Лимовов пай

  • 3 500
  • 12
Момичета спешно ми трябва рецепта за лимонов сладкиш или пай.Ще съм Ви благодарна за всякакви идейки!  bouquet
Виж целия пост
# 1
Лимонов чийз кейк

 
Необходими продукти:
2 ½ пакета бисквити (аз ползвам Орехови на “победа”, или някакви други чаени по ваш вкус, добавям и шепа смлени орехи (на око)
60 гр. меко масло
5-6 ч.л. мед
кората и сока на 1 и половина лимон
500 гр Маскарпоне или Филаделфия крема сирене (когато нямам тези продукти заменям със сирене крама, извара, и заквасена сметана
50 гр захар
5 с.л. пудра захар (захарта я добавям на вкус)

Приготовление:
Бисквитите се натрошават много ситно или се смислат с кухненския робот. Смесват се с маслото и меда. Разстила се равномерно върху форма за торта с падащо дъно.
Слага се в хладилника за 15-20 мин., докато се стегне.
Кората и сока на лимона и пудрата захар се смесват с крема сиренето. Този крем се разстила плътно върху “блата”. Аз добавих в крема и захросани портокалови и лимонови кори.
Украсява се - с настъргана кора от лимон или нещо друго (аз добавих натрошен карамел- крокан) .Слага се в хладилника да се стегне.
За да излезе по-лесно, е добре формата предварително да се обвие с пергаментова хартия.

Този вариянт на чийз кейк съм го правила само веднъж, но много ни хареса.
Да ви е сладко! 
Виж целия пост
# 2
Ето и моята рецепта - става много вкусен!

http://www.goblenite.com/phpBB/viewtopic.php?p=15443#15443
Виж целия пост
# 3
Наталина, разкошна си!  Hug
Още утре ще го направя!
Виж целия пост
# 4
Мишел твоя вариант вече е в хладилника, мисля че ще ми хареса , защото опитвах от блата и крема още докато ги правех Wink
Наталия направо е страхотен твоя пай и него ще пробвам скоро!
Благодаря Ви момичета !  bouquet
Виж целия пост
# 5
Natalina, сега започвам да правя твоят лимонов чийзкейк. Имам само едно въпросче, защо оставяш един пръст (сантиметър) непокрит с блата newsm78
Пък и на снимката ми се стори, напротив, че тестото на блата е задигнато по стените?
Виж целия пост
# 6
Не, така ти се струва - не е задигнато догоре. Не знам - така е в рецептата. Ако искаш може да го направиш догоре!

Успех!   bouquet

ПС. Аз съм поправила брашното(първоначално беше 500г, но аз го поправих на 300, защото ми се видя доста дебела подложката). Да не се объркаш и да намаляш още!

Виж целия пост
# 7
А мерси, вече я направих подложката, вече го задигнах настрани Embarassed Сега изстива в хладилника, а и още нещо се сетих пудинга студен ли да е (предполагам че студен)
Виж целия пост
# 8
А и брашното вече го бях намалила, защото ми е по малка формата на 300гр, по интуиция
Виж целия пост
# 9
Michel, в какъв смисъл студен - пудинга е от тези с варене(един вид нишесте). Просто го изсипваш в млякото, все едно че ще вариш крем-нишесте. И така разтворен(не сварен) - хоп, в сместа!
Виж целия пост
# 10
добре че прочетох!!! Мислех че пудинга трябва да се свари и после охладен да се сложи в сместта  ooooh! Голяма съм патка, ама нали ми е за първи път  Embarassed
Виж целия пост
# 11
Michel, какво стана с cheese cake(ка)? Получи ли се?
Виж целия пост
# 12
Получи се чийзкейка, но понеже щом мъжа ми се прибра тръгнахме на път и го взехме още леко топъл не можах да на пиша нищо. Днес, вече мога да кажа беше фантастичен и нищо не остана от него, но... следващият път, ще направя следните промени: 1. при мен за 45мин. май-се изпече повече от колкото трябваше, следващият път, ще го пека 10-тина мин, по-малко; 2. отгоре го намазах с конфитюр от сливи и го украсих с малко сметана- смятам, че тази украса му се отрази чудесно.

Баща ми който е прекарал 10 години от живота си в Германия беше най-очарован, но иначе обрах овациите на всички! 
Благодаря Наталина! Това ни става една от любимите рецепти! bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия