Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Объркана съм...

  • 2 059
  • 42
Здравейте всички!
Бих искала да се присъединя към вас, тъй като в петък разбрах, че съм бременна.
Обаче има някои неща, които ми притесняват, ще ми се да ги споделя с вас и ако може да получа мнение, съвет или нещо такова... Предварително се извинявам ако е имало подобни теми и ако е нужно, ще помоля моята тема да бъде изтрита.

Става въпрос за следното. Трябваше да ми дойде на 23 ноември. Когато ми закъсня с два дни, си направих тест Sure chek. Появи се една черта, аз го прибрах в кутийката, обаче реших след малко пак да го погледна. Имаше втора, съвсем бледа черта. Ошашках се, обадих се на приятеля ми и той каза, че ще вземе друг тест. На следващия ден направих втори тест, който беше отрицателен. И се успокоихме... Дните си минаваха обаче, а аз нямах никакви признаци да ми дойде. Една сутрин се ядосах и си направих трети тест. Той беше положителен. Аз трябваше да ходя на гинеколог по друг повод и отидох в петък... Прегледа ме жената, обясних й за какво става въпрос и започна да ме гледа с ехографа. Доста се поизмъчи, и накрая видя една съвсеееем мъничка точица, за която само можеше да предполага, че е бебче. Каза ми, че е още твърде рано да се каже и, че с 3D ехограф може да се разбере със сигурност дали съм бременна. Та единият въпрос ми е къде в София има такъв ехограф?
Другото нещо, което ме притеснява е, че вече трети ден ме болят кръста и корема, сякаш ще ми идва менструацията. А вчера, отивайко до тоалетната, видях на бельото си едно петно кръв... Сега, не знам дали е от "зацапването", което се появява при бременност или някакви отчаяни опити да ми дойде...
Ще ви бъда благодарна, ако внесете поне малка яснота по въпроса, защото се притеснявам...
Виж целия пост
# 1
Ами мила според мен в този случай най-голяма яснота ще внесе лекарят ти.Това зацапване newsm78 newsm78 newsm78 може и да е от двете.За тестовете да знаеш не разчитай много-много.Тук има доста мами ,който ще ти покажат как след по няколко отрицателни теста сега си гледат дечицата.За 3D ехограф има в София една клиника Фемина-там д-р Димитрова преглежда с това чудо на техниката.Казвам нейното име и името на клиниката ,защото другите момичета са много доволни.ПУсни една тьрсачка и ще ти излезе и телефон и адрес на клиниката.
Не се притеснявай и се наслаждавай на момента.
Виж целия пост
# 2
не мисля че за потвърждение на бременност трябва 3 д ехограф мисля че закъснението ти е достатъчно за да се види на обикновен пробвай да смениш лекарката
Виж целия пост
# 3
Знам, че в момента си доста притеснена и объркана, но може би е най-добре просто да изчакаш още някой и друг ден вместо да търсиш 3D. Тестовете може да не са ти дали верен резултат, ако си ги направила много скоро след забременяването /бледата втора чертичка появила се по-късно изобщо не се брои/. Лично при мен винаги са били точни, но съм ги правила най-рано след закъснение от десетина дни.
А, кървенето може да е причинено и от вагинален преглед - ако ти е направен такъв.
На твое място ще изчакам една седмица и ще си направя още един тест и отново ще отида на лекар - тогава ще може да се види и на обикновен ехограф.
Виж целия пост
# 4
не мисля че за потвърждение на бременност трябва 3 д ехограф ....

Така е, твоята докторка не6то ме съмнява, о6те пове4е 4е има6 прокървяване, най-добре потърси добър гинеколог.
Виж целия пост
# 5
Смени гинеколожката.Закъснението не е малко,за да не се види бебенце.
Утре отиди при друг лекар.
Виж целия пост
# 6
Миличка и аз бях много притеснена както теб,пак по същия начин по-късно се появи втората  чертичка,но ето че съм в 7 месец вече,а не бяха минали и 5 дни от закъснението на цикъла ми.Тука всички мами  ще ти кажат доктори всякакви-при мен дори искаше една кучка( с извинение) да ми маха извънматочна бременност,както казах вече,траеща доста дълго време...
Отиди утре някъде другаде,а не търси 3Д.Най-добре ако питаш мен в специализирана АГ клиника или болница...

Желая ти успех  и дано всички се нареди както ти самата го искаш
Виж целия пост
# 7
Със сигурност ако не утре, то вдруги ден ще отида...
Виж целия пост
# 8
И да се похвалиш после.
Виж целия пост
# 9
3Д има вСвета София - бившата Тина Киркова. Ако се включиш към т.нар. курс за родители, който трае един предиобед, прегледът с ехографа е безплатен.
Виж целия пост
# 10
Оххх, ще видя какво ще направя и след това ще споделя с вас... благодаря ви за съветите момичета! Simple Smile
Виж целия пост
# 11
Намери си нормален лекар! Бебето ми го видяха след 2 дни закъснение. Не ти трябва 3D, а добър лекар!
Виж целия пост
# 12
Да ти кажа моето го видяха трудно и на 7 дена закъснение, освен това имах кървене (по-скоро цапане) и болки почти до края на 2-ри месец а пък виж я хубавицата вече на 2 месеца и нещо. Не ме гледаха на 3д ехограф, но ме гледаха с един по-добър - с по-добро увеличение от тези в поликлиниките и видяха дори, че били двечки, но второто сакче било празно. Просто отиди някъде, където имат по-нов ехограф. САМО НЕ в Торакс. Желая ти успех и не давай да ти изписват Прегнил за кървенето.
Виж целия пост
# 13
на 7-8 дни закъснение се вижда само плодния сак-това са все пак са почти 5 седмици,бебето се вижда най-добре след 6-тата седмица
Виж целия пост
# 14
Понякога, при такъв ранен тест, втората чертичка при наличието на бременност е по-бледа.Аз имах такова изживяване, но гинеколога спокойно ми обясни, че това е свързано с по-малкото количество определен хормон, който се отчита всъщност при тестовете. Тъи като в началото на бременността той тепърва започва да се произвежда, количеството му е малко и чертичката е бледа, с напредването и, тя става все по-плътна.
  А има и друга възможност- понякога, в самото начало на бременността, е възможно тя да се прекъсне от самосебе си, за това се препоръчва да се повтори теста след 1-2 седмици.
   Дано бъде това, което ти искаш!   bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия