как беше онази хитринка

  • 1 650
  • 20
какво се слагаше в боба, за да няма неприятни последствия за стомаха?
пуснах търсачката, но не ми помогна Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
Аз за тази цел го варя два-пъти и хвърлям водата, т.е. чак с третата вода го готвя. Не знам да се слага нещо  newsm78 ама пък може и да има, така че ще следя какво ще кажат опитните кулинарки.
Виж целия пост
# 2
Май беше някакво минимално количество алкохол ама и аз като не се сещам точно... ooooh! 
Виж целия пост
# 3
не, някой каза, че се слагало сода и алкохол, но не мога да си спомня точно това ли беше. а и количеството не си спомням  smile3538
Виж целия пост
# 4
Аз слагам малко сода , остажям да поври малко и водата става жълта , хвърлям я и слагам нова пак повира малко и хвърлям и втората и оставям да готвя със третата Но ако човек има болен стомах колкото и вода да хвърлиш пак ще ви боли корема
Виж целия пост
# 5
Малко ракийка  Peace
Виж целия пост
# 6
Содата и ракията се слагат за по-бързо увиране , а за стомашни проблеми се хврлят двете води .
Виж целия пост
# 7
Аз изхвърлям 2 води и после слагам да ври заедно с босилек една клонка  Peace
Виж целия пост
# 8
ох, намерих го : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=64955.0
ще пробвам така, щом не се п**ди , може да не действа толкова зле на стомаха  Wink
Виж целия пост
# 9
Аз не знам да се слага нещо, но допреди година и половина готвех боб не повече от 3 пъти в годината, точно поради стомашния дизкомфорт. Обаче едно приятелка ме светна по въпроса и оттогава бобът присъства редовно в месечното ни меню. Ето я "тайната": Слага се бобът да заври за около 5 мин., след това се маха от котлона и се оставя 4 часа да престои. После се изхвърля водата и се вари. Уверявам ви, че не е същото както при кисненето от вечерта или пък сменянето на няколко води.
Виж целия пост
# 10
Аз знам, че се слага цял картоф, който след като заври боба се изхвърля. Той поемал там каквото трябва Crazy Но май няма ефект Rolling Eyes Това с ракията ще го пробвам и аз.
Виж целия пост
# 11
Изхвърлям 2-3 води, а накрая добавям джоден, девисил, чубрица и риган.
Винаги накисвам боба от вечерта, за да набъбне.
Успех !
Виж целия пост
# 12
Мама слагаше сода, и после се почва едно чистене на люспите и смяна на вода....
Виж целия пост
# 13
По биохимия преподавателя ни каза, че като се слага сода, боба наистина по-бързо се сварява, но за сметка на това се унищожават много повече аминокиселини. Така че май не си заслужава Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Аз знам че се хвърлят 2-3 води като заври и винаги добавям струйка ракия и щипка захар. Става страхотен  Peace.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия