За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 64 532
  • 737
# 675
На мен също се падна честта да приготвям шарана, и аз ще пържа.
Присъединявам се към въпроса за чистенето и нарязването на шарана. Не ми се е налагало да го правя аз.
Колкото до пърженето - овалвам само в брашно, и царевично може. Преди това съм осолила.
Виж целия пост
# 676
А някой може ли да ми предложи рецепта за вкусно тесто за питка. Имам толкова много рецепти, но на вкус не ни допада резултата (на вид всичко е наред). Дори оня ден правих памук погачата, еми не ни хареса. Единия път я правих с 5 лъжици захар (сладка стана и не ни допадна), следващия път я правих с 2 лъжици захар, не беше сладка, но на нищо не биеше. Пробвала съм и по други рецепти, но винаги вкуса нещо куца. Благодаря предварително  bouquet
Виж целия пост
# 677
Моля ви кажете каква лесна торта да направя с тези блатове?
https://www.ebag.bg/blat-za-torta-troen-kuchen-meister-shokolad-400-g/171918
Благодаря
Виж целия пост
# 678
L i m a не знам...аз сложих само зехтин и мляко в нужните количества и малко сол.

Иначе някой може ли да ме вдъхнови какво да сготвя с телешко месо? Като изключвам телешко с лук на фурна и телешко варено, защото всеки път това правя.
Телешки хапки с меден лук и кашкавал,много любимо у дома
http://pep-4o.blogspot.bg/2010/03/blog-post_21.html?m=1
Бьоф строганов
http://vkusnoikrasivo.com/recepy/952/%D0%91%D1%8C%D0%BE%D1%84%20 … D0%BD%D0%BE%D0%B2

Виж целия пост
# 679
А някой може ли да ми предложи рецепта за вкусно тесто за питка. Имам толкова много рецепти, но на вкус не ни допада резултата (на вид всичко е наред). Дори оня ден правих памук погачата, еми не ни хареса. Единия път я правих с 5 лъжици захар (сладка стана и не ни допадна), следващия път я правих с 2 лъжици захар, не беше сладка, но на нищо не биеше. Пробвала съм и по други рецепти, но винаги вкуса нещо куца. Благодаря предварително  bouquet
Болярската питка?Става на конци,с масло е,много я харесваме
http://m.bg-mamma.com/?topic=121976
Виж целия пост
# 680
И аз за майонеза да питам. Десетки пъти съм правила по рецепта оттук с 1 яйце и 140 мл. олио и 1/4 ч.л. лимонтозу.
Снощи реших да направя двойна доза, сложих 2 яйца, 280 мл. олио и към 1/2 чл. лимонтозу. Съдът сух и чист. Получи се сок .Добавих малко олио, пак не се сгъсти. Прибрах го в хладилника.
Направих втори опит, стана малко рядка, но спасих положението.
Съвети мога ли да направя нещо  с първата или да хвърлям?
Възможно ли е приччина да е маааалко повече лимонтозу? Или капка вода?
Според мен може би е дръпнат пасатора малко по- бързичко? От повече кисело, както са казали и преди мен, не е. Също и водата не пречи въобще. Съдът най-добре да е тесен и висок. Такава изпусната майинеза се спасява с още едно яйце- то си пада на дъното, пасатора отгоре, пускаш то като се захване ще се види, става си една екстра яйчна майонеза Simple Smile
Виж целия пост
# 681
Аз моите шарани ги дера. С остър и тънък нож го пъхам между кожата и люспите и лека полека се маха като кожа. Те самите люспи се държат на една тънка ципа. И овкусявам със сол и лимон или лимонтозу. Като се прибера вкъщи ще постна снимки как става шарана.
Виж целия пост
# 682
L i m a не знам...аз сложих само зехтин и мляко в нужните количества и малко сол.

Иначе някой може ли да ме вдъхнови какво да сготвя с телешко месо? Като изключвам телешко с лук на фурна и телешко варено, защото всеки път това правя.

Панирани шницели

Задушено телешко с чушки и домати
Виж целия пост
# 683
Може ли идея как да сготвя св.бон филе?Имаше някаква рецепта за скалопини или се бъркам... newsm78
Виж целия пост
# 684
Момичета, благодаря ви на всички за рецептите за телешкото! Сега ще ги разгледам пак подробно и както винаги ще си направя една моя рецепта от всички, според вкусовете на всички вкъщи Simple Smile
Виж целия пост
# 685
Може ли идея как да сготвя св.бон филе?Имаше някаква рецепта за скалопини или се бъркам... newsm78

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/06/blog-post_15.html

Виж целия пост
# 686
Може ли идея как да сготвя св.бон филе?Имаше някаква рецепта за скалопини или се бъркам... newsm78
Обезжиляваш филето (добре, че беше МастърШеф да науча тая дума), подправяш, слагаш на тиган с 1-2 с.л. мазнина и запечатваш от всички страни.

След това или пъхаш във фурната на горен и долен реотан за около 20 мин на 150-160, или оставяш месото в тигана, покриваш с капак и готвиш още десетина минути, като внимаваш да не се препече коричката твърде много. На тиган е малко по-кофти да се уцели, защото трябва да се маха и слага капакът, за да не стане месото като варено.

Накрая завиваш месото в алуминиево фолио за 5 минутки (докато сипеш гарнитурите по чиниите), отваряш, разрязваш и поднасяш.

Това за медиум към добре опечено филе.
За медиум реър се намалява времето във фурната, но понеже на свинско не ми върви на мен, го правя за около 20 минутки директно.
Виж целия пост
# 687
Аз моите шарани ги дера. С остър и тънък нож го пъхам между кожата и люспите и лека полека се маха като кожа. Те самите люспи се държат на една тънка ципа. И овкусявам със сол и лимон или лимонтозу. Като се прибера вкъщи ще постна снимки как става шарана.

Благодаря за информацията. Ще чакам снимки. А стои ли с маринатата или директно пържите? В какво овалвате шарана - брашно или царевично брашно?
Виж целия пост
# 688
Може ли идея как да сготвя св.бон филе?Имаше някаква рецепта за скалопини или се бъркам... newsm78
Обезжиляваш филето (добре, че беше МастърШеф да науча тая дума), подправяш, слагаш на тиган с 1-2 с.л. мазнина и запечатваш от всички страни.

След това или пъхаш във фурната на горен и долен реотан за около 20 мин на 150-160, или оставяш месото в тигана, покриваш с капак и готвиш още десетина минути, като внимаваш да не се препече коричката твърде много. На тиган е малко по-кофти да се уцели, защото трябва да се маха и слага капакът, за да не стане месото като варено.

Накрая завиваш месото в алуминиево фолио за 5 минутки (докато сипеш гарнитурите по чиниите), отваряш, разрязваш и поднасяш.

Това за медиум към добре опечено филе.
За медиум реър се намалява времето във фурната, но понеже на свинско не ми върви на мен, го правя за около 20 минутки директно.
Peace
Виж целия пост
# 689
Търся рецепта за кекс, който да става пухкав и вкусен, но без да се налага да се разбиват яйцата с миксер. И в тази връзка с какво мляко стават по-пухкави кексовете - с прясно или с кисело? Всеки път ползвам различни рецепти и стават различни и кексовете, кога сполучливи, кога не толкова...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия