Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Приятелството....

  • 7 575
  • 41
# 30
Орхидея, аз пък те разбирам много добре. В последно време и аз трябваше да преосмисля приятелствата си. От едната се отдръпнах по подобна причина. Имаше едно събиране, тип банкет,
на което не ми се ходеше, но тя настоя. Отидох само заради нея, а тя дойде с друга нейна приятелка, през цялото време си шушукаха и аз се почувствах тотално изолирана. После не ми се обади с месеци, а когато го направи, беше пак заради работата на приятелката й, търсеше работа, а тя е в моята сфера, с една дума, за помощ. Какво да ти кажа, вече умишлено гледам да поддържам приятелства само с хора, на които им пука за мен и се сещат поне отвреме навреме да се обадят за да ме чуят как съм, а не само защото им трябва нещо, в противен случай започва да ми замирисва на използвачество. По-добре сама, отколкото в лоша компания, имам си достатъчно занимания. А тази жена не ти е приятелка, просто винаги си имай едно наум когато общуваш с нея.
Виж целия пост
# 31
глупости са това
все пак сте приятели, а не гаджета
нормално е нещата д ас ана периоди, някакъв период сте непрекъснато заедно, после не чак толкова, после пак
ако имаш истинска нужда от рамо да поплачеш, дали ще те отреже
или просто ти липсват ежедневните излизания и ревнуваш малко по детски

имам една най-добра приятелка
живеем на две крачки една то друга
понякога се виждаме и чуваме по три пъти на ден
а друг път не се чуваме по две седмици
зависи как те завърти живота
тя си има приятели, с които общува без мен, аз също
имаме и такива, с които се събираме всички
и още не сме се развели по случая

помисли си дали не си твърде брилепчива и обсебваща
и дали проблема не е другаде
Виж целия пост
# 32
Била си заместител. Като я няма нея ти играеш ролята на приятелка. Неприятно, но факт. По-назад прометох мнението на Бубанка, то е и най-адекватно според мен. Ако искаш да не я отсвирваш обаждай й се излизай с нея когато на теб ти е удобно и ти е кеф. И не си го слагай на сърце. И приеми, че ти е простко позната, за едно кафе и толкоз.
Виж целия пост
# 33
И аз съм била в подобна ситуация. Трябваха ми години за да преживея една приятелка.Мислех я за много близка.  Извода до който аз стигнах  за себе си,е че за мен тя е била най-добрата приятелка ,аз за нея съм била просто приятелка. Откакто се примирих с тази идея мога вече да се срещам с нея спокойно и да не очаквам от нея повече, отколкото тя може да ми даде..Просто не влагам толкова чувства и нещата се случват по-добре.Приятелството е като любовта, не става насила-или го има ,или не.
Виж целия пост
# 34
Орхидея, ако това ще ти прозвучи успокоително, има къде-къде по-лоши неща и номера от приятелки. Имала съм най-различни случаи: запознавам ги с мъже/момчета, които са имали интерес към мен, но аз не. После тези 'приятелки' са ми използвали името - ами тя Магдалена каза да дойдеш на това парти, Магдалена каза 'еди какво си'. После злоба защо пък точно мен са харесали, а не тях, въпреки техните усилия и сплетни. Изоставяли са ме в тежки моменти, въпреки че аз съм била до тях в много тежки моменти и съм си оставяла моята работа и моите задължения само и само да ги отърва от някакви батаци.
Разчистваш си обкръжението просто. Казваш си: по-добре, че сега я видях колко може да се разчита на нея, а не в някоя по-неприятна ситуация, не някой още по-гаден номер.
Няма нужда от излишни емоции. Аз много отдавна дори нервна криза бях направила, заради един гаден номер от цяла група 'приятелки'. Колкото по-рано разчистиш такива хора от твоя кръг, толкова по-добре.
Виж целия пост
# 35
Съвсем ясно и видно е ,че това момиче те използва.Показва ти го по доста начини и ти трябва да го разбереш и да го приемеш ,колкото и да ти е тежко.Какво трябва да дойде и да ти го каже директно ли за да разбереш,че за нея си изтривалка? Всъщност и да го искаш тя няма да ти го каже,защото тогава няма да има полза от теб. Имала съм няколко такива случки и ти казвам от опит бягай , защото може да се окажеш и в по-трудна ситуация от тази.Като някой не иска да е приятел с теб не можеш да го накараш на сила не ти и трябва.Аз много добре разбирам,че ти е трудно и  имаш нужда от приятел,но по-добре си го преживей сама така ще станеш и по-силна и изхвърли всичкия боклук от живота си.Всеки има приоритети в живота и никой няма да постави теб пред тях,бъди и ти така и не позволявай да поставяш пред себе си други хора,които да влияят на живота и емоциите ти.Пожелавам ти успех.
Виж целия пост
# 36
Някога и аз имах такава приятелка. Излизахме, споделяхме си, ходехме си на гости, всичко беше перфектно. После изведнъж се отдръпна, ей така от нищото, наистина нямам обяснение защо. Нито сме се карали, нито съм я обидила. Просто се дистанцира, спря да ми отговаря на съобщенията, на поздравите за празници. Веднъж се видяхме случайно на някакво събитие /работим в една сфера/, поздрави ме с усмивка, разменихме две думи и после ми обърна гръб и реши да говори с някой друг. Аз го преживях тежко, точно като теб, и продължих. Много се чудех дали да й се обяснявам, но реших, че това са излишни приказки. След като не се усещат сами, няма какво да говорим. Очевидно не означаваме нищо за тях.
Между другото единственото логично обяснение за отдръпването на моята приятелка, което ми хрумва, е, че май подозираше мъжа си в изневяра с една моя позната. Но никога не ми го каза, а и е абсурдно да е мислела, че аз съм била в играта и съм ги прикривала.
Виж целия пост
# 37
На Ваше място щях веднага да се отдръпна от този човек и изобщо няма да го търся повече, докато не се присети той да ме потърси и когато ме потърси, студено ще се държа с този човек. Това не е твой приятел и внимавайте с кого споделяте. Много трудно се създава едно приятелство в днешно време. Хората в днешно време гледат единствено своя интерес и са пълни егоисти. Разбирам Ви, че искате да излизате с някого, да споделяте, да прекарвате времето заедно добре, но да служите като изтривалка на тази "приятелка". Не си струва. И още нещо, никога не търсете обяснение от някого. Никога няма да ви бъде дадено обяснение. Така ще изкриви разговора и ще бъдете обвинена вие. Преди търсех обяснения защо някой е постъпил по този начин, единственото, което получих е злоба, обиди и обвиняване. Болеше ме много, че близки за мене хора постъпваха по лош начин с мене, въпреки че абсолютно нищо не съм им направила, а само добро съм правила за тях, но впоследствие разбрах, че хората са просто такива - гледат интереса си, лицемери и егоисти. Вината не беше изобщо моя. Спрях да търся от когото и да е обяснения. Като някой не ми се обажда, въобще не го търся и аз и ако не ме потърси определено време, направо го изтривам от живота си!  В днешно време трудно е дори да знаеш дали този човек е наистина твой приятел, въпреки че приятелството ви е продължило толкова много години. Щом са хора, може да се очаква всичко от тях.
Виж целия пост
# 38
глупости са това
все пак сте приятели, а не гаджета

И защо да са глупости? Човек не може ли да обича приятелите си и да го заболи, като го отрежат?
Черна орхидея, аз пък те разбирам отлично. Била съм в такава ситуация и на 15 години, и на 35 години - ми и двата пъти ме заболя по абсолютно еднакъв начин! Просто втория път го преживях по-лесно. Моят съвет е да си пострадаш, ако трябва да си поплачеш и да продължиш напред - тази жена те използва, като няма други варианти и ако ти си се привързала повече към нея, отколкото тя към теб, е нормално е да го преживяваш по-дълбоко. Но... тази връзка е обречена, тя вече е изпробвала модел на поведение, ти си приела и сега за нея това е ок, затова ще повтори, потрети, почетвори... Помисли си дали можеш и дали искаш да си го причиниш.
Виж целия пост
# 39
KatiABV изобщо не сравнявам двете неща. Не съм глупава и виждам отношение което не е ок. Какво да си затворя очите и да си свиркам ли. Странни хора има в този форум наистина. Лъха на злобарщина и комплексарщина. Звучиш като някоя лелка на 50+ , с около 20 котки, която няма ни една приятелка. За да разбереш кво ти говоря.
Ааа забравих вие сте пърфект , дъ бест. На вас нищо не ви се случва. Хаххха
Вместо това дебнете като хиени мърша и се нахвърляте, не с адекватен съвет. Защото даааа вие приятели нямате, ооо даа вас никой не ви наранява. И затова имате години да висите тука да се правете на такива, каквито ви се иска да бъдете в реалния живот. То в нета и баба знае  и 2 и 200.Ами какво да ти кажа - живот и здраве да е, скоро ще стана на 50+. Котки едва ли ще завъдя, не мисля, че е добра идея за човек а с астма, но не се заричам - знае ли човек, пък по принцип обичам и котки, и ,кучета, а доскоро имахме таралежче.

И точно понеже съм поживяла на този свят мога да ти кажа, че
а) няма такова животно като ексклузивно приятелство. Желанието да обсебиш приятел е по-скоро патологично и вероятно говори за личен проблем, не за особеност или изключителност на връзката
и
б) Има разлика м/у "приятел" и "добър познат" / "приятелче". Във втората категория влизат хората, с които си правим компания докато децата беснеят на площадката, примерно. Отношенията могат да са много добри, дори прекрасни - но едва ли изключително близки. В първата влизат хората, с които сме отраснали, с които ни свързват хиляди преживявания - особено в по-ранните години, онези, с които заедно сме се променяли, опознавали света, помъдрявали, ако щеш. Те винаги ще са по-близки и с предимство. И ако имаме ограничени възможности да се виждане, при всяко положение бихме предпочели тяхната компания при възможност... Понеже вече сме извървели целия труден и трънлив път по създаването на истинска връзка. Платили сме цената и е дошъл редът да берем плодовете.
Виж целия пост
# 40
В момента моя колежка, с която бяхме сравнително близки, се държи така. А преди 4 години се възмущаваше, че нейната тогавашна "съкафезничка" я отсвирила след идването на един колега, с когото не е ясно какви са (но това е друга история). Сега по същия начин тя не общува с мен заради нежеланието на един колега да е в моята компания.
Още малко ми остава да я отрежа в прав ред, ако дойде за някакво съдействие, но все си казвам "Карай да върви", обаче може би изглеждам бунак в нейните очи.
Не се впрягам, само споделям.
Разбирам авторката, чувства се самотна след раздялата с мъжа си. Тук форумът много помага.
Виж целия пост
# 41
   За съжаление хората се променят. В един момент с някого си бил много близък, но изведнъж този твой приятел се променя и открито под "скрити" действия ти показва, че въобще не го интересува за теб вече и само му досаждаш, като го търсиш. Като се срещнеш или се обадиш по телефона, се държи дръпнато и студено. Опитваш се да поговориш с този твой приятел, тъй като сте били близки, но той или ти отказва да говори с тебе, или цялата вина стоварва върху теб самия. Единственият вариант е просто да спреш всякакви взаимоотношения с този човек. Боли много, когато си бил с някого много близък, когото си го приемал като твой брат или твоя сестра.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия