Измислих рецепта за хрупкави пикантни картофки

  • 7 827
  • 26
Момичета, вдъхнових се вчера и ми дойде следната идея за картофки гарнитура:
Смесват се в дълбока купа галета, 1 с.л. самардала и малко /1 - 2 щипки / лют червен пипер - ако искате да са пикантни, ако не - без него.
Сместа обърквате добре.
В нея изливате обелените и нарязани на парченца картофки овалвате ги идеално от всички страни и пържите в повечко олио /примерно пръст и половина от дъното на тигана/, но не и във фритюрник, защото панировката се рони и ще изцапа олиото.
Получават се хрупкави пикантни картофки! А за биричка са супер просто. Мъжа ми много ги хареса.
Виж целия пост
# 1
Супер звучи - ще го пробвам! Simple Smile
Виж целия пост
# 2
А какво е тази подправка самардала.Никога не съм ползвала такава,какво представлява и каква е на вкус  newsm78
Виж целия пост
# 3
Ще пробвам. Джони два дена ще е само на картофки... разделно хранене и диета Simple Smile Трябва да му измисля нещо.
Виж целия пост
# 4
Самардалата е от Родопите . Ярко зелена на цвят с примес на сол , та всъщност се получава нещо като шарена сол , ама не съвсем .
Много я използвам навсякъде , където има майонеза ( към салатите) , яйца . Много върви към млечни салати , извара .
Виж целия пост
# 5
Самардалата е от Родопите . Ярко зелена на цвят с примес на сол , та всъщност се получава нещо като шарена сол , ама не съвсем .
Много я използвам навсякъде , където има майонеза ( към салатите) , яйца . Много върви към млечни салати , извара .

А така! Ами като съм далече от Родопите и нямам роднини там??? Туй нещо дали се продава в магазините? Знаете ли? newsm78
Виж целия пост
# 6
Абе не е само в Родопите, аз съм от Стара Загора и бабите ми и двете си гледат тая трева и правят въпросната сол самардала (тревата се счуква и се добавя обикновенна сол, после това нещо се суши). По магазините не съм търсила, защото бабите ме снабдяват редовно милите. Виждала съм в разни малки градчета баби да продават на пазара.

Намерих и това: http://www.bioset-bg.com/bgspice_tstp_bg.php
Виж целия пост
# 7
Аз доста търсих самардала, докато накрая намерих на пазара от една баба, която продава правени от нея подправки. В нито един от големите супермаркети не открих. Много я ползвам за картофи и особено за този вид - хрупкавите.
Не знаех, че Биосет правят самардала, не съм я срещала, явно не зареждат, не знам.
Виж целия пост
# 8
Друго си е, като видиш как изглежда въпросния артикул. Поне знаеш какво търсиш. Благодаря danitu bouquet

Виж целия пост
# 9
Друго си е, като видиш как изглежда въпросния артикул. Поне знаеш какво търсиш. Благодаря danitu bouquet


Мерси,сега вече ще я търсим по магазините  bouquet Wink
Виж целия пост
# 10
Пак заповядайте Simple Smile. А пък ако не откриете, може да ме пресрещнете някой път на Софийската  автогара, когато идвам в командировка и да ви мушна по някое пликче Simple SmileSimple Smile. Само трябва да се оглеждаме за ченгета, че докато обясним какво ви давам  hahaha hahaha
Виж целия пост
# 11
Търсете и при бабите по пазарите. Тези, които сами си сушат билки и подправки.
Виж целия пост
# 12
Аз съм я купувала в прозрачни найлонови пликчета в малка разфасовка . На цвят е много ярко зелена , така се ориентирам , веднага я  #Crazy
На Биосет и аз не съм виждала по магазините .
Виж целия пост
# 13
Ще пробваме Wink
Благодаря за идеята Hug
Виж целия пост
# 14
Аз съм я купувала в прозрачни найлонови пликчета в малка разфасовка . На цвят е много ярко зелена , така се ориентирам , веднага я  #Crazy
На Биосет и аз не съм виждала по магазините .

Момичета, яркозелената е боядисана с боя - търсете по-убито зелена на цвят. Тук в Старозагорско в Средна гора има много, но слагат и боядисана, за по-евтино (т.е повечко сол). Развъдих си я и казвам от собствен опит (не с боядисването де) Grinning Grinning Като всяка подправка, която се суши, цвета и избледнява. И се мели (не се сушат цели листа) със сол, та съвсем се убива. Тази на Биосет е сравнително добра, ако намерите от нея-вземайте спокойно. Иначе на мен ми се е случвало преди да имам да купвам от пазара, подвеждайки се от яркозеления цвят и после като си видях пръстите #Crazy  А който има време, да си потърси от пазара прясна и си направи - става много лесно - измиват се листата - те са дълги като на пресен чесън, но са триъгълни, като емблемката на Мерцедеса. Измиват се и се смилат на месомелачка със сол и така се суши. Като изсъхне, тогава на кафемелачка или друга ситна машинка още веднъж. А листата ще ги има по пазара най-късно до 20 дни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия