в хладилника залят със студена вода поне за 4ас. така се сварява бързо. после като го вариш му сложи толкова вода.4е като се вари да се "обръща" свободно или пове4ко вода. и да е сварен пак да има пове4ко вода. така като го извадиш няма да поеме вси4ко. ако сложиш малко сирене за мазане като го готвиш -супер сос4е става.
Виж целия пост
# 5
Благодаря ви ще пробвам !!! Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия