С какво се подправя салата от ряпа?

  • 5 298
  • 21
Нали се сещате- салата от настъргана ряпа.
Вчера ми се дояде и си направих, сложих и зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер.
Обаче нещо липсваше сякаш...

Та с какво друго може да се се подправи?
Виж целия пост
# 1
Майчето ми я прави с настърган морков. Това ли й липсва? Щото освен изброеното от теб, друго не се сещам да има в нея? newsm78
Виж целия пост
# 2
Аз също и слагам настърган морков, а за подправка - копър.
Тук и слагат някаква странна подправка, мисля, че е ким, но на мен лично не ми допада вкуса му.
Виж целия пост
# 3
Само с олио, оцет и сол.
После вземаш голямата лъжица, хапваш, преизпълнен с кеф ... и изпращаш домочадието накъде дълеееееч, щото скоро предстой да изпълниш въздуха с hahahaпищни звуци и аромати Joy Joy Joy.
Виж целия пост
# 4
На салатата от ряпа слагам настъргана ябълка, ябълков оцет, олио сол   chef
Виж целия пост
# 5
 
Само с олио, оцет и сол.
После вземаш голямата лъжица, хапваш, преизпълнен с кеф ... и изпращаш домочадието накъде дълеееееч, щото скоро предстой да изпълниш въздуха с hahahaпищни звуци и аромати Joy Joy Joy.
За да си спестите неприятните стомашно-чревни емоции,може да изплаквате с вода (в гевгир)настърганата ряпа.Разликата е осезаема;-)  Joy
Виж целия пост
# 6
И аз слагам настърган морков, но понякога и счукани орехи.
Виж целия пост
# 7
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.
Виж целия пост
# 8
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.

онова там - п....то се избягва най-добре, като се накискне за половин час настърганата ряпа във вода и тогава се изцеди. За другото - с всякакъв окислител става-малинов, ябълков, винен, пък който си има и салатен-овкусен с подправки е най-добре.
Виж целия пост
# 9
Стържем моркови и ряпа на ситното ренде. Ряпата се изтисква от сока (така се избягва пръцкането  Embarassed), морковите, не. Смесват се зелечуците. Добавяме сол, оцет малинов и малко обикновен и зехтин. Добавяме отгоре и маслинки като украса.

онова там - п....то се избягва най-добре, като се накискне за половин час настърганата ряпа във вода и тогава се изцеди. За другото - с всякакъв окислител става-малинов, ябълков, винен, пък който си има и салатен-овкусен с подправки е най-добре.

Малиновият оцет е с друг аромат и не е толкова кисел, ползваме го заради аромата, а обикновения заради киселиността. Не знам само дали в България може да се намери такъв оцет, не съм обръщала внимание. Нашия ни го пращат от Швейцария.
Виж целия пост
# 10
Вкъщи се прави така: настъргани на ренде ряпа и моркови, сол, оцет, олио, магданоз и чер пипер.
Виж целия пост
# 11

Малиновият оцет е с друг аромат и не е толкова кисел, ползваме го заради аромата, а обикновения заради киселиността. Не знам само дали в България може да се намери такъв оцет, не съм обръщала внимание. Нашия ни го пращат от Швейцария.

Ние си правим вече 3 години успешно  ябълков, който е ароматен и няма нищо общо с този по магазините.  А миналото лято направихме един сбирщайн ягоди+малини по същата рецепта, който пак беше с много приятен аромат.  Колко ще е кисел, зависи от количеството захар, с което се прави рецептата.
А от домашния си пълня бутилка с подправки да отлежи, която после е още по-ароматна за пролетните салати.
Виж целия пост
# 12
аз й слагам оцет,олио и сол и става супер  chef
Виж целия пост
# 13

Ние си правим вече 3 години успешно  ябълков....

Малко off ....pep-4o би ли пуснала рецептата за домашният оцет .... да се пробвам и аз тази година  bouquet
Виж целия пост
# 14
Ряпата има малко остър вкус и по тази причина трябва да се омекоти с нещо сладникаво. Прекрасна работа вършат морковите, ябълките или салатното цвекло. При липса на такива 1 лъжичка захар също върши работа Grinning
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия