Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Зелена карта по брак

  • 1 715
  • 2
Здравейте. Моля за малко инфо.
Аз съм българка, съпругът ми е американец, който от 5 години живее в БГ, а повече от 1 година сме в брак и вече имаме малко бебе. Засега искаме да си останем да живеем в БГ, но за да пътуваме отвреме навреме в Щатите бих искала да имаме документи за мен и  бебо. За детенцето е лесно доколкото разбрах. С акта му за раждане ще му направим гражданството.Но какво се изисква от мен за да мога свободно да си пътувам със семейството в Щатите и обратно, а не постоянно да вися в посолството за визи?
Виж целия пост
# 1
Единственият ви вариант е зелена карта и гражданство за теб, но за тази цел трябва да се преместите в САЩ за минимум три години. Съпрузите на американски граждани имат право да кандидатстват за гражданство три години след получаването на зелена карта. Обаче задължително трябва тези три години да са живели там и да са плащали данъци в страната.

Гражданството е единственият начин да можеш свободно да пътуваш дотам без визи, когато си поискаш, за колкото време си поискаш.

Туристическите визи могат да бъдат с до 10 години продължителност, така че ако наистина нямате желание да минавате през процедура за зелена карта и гражданство, може би пробвайте да видите дали ще ти дадат многократна виза за по-дълъг период. Така пак ще можеш да пътуваш когато си поискаш, докато визата е валидна, само ще имаш ограничение на престоя.
Виж целия пост
# 2
Единственият ви вариант е зелена карта и гражданство за теб, но за тази цел трябва да се преместите в САЩ за минимум три години. Съпрузите на американски граждани имат право да кандидатстват за гражданство три години след получаването на зелена карта. Обаче задължително трябва тези три години да са живели там и да са плащали данъци в страната.

Гражданството е единственият начин да можеш свободно да пътуваш дотам без визи, когато си поискаш, за колкото време си поискаш.

Туристическите визи могат да бъдат с до 10 години продължителност, така че ако наистина нямате желание да минавате през процедура за зелена карта и гражданство, може би пробвайте да видите дали ще ти дадат многократна виза за по-дълъг период. Така пак ще можеш да пътуваш когато си поискаш, докато визата е валидна, само ще имаш ограничение на престоя.


Blagodaria za otgovora.
A kak tochno se naricha tozi vid viza i kakvi sa ogranicheniiata v prestoia?
Izviniavam se za shliokovicata (ot chujd kompiutr pisha)
Simple Smile
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия