Веганството - да споделим опит - тема 19

  • 59 850
  • 600
# 225
И мен ме забавляват,когато ми попаднат вицове за вегани.
Вчера спагети от тиквички. Купих си спирално ренде и когато ми попаднат подходящи зеленчуци (с продълговата форма) правя спагети с разни сосове.
Виж целия пост
# 226
Привет Simple Smile

Ето и какво хапвахме:
Вчера:
З: обичайния овес с лен, канела манго и замразени боровинки
Обяд: кюфтета от нахут, морков и картоф, веган млечен сос
Вечеря: салата от китайско зеле, моркови, копър, ризото с микс гъби и праз, отгоре с хранителна мая
Пуканки след вечеря 😄

Днес:
З: овес, лен, канела, соево мляко, банан
О: крем супа от сладък картоф,  морков, картоф, стъбла целина, пак тофу бъркани яйца
В: царевични спагети с нахутено Болонезе, салата китайско зеле с червен лук и нещо като майонезен сос

Междинно: нар, мандарини, орехи, кашу, сушени кайсии, черен шоколад
Виж целия пост
# 227
Привет отново!

Вмъквам се само да споделя един веган щолен. Много хубаво се получи, ако има заинтересовани, ще пусна и рецепта. Не е върхът на здравословното хранене, но за Коледа един път не е фатално 🙂 Сега ще го мажа и захаросвам и го опаковам да чака празниците.





И пак обичайните вече “яйца” от преди няколко дни




Виж целия пост
# 228
Привет отново!

Вмъквам се само да споделя един веган щолен. Много хубаво се получи, ако има заинтересовани, ще пусна и рецепта. Не е върхът на здравословното хранене, но за Коледа един път не е фатално 🙂 Сега ще го мажа и захаросвам и го опаковам да чака празниците.
Ммм, изглежда много вкусно. И сигурно е траен. Споделете рецептата.
Виж целия пост
# 229
Споделете моля,аз правя козунак за Великден,сега това ще е добре дошло.
Виж целия пост
# 230
+1 за рецептата
Виж целия пост
# 231
Ето я рецептата. Не претендирам за автентичност, понеже е от Бг списание, но се получи много хубаво. Свекърва ми ни дойде на гости и носеше спосанието. Та така, в Германия правих щолен по българска рецепта 😄.
В рецептата замених млякото със соево, а маслото с веган масло/маргарин на рапична основа.
Използвах кафява захар и сложих орехи вместо лешници. За пудрата захар също млях кафява в кафемелачката.
Чудя се дали да не сложа още една доза, но с пълнозърнесто брашно от спелта.

Тук е готов за опаковане да чака Коледа. Опаковах в хартия за печене и после в алуминиево фолио, за да избегна контакт с алуминия.
Виж целия пост
# 232
Най-хубавият веган сладкиш, който правя по това време е тиквеника. Добавям малко стафида и ябълка и става да си оближеш пръстите.
Виж целия пост
# 233
Вчера бях в DreamHouse, на блок маса.  Всичко беше веган, всичко беше вкусно.
Десертът беше най-вкусното и непознато нещо.
Нещо средно между щрудел и грис халва.
На вид като кекс.
Основните продукти:
настъргани ябълки,
пшеничен грис,
кафява захар, канела,
някаква мазнина
Виж целия пост
# 234
Вчера бях в DreamHouse, на блок маса.  Всичко беше веган, всичко беше вкусно.
Десертът беше най-вкусното и непознато нещо.
Нещо средно между щрудел и грис халва.
На вид като кекс.
Основните продукти:
настъргани ябълки,
пшеничен грис,
кафява захар, канела,
някаква мазнина

Да не е нещо като този?  Много вкусен е 😊
Редактирам се, забравила съм линка:
http://m.bg-mamma.com/?topic=378967
Виж целия пост
# 235
Вчера бях в DreamHouse, на блок маса.  Всичко беше веган, всичко беше вкусно.
Десертът беше най-вкусното и непознато нещо.
Нещо средно между щрудел и грис халва.
На вид като кекс.
Основните продукти:
настъргани ябълки,
пшеничен грис,
кафява захар, канела,
някаква мазнина
Много е лесен. Стържат се  ябълки и със същите продукти, които си изредили се редят на пластове - ябълките и гриса. Ако не греша и бакпулвер се слагаше .
Виж целия пост
# 236
Да, момичета, същият е. Паметен сладкиш е Simple Smile
Може би не бяха редени пластове,
Виж целия пост
# 237
Не знам дали тук му е мястото, но ще го споделя. Тази седмица ще има веган дегустация в София. На 14 декември ще се състои.
Моля модератор да го премахне ако не е според правилата.
Виж целия пост
# 238
Че къде да е мястото за споделяне на подобно събитие?
Пиши подробности! Аз не бих отишла,  бъкано е с ангажименти покрай децата през декември, но защо да не споделяме?
Виж целия пост
# 239

Много е лесен. Стържат се  ябълки и със същите продукти, които си изредили се редят на пластове - ябълките и гриса. Ако не греша и бакпулвер се слагаше .

скоро го правих с тиква, защото не ми стигнаха ябълките, на редове го правих - също става много вкусен!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия