Ricotta cheese-какво да го правя?

  • 4 759
  • 11
имам в хладилника една кутиика Рикота сирене....купих го с целта да правя плодовата торта на Наталина Hug...но за друго незнам какво да го правя Thinkingникога не съм ползвала такова сирене...та кажете в какво друго го прилагате сиренето,за какво се ползва о6те??
  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 1
Закрита фокача с рикота, спанак и шунка
както и всички чийзкейкове... или някоя друга рецепта къдете пише Извара смело заменай на Рикота Wink
Виж целия пост
# 2
[както и всички чийзкейкове... или някоя друга рецепта къдете пише Извара смело заменай на Рикота Wink
...не мисля, че чийзкейк се прави с рикота, по- скоро с крема сирене. Wink
Иначе точно така: рикота=извара.

Какво можеш да направиш с това сирене- лазаня! Рикотата е супер пълнеж за лазаня. Можеш да добавиш и други неща, разбира се -спанак, гъби... Става страхотно.  Simple Smile
Виж целия пост
# 3
 Първата кутия рикота чийз, която я купих я хвърлих, защото ме домързя да я направя, за това, което беше предназначена. Ноо, сега такова разхищение не допускам.  Naughty

рикота чийз
майонеза (на кутия от 450 гр извара аз слагам 4-5 лъжици обикновена майонеза)
чесън
сол
черен пипер


Разбъркваш с лъжица и готово. Отнема точно 5 мин.
Става за мазане на филия като закуска, като дип за моркови, целина, като салатка за гости.  Peace
Виж целия пост
# 4
Сваряваш и пасираш карфиол, получената каша омесваш с Рикота-та и овкусяваш с малко чесън, сол, смях бял пипер. Много приятна разядка/spread се получава.
Виж целия пост
# 5
...не мисля, че чийзкейк се прави с рикота, по- скоро с крема сирене. Wink
Иначе точно така: рикота=извара.

Не е точно така - сега Cheese cake(овете) се правят с cream cheese, но преди да го открият с какво мислиш са правили Cheese cake - точно с извара и Рикота(което си е едно и също! а съществуват много  рецепти, точно с Рикота и извара. Така че, в това отношение по-скоро cream cheese е новост, а не класика Simple Smile Това само като доуточнение!  Hug  bouquet

Виж целия пост
# 6
Преписвам ти една рецепта от мартенския брой на сп. Меню, който е посветен на Сиренето в различните му видове.

Торта от тиквички и рикота

600гр тиквички
200гр моркови
400 гр сирене рикота или обезсолено сирене Дунавия
100гр сирене скаморца или пушен кашкавал нарязан на малки кубчета
100 гр зелени маслини с чушка
50 гр печени орехи или бадеми
1с.л. пресен копър нарязан на ситно
2с.л. лим. сок
1 скилидка пресован чесън по желание
1ч.ч. олио за пържене
сол, пипер на вкус

Тиквичките и морковите  се нарязват по дължина на тънки парчета. Тиквичките се изпържват от двете страни и се оцеждат добре от мазнината.
Морковите се бланшират за 2 мин. във вряща подсолена вода и се подсушават.
Рикотата се смесва с маслините, скаморцата, копъра, чесъна и ядките. Подправя се със сол, лим. сок и пипер на вкус.
Дъното и стените на малка тавичка се покриват с фолио и върху него се подреждат реценчетата тиквичка и морков. В средата се изсипва сместта от сирене и се заравнява. Отгоре се покрива с останалите тиквички. Тортата се слага да постои в хладилника за 1-2 часа. Преди поднасяне се освобождава от фолиото и се нарязва.

Съвет: Ако искате тортата да е диетична, вместо да пържите тиквичките, може да ги бланширате.


снимката е от списанието
Виж целия пост
# 7
Рикота сирене се ползва за чийз кейк.  Правила съм с него, става супер вкусно. Аз също така го слагам когато правя лазаня, като плънка.
Виж целия пост
# 8
Ам-ам с лъжицата правя аз Mr. Green
Виж целия пост
# 9
Ам-ам с лъжицата правя аз Mr. Green
И аз така  Simple Smile.
Обожавам го за закуска  -  мажа върху препечена филийка и слагам отгоре пуешко филенце.
Виж целия пост
# 10
Можеш да напълниш канелони със спанак и рикота, идеята за лазаня също е супер.
Виж целия пост
# 11
Аз тъкмо дояждам cheesecake-a с ricotta cheese и след като видях как мъжът ми си облиза чинията (пък иначе не обичал  Wink   ricotta и като го видя в количката реши че трябва да вземе и сирене дето ставало за ядене) горещо ти препоръчвам да направиш и ти Simple Smile
Аз четох четох рецепти от форума и накрая комбинирах няколко.  Начупих на ръка бисквити и смесих с разтопено масло, ванилия и канела, натъпках в формичка за торта като уплътнявах с ръце, сложих във фурната да се опече за около 6-7 минути на 200 градуса, смесих сиренето със заквасена и хоп върху опечения блат.  Отгоре поръсих обилно с препечени ядки, накиснати в whiskey  (ми нямаше друго вкъщи Rolling Eyes ) стафиди намачкани банани замразени боровинки и за подсладител на всичко това най-отгоре сложих мед и кокосови стърготини. Чак на следващия ден се яде  Peace
  Гарнирах порцията на мъжа ми с плодове и допълнително мед и от "специялния сос за сладки работи" (който се използва само ако съм в супер настроение защото... е специялен  Mr. Green --->така де кондензирано мляко изливам на тънка струя направо от кутията по чинията и десерта! Joy  ама след като ме попита първия път как точно се приготвя соса и дали е някаква френска рецепта аз как да кажа че е от консерва от тогава е тайния ми специялен сос за десерти Simple Smile Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия