Печени на хартия яйца

  • 8 547
  • 27
Ей сега пристигам от Дир-а, където спорят за печенето на яйца на хартия, но както винаги не по същество  Simple Smile
Та се сетих, че още от едно време го мисля това как става?
Все си представям селската печка на дърва .....  Hug ...мммм....  Wink
Обаче в нормални домашни условия дали става? Някой от вас правил ли ги е? А на стъкло-керамика?
Уф, споделяйте опит! Много вкусни били, казват... yes И ми се ще да опиитаааам...
Виж целия пост
# 1
Вземаш хартия,от тази ,кафявата,която използват в магазините, мокриш я с вода и я слагаш върху включения котлон(ако има 4 степени,включваш на 3 степен).Бързо чупиш яйцето и го изчакваш да се опече.Може да го поръсиш отгоре със сол,мерудийка или каквото там ти харесва докато още не се е опекло.Така го правя аз.
Виж целия пост
# 2
О,баща ми ми правеше като малка много  Flutter На керамични котлони,на тия вградените не знам дали ще стане.Няма философия,слагаш хартията и после яйцата,това е  Peace
Виж целия пост
# 3
Благодаряяяя!   bouquet
Даже ей сега ще пробвам!  Grinning Ще споделя или по-късно (ако не ме домързи), или утре Grinning Само нямам хартия за печене, ще пробвам с листа А4... Rolling Eyes
Виж целия пост
# 4
У нас с най-обикновени листа сме си ги правили.Само нямам спомен дали ги мокрехме или не.По-скоро не  newsm78
Виж целия пост
# 5
Лелеееее, току що ги забърках  Twisted Evil и естествено дойде въпросът: Не се ли слага някаква мазнина или нещо такова? Щото пустите му яйца като залепнаха за хартията и няма мърдане  #Crazy Joy
Виж целия пост
# 6
Аз ги правя така.
Правя купичка от обикновена хартия за принтера.
Слагам отгоре на тостера и бъркам с лъжичка, слагам и сиренце и шарена сол, стават много хубави.
Виж целия пост
# 7
ми ти бъркай,де,бъркай,залепват малко,ама ще ги остържеш,няма страшно  Crazy
Виж целия пост
# 8
Ееее, тва не е честно! Wink Никой не беше казал да се бъркат, а аз реших, че на очи ще стават  Joy и тъй. Остъргахме квото остава и беше Фкуснооо, но половината остана по изгорялата хартия  hahaha Joy кой да се сети...
Виж целия пост
# 9
Мм много са вкусни тия яйчица  newsm10
Виж целия пост
# 10
Мъж ми ги прави на очи и понеже сме с керамични котлони слага хартията съвсем леко намаслена в сух тефлонов тиган и така пече -пробвай, супер е  Peace
Виж целия пост
# 11
преди правех яйца на очи в обикновен намазнен тиган. много вкусно, ама много пръска и направо ме е страх да припаря до котлона да ги извадя.
тиганът като е тефлонов защо се слага хартия? newsm78
Виж целия пост
# 12
Едно време баба ми ги правеше на обикновен котлон върху вестник. А едно лято на морето си пекохме яйца на вестник върху ютията Grinning
Виж целия пост
# 13

тиганът като е тефлонов защо се слага хартия? newsm78

Защото мирисът на позагоряла хартия дава аромата и вкусът на яйцата  Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Стига бе!Не си представям яйца с вкус на загоряла хартия..но знае ли човек..може да са вкусни  Thinking  Crazy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия