Сладкиш с ябълки и грис - подходящ по време на пости !!!

  • 74 978
  • 185
Аз тази година не постя, но пък този сладкиш ми се стори лесен за приготвяне и го спретнах тази вечер след работа.
Едва изчаках да истине - ако го направите не правете тази грешка като мен Rolling Eyes - сладкишът е много вкусен след като изстине добре Peace
                                  

                                  
Самият сладкиш не стои като кекс - в него няма яйца.Има вкус на ябълков щрудел ,но е доста по сочен  Heart Eyes
Чудесен начин да не изхвърлям вечно изоставащите ми ябълки Peace

Необходими продукти

1 килограм ябълки - аз използвах от жълтите (само тях ям Wink), но нищо не пречи да стане и с други ябълки
2 ч.ч захар - сложих малко по малко, че да не дебелея съвсем Rolling Eyes
1 ч.ч брашно
1ч.ч грис - пшеничен
1ч.л бакпулвер
1 ч.л канела - аз нямах и сложих подправка на Котъни за ябълков сладкиш .
3/4 ч.ч олио -  - на мен лично ми се стори мазничко и не сложих цялото количество мазнина.Сложих само 1/ 2 ч.ч олио.Ако искате да стой по сочно и мазничко сложете мазнина както си е по рецепта.
1ч.л настъргана лимонова кора
2 с.л лимонов сок
В два отделни съда се правят ябълкова и брашнена смес.
За ябълковата смес - ябълките се настъргват, смесват се с половината количество захар,кората от лимона и лимоновия сок.
За брашнената смес - смесваме брашното с бакпулвера, добавяме гриса,останалата захар, и канелата.
В тавичка застлана с хартия за печене редим от брашнената смес, от ябълковата, поръсваме с олио......пак брашнена смес, пак ябълки пак олио докато свършат продуктите.Най отгоре трябва да завършим с ябълкова смес и олио.Пече се около 45 мин на умерена фурна - при мен на 200 градуса.
Още топъл поръсваме сладкиша с пудра захар.
Източник - списание Меню
Виж целия пост
# 1
Вкусно изглежда!

Пък и лесничко - тъкмо за нямащи време Hug
Виж целия пост
# 2
 Това е любимият ми сладкиш. При мен съотношението брашно-грис-захар е 1:1:1 и не слагам лимони. Правила съм го със всякакви видове ябълки и със дюли също. Понякога не съм слагала бакпулвер и пак е ставал. Другата ми разлика е в реденето. Първо намазвам тавичката с масло или олио. След това слагам половина брашнената смес. Поръсвам с малко олио пак. Слагам всичките ябълки и отгоре останалото брашно. Завършвам пак като поръсвам с малко олио. Това един и от най лесните сладкиши който знам. Обожавам го.
Виж целия пост
# 3
Е, това изглежда страхотно. Не съм вярвала ,че нещо постно може да е така привлекателно. Довечера ще го направя обезателно. Супер си Бъни !  bouquet  chef
Виж целия пост
# 4
Изглежда фантастичен Hug
Вече съм режимна, но май ще го спретна този уикенд, само ябълки да купя
Виж целия пост
# 5
Бъни,благодаря за хубав сладкиш,ще направя задължително,само да попитам 1ч.ч канела не ли множко?  bouquet
Виж целия пост
# 6
Бъни,благодаря за хубав сладкиш,ще направя задължително,само да попитам 1ч.ч канела не ли множко?  bouquet
Олееееееееее ooooh! ами така е като пиша рецепти каталясала.
Момичета количеството канела е 1 ч.л
Ще се върна да редактирам.Добре ,че забеляза.Благодаря ти  bouquet
Виж целия пост
# 7
Много вкусничко се получи сладкишчето, даже детето си облиза чинийката  Laughing
Виж целия пост
# 8
Много вкусничко се получи сладкишчето, даже детето си облиза чинийката  Laughing
Еха Илианче много се радвам  Hug Hug Hug.
А това, че дечко е похапнал още повече ме зарадва Heart Eyes.И аз току що хапнах едно парченце - истинал и отлежал е още по хубав. Не,че снощи му простих де Mr. Green.
Сега се чудя и с круши да пробвам newsm78
Виж целия пост
# 9
през уикенда ще действам и аз
Виж целия пост
# 10
Здравейте, аз смятам довечера да пробвам сладкиша, благодаря за рецептата   bouquet
А в колко голяма тавичка го печете? Имам една тортена форма около 21-22 см е даметъра, дали ще е подходяща  newsm78
А малко орехчета ако сложа вътре дали ще е проблем  newsm78
Виж целия пост
# 11
Бъни, грисът се слага в брашнената смес, нали? Аз да попитам защото не си го споменала към останалите продукти които се слагат там newsm78  bouquet
Виж целия пост
# 12
Lindita   - гриса при брашното.Редактирах и умирам от срам  Embarassed Embarassed Embarassed.Вече ще пища рецепти на свежа глава Embarassed
viv-miv  - аз пекох във форма за торта с подвижно дъно застелена с хартия за печене. Диаметърът ще мога довечера да измеря и ще ти пиша Hug
Аз днес като си хапнах от сладкишчето точно за орехчета се сетих че можеше да сложа.Ако сложиш ще споделишх ли как е Praynig
Виж целия пост
# 13
Лесно и сигурна съм ще е вкусно   bouquet
Виж целия пост
# 14
Бъни, ще съм ти благодарна ако я измериш  Hug
Естествено, че ще пиша и за резултата после  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия