В колко води миете ориза?

  • 2 116
  • 43
Интересно ми е, защото аз го преплаквам три пъти с вода, тъй като теорията на майка ми е, че с повече вода му се измиват полезните вещества от повърхността.
Обаче съм чувала и мнения на майки, които за малките си деца мият ориза в 11  newsm78 води, което според мен пък е прекалено. Като съм гледала кулинарни предавания пък забелязвам, че май слагат немит ориз...
 Hug
Виж целия пост
# 1
Нишестето в ориза е полезно за храносмилателната система. Не знам да има някакви по-специални изисквания за малките дечица, но аз не го мия и Ути и Звездев не го мият и според мен не е нужно.
Виж целия пост
# 2
Мия го докато водата се поизбистри малко. То нишестето хубаво е полезно, ама кой знае тоя ориз как е пакетиран.
Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
Виж целия пост
# 3
В някакво кулинарно предаване преди много време една кубинка готвеше нещо с ориз.Та тя сподели идеята,че в Куба имат обичай да мият ориза с няколко води до избистряне на течността.Особеното е ,че редуват топла със студена вода.От тогава и аз така процедирам. newsm78
Виж целия пост
# 4
Мия го докато водата се поизбистри малко. То нишестето хубаво е полезно, ама кой знае тоя ориз как е пакетиран.
Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
Точно! И аз процедирам по същият начин, по същите съображения!
Виж целия пост
# 5
Аз го миех в 5-6 води до преди месец. Купих си голяма цедка - като гивгир, но е цедка. И вече не се налага да изхвърлям води и покрай тях и половината ориз, а направо под течаща вода, ориза в цедката и става много по-бърза и чисто.
Виж целия пост
# 6
Мия го само  веднъж, със студена вода.
Виж целия пост
# 7
Не го мия  newsm78
Виж целия пост
# 8
Аз не го мия, само понякога с цедката го изплаквам малко

Виждала съм в какво стои галетата преди да се пакетира...
SickА ако знеш как се прави галета няма да хапнеш Sick
Виж целия пост
# 9
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed
Виж целия пост
# 10
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed
И аз така, обаче се старая доста. А за полезното редувам бял с неполиран ориз  Peace Twisted Evil
Виж целия пост
# 11
в 1, колкото да се поизмие малко защото не съм сигурна къде точно се е валял преди това
Виж целия пост
# 12
SickА ако знеш как се прави галета няма да хапнеш Sick
По-добре и да не знам. В у-ще имахме практики, ходихме до Хлебозавода в Дружба. Месеци наред хляб не слагах в устата си.
Виж целия пост
# 13
ако е чист в пакета не го мия заради нишестето,но ако съм взела кофти ориз/има и такива случаи/ тогава го мия на течаща вода  в гевгир
Виж целия пост
# 14
Мия го в голяма цедка, направо под течаща вода - ама не се престаравам много.  Embarassed

И аз така от хигиенни причини, не го знам как е съхраняван.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия