Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Изчезват ли ви дрехи в детската градина?

  • 3 945
  • 33
Не знам дали е имало такава тема. Голямото ми дете ходи трета година на ясла и градина и май не се е случвало нещо да изчезне - поне не помня. Малката тръгна преди два месеца и половина и още първата седмица и изчезна пижамата. Чисто нова. Не се откри. После - блуза. Айде, случва се, децата не са свикнали да си събират дрехите, лелите не знаят кое дете кое е, камо ли с кои дрехи е... После едно боди - за разлика от другите две дрехи смотанко и пораздърпано, останало от брат и - само то се намери. Снощи се върна без долна фанелка (камизолка) - съблякла я за следобедния сън и не се знае къде е отишла после. Може би и тя ще се намери, обаче вече взе да ми се вижда озадачаващо. Не че толкова няма дрехи или че е трудно да и купя нови, нито са дефицитни, нито са скъпи, нито нещо такова. Но все пак да си питам: абе, възможно ли е някой да ги краде тия дрехи (за кво ли са му, хем употребявани, хем да се излага като кифладжия, ако го хванат), или просто по принцип си изчезват в неизвестно направление често дрехи в градините и става невъзможно да се разбере чии са, а при големия не се е случвало по случайност или поради по-добра организация?
Виж целия пост
# 1
Никога не са му изчезвали дрехи на моя син. Допускам, че във вашия случай е по-скоро въпрос на немарливост/разсеяност от страна на персонала, отколкото някой да ги краде, но знае ли човек... Неприятно е при всички случаи, няма значение евтини или скъпи са дрехите. Освен някак да ги надписваш.
Виж целия пост
# 2
Една пижама, чисто нова. Изчезна още първата седмица, в която я сложих в раницата за градината. Не се намери. После още една пижама, но тя не беше нова и толкова хубава. За нея вече вдигнах панаир и по чудо се намери. От тогава не сме губили нищо. Засега.
Виж целия пост
# 3
при нас само веднъж в яслата имаше масово разбъркване на дрехи, всяко дете беше облякло чужди дрехи.
явно някой нещо е бил разместил или не знам и аз, защото бяха комплекти, не отделни дрехи.
но за два три дни ги обменихме с родителите.
в градината вече са по-големи и си познават дрехите.
имаме една загуба на потник от допълнителното занимание плуване и една забравена шапка, която се появи след като се обадих на треньора.

нищо не надписвам, защото детето няма как да прочете, а ако учителките не им се занимава и да са надписани пак няма да обърнат особено внимание.
Виж целия пост
# 4
Taka e, но ако детето случайно си тръгне с чужда дреха това е начин родителите да разберат чия е. Или ако изневиделица се появи дрешка, за която не знаят на кого е. Аз също не надписвам, но не съм имала проблеми със загубени дрехи, ако имах, и то системни щях да надписвам със сигурност.
Виж целия пост
# 5
Не знам каква е целта на темата, но не, не са изчезвали дрехи и играчки на децата ми.  Ако имаш някакви опасения, подозрения и т.н. се обърни към персонала.
Виж целия пост
# 6
Надпишете дрехите по подгъвите с перманентен маркер с името на детето, а за негово улеснение след името му нарисувайте някаква проста фигурка, която то да разпознава (слънчице или детелинка или сърчице - съвсем схематично).
Виж целия пост
# 7
Губили сме няколко пъти. Не ми е драма на мен. Само за една червена шапка малко ме е яд, че му я взехме от морето и не мога да намеря същата. Peace
Виж целия пост
# 8
То си пише за какво е темата - да разбера дали е често срещано, или изключение, защото не ми се беше случвало дотук. Какви и доколко изобщо опасения и подозрения имам, също съм написала. Имам само леко озадачаване и нямам намерение да се обръщам към персонала за друго, освен за да провери дали съответната наскоро изгубена дреха не се мотае някъде безпризорна по шкафчетата, а ако не - здраве.
Надписването е вариант, и на мен ми мина през ума снощи.
Благодаря за отговорите. Simple Smile
Виж целия пост
# 9
Нямам случай на изгубени дрехи аз. Само на скъсани от стара пързалка в двора, но това е вече друга тема.

Щях да предложа стегнат разговор с персонал-директор, но виждам, че авторката не желае да се раздува работата.

Аз смятам обаче, че само с "раздуване" ще се реши проблема...

Не е нормално и в реда на нещата системно да изчезват и липсват дрехи. Ненормално е.
Ако всяка седмица изчезва нещо, трябва да си глупак, за да смяташ, че е случайност..
Виж целия пост
# 10
При нас не са изчезвали дрехи, но  най-редовно се появяват безпризорни дрехи на входа на групите (от един вход са 4 групи), че даже и една раница стои от началото на октомври. Явно нито децата, нито родителите разпознават чии са дрехите. Непотърсените такива ги ползват и като оборотни в нашата градина. Случвало се е да ми я върнат с чужди дрехи, които изпираме и връщаме. Случвало се е в първа група и да си забрави нещо в градината или да си размени дрехите, на другия ден се намират или някой ги носи.
Виж целия пост
# 11
Веднъж в градината ни изчезна горнището на пижамата, в края на седмицата получих само долнището. Като попитах обаче там и веднага ми го върнаха, не знаеха на кое дете е (макар че като десѐн горнище и долнище са напълно еднакви). Миналата седмица пък се прибра с чужди чорапи. Изпрах ги, върнах ги, но не се знае дали са си намерили собственика. Нашите още ги няма. Имало е случаи в които лелите като изпращат детенце и да питат "абе това ваше ли е". В интернет продават специални лепенки за дрехи, които са с надпис по твой избор и се закрепват за дрешките и биха улеснили персонала. Няма да давам линк, за да не е реклама, потърси ако искаш или пиши на лично.
В яслата преди, нещата, на които не се намерят собствениците, минават в графата "служебни" и се ползват ако случайно имаш някакъв недостиг в раничката (говорим за чорапи, блузка, шапка, за бельо изобщо не може да стане дума). При нас стояха в един ъгъл до гардеробчетата и всеки родител имаше достъп да потърси загубеното.
В крайна сметка питай персонала в градината, все пак може и те да се чудят това от къде се е взело и да чакат някой да изпищи че еди-какво-си му липсва.
Виж целия пост
# 12
Не, не са изчезвали дрехи, или не умишлено, не подозирам такова нещо
Бродирайте инициали на детето на самите дрехи. Лесно е. 20 тина бода с червен конец се бродират лесно, особено пижами и долни дрехи.
Виж целия пост
# 13
Не ни се е случвало.
Виж целия пост
# 14
Да, в градината на големия имат такива "оборотни" дрехи, ползвани при недостиг (или при твърде тънки собствени дрехи за смяна, ако пропуснеш да промениш съдържанието на раницата със смяната на сезона, както бях пропуснала аз) - може би също от такъв "изгубен" произход.  Laughing
За първите изгубени неща сме питали, няма ги.
Мерси още веднъж на всички, исках просто да сверя какво е положението другаде.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия