Несполучлива баница в САЩ

  • 15 310
  • 68
# 15
Пробвай тази рецепта:
https://privanya.blogspot.bg/2016/02/blog-post_24.html
Най-вкусната и сполучлива рецепта, която съм правила досега.  Grinning
Нещо подобно правих аз на предната Нова година. Но дали защото тавата ми беше прекалено голяма просто стана суха! Отказвам се да правя баници аз, не ми се получават и това е. Явно някои хора сме си с ръце... няма да казвам къде.

Как суха? От тавата е явно. Парчетата трябва да са наредени плътно едно до друго. Обожавам тази рецепта, защото се получава нещо между баница и месеница, с тази разлика, че не месиш и не разточваш тестото. Абе, страхотна е!

Скрит текст:
Виж целия пост
# 16
Малко голяма беше и не бяха наредени плътно, да. Тази година може да пробвам с 2 пакета кори. Но нещо не си вярвам.
Виж целия пост
# 17
Пробвай тази рецепта:
https://privanya.blogspot.bg/2016/02/blog-post_24.html
Най-вкусната и сполучлива рецепта, която съм правила досега.  Grinning
За първи път попадам на тази рецепта, казваш че е сполучлива?
Не е ли много "мокра" вътре баницата?
Виж целия пост
# 18
Аз ползвам винаги кори от 300 г, ако са по 500, я правя в по-голяма тава. Слагам 4 яйца, около 300 г сирене, олиото и маслото са ми на око. Не ползвам кисело мляко, а вместо газирана вода от години вече слагам лимонада, повече ми харесва вкусът.
Виж целия пост
# 19
На мен пакет от 500 гр. ми дойдоха недостатъчно за тази баница на рулцата в стандартна кръгла тава 28 сантиметра.
Виж целия пост
# 20
Към авторката - какви кори ползваш?
Това са най-популярните кори тук или поне около мен и с тях става. В другите щати може да има и по-богато разнообразие.


колкото по-голям номера, толкова по-дебели
Виж целия пост
# 21
Не е ли много "мокра" вътре баницата?

Не, таман си е – пухкава и сочна.  Grinning
И на другия ден става за ядене (ако остане).
500 г кори режа на 12 парчета и ги нареждам в правоъгълна тава с 21х31 см (дъно) и 24х34 см (ръб)
Виж целия пост
# 22
Дайте някой идея за бърза и сполучлива содена питка без месене,че хич не ми се получи..

Ето, от 3 години май я правя и няма грешка.

http://cooks-and-bakes.com/%D0%B2%D0%B8%D0%B4-%D1%8F%D1%81%D1%82 … D1%82%D0%BA%D0%B0
Виж целия пост
# 23
@ Как` Сийка,

Благодаря за обясненията!
Ще опитам при първа възможност.

Като става дума за баници, да питам и аз. Съпругът ми все разказва за баница с кисело зеле. И свекърва ми, и мащехата ми правят, като гостуват, на мен ми се струва сложно и не съм обръщала внимание на детайлите.
 Теоритично, да кажем, че имам буркан със зелеви кисели листа. Практически нямам, но съм виждала, че продават.
Листата се нарязват,  задушавам или варя?
После, като плънка за баница? Готовите кори, няма ли да са твърде тънки за такава мокра плънка?
Мислейки по-съкратено и бързо, тази евентуална мокра зелева плънка, дали може да се завие в тънко разточено тесто за пица?  
Ако на някой му се занимава да внесе яснота, благодаря.

Мога да питам мащехата ми или свекърва ми, но и при двете обясненията преливат, разтягат се и все стигаме до там, колко по-добре готвачка съм можело да бъда.
 Прави са, но готварството не е моя силна страна.


Виж целия пост
# 24
Защо не пробвате моята рецепта?Аз слагам между корите само сирене,после нарязвам баницата на парчета и заливам с олио+яйца+газирана вода


Ще ти бъда много задължена, ако споделиш по- подробно как я правиш, колко сирене, между колко кори се реди сиренето, на каква температура се пече, колко време, колко олио, яйца, газирана вода? Много ми допадна рецептата ти и бихня пробвала bouquet

Лесна е вкусна и винаги става Simple Smile
Намазвам тавата с олио,след това редя две кори слагам натрошено сирене,редя още две и слагам натрошено сирене и така докато свършат.Над последната кора не слагам сирене
След това разрязвам баницата на парчета/както ги обичате/.С блендера разбивам 4 яйца,200мл олио,300мл газирана вода/пропорцията зависи и от вида на тавата/
Това нещо добре разбито го заливам внимателно върху  баницата като гледам да няма сухи места
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса

Направих я! Получи се и се изяде, благодаря!
Виж целия пост
# 25
Daylily,аз си правя за мен постна баница с кисело зеле.Зелето го нарязвам и задушавам/запържвам в олио/зехтин докато напълно омекне.Подправя се с червен пипер и чубрица.Като изстине напълно се взема кора,намазва се с мазнина и се слепва с друга кора,слага се плънка и се навива руло.Аз я правя тип вита.Отгоре пак се намазва леко с мазнина и се пече.
Зелето може да се задуши с мас,а корите да се мажат с разтопено масло.В плънката може да добавиш и праз да се запържи.
Или към изстиналото зеле да се добави Натрошено сирене и разбити яйца.
Може за се направи и с бутер тесто(в тавичка се изрязва лист по формата и,слага се плънка и отгоре се заглушава с още един лист) или от готово тесто да си разточиш на много тънко кори.
Виж целия пост
# 26
http://biri-miri.blogspot.bg/2013/05/blog-post_15.html

Най-успешната рецепта за баница..

Два пъти вече правя на НГ, отделно и други пъти, винаги всички остават мнооого доволни..
Виж целия пост
# 27
Аз купувам кори от Маркет Баскет(няма значение тънки или дебели,не подбирам),Но винаги става.Това просто е необяснимо,защо не става.Винаги я права с много сирене и шест или седем яйца.
Виж целия пост
# 28
Защо не пробвате моята рецепта?Аз слагам между корите само сирене,после нарязвам баницата на парчета и заливам с олио+яйца+газирана вода


Ще ти бъда много задължена, ако споделиш по- подробно как я правиш, колко сирене, между колко кори се реди сиренето, на каква температура се пече, колко време, колко олио, яйца, газирана вода? Много ми допадна рецептата ти и бихня пробвала bouquet

Лесна е вкусна и винаги става Simple Smile
Намазвам тавата с олио,след това редя две кори слагам натрошено сирене,редя още две и слагам натрошено сирене и така докато свършат.Над последната кора не слагам сирене
След това разрязвам баницата на парчета/както ги обичате/.С блендера разбивам 4 яйца,200мл олио,300мл газирана вода/пропорцията зависи и от вида на тавата/
Това нещо добре разбито го заливам внимателно върху  баницата като гледам да няма сухи места
Пека в предварително загрята фурна на 180 градуса

Направих я! Получи се и се изяде, благодаря!

Много се радвам Elian Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Daylily,аз си правя за мен постна баница с кисело зеле.Зелето го нарязвам и задушавам/запържвам в олио/зехтин докато напълно омекне.Подправя се с червен пипер и чубрица.Като изстине напълно се взема кора,намазва се с мазнина и се слепва с друга кора,слага се плънка и се навива руло.Аз я правя тип вита.Отгоре пак се намазва леко с мазнина и се пече.
Зелето може да се задуши с мас,а корите да се мажат с разтопено масло.В плънката може да добавиш и праз да се запържи.
Или към изстиналото зеле да се добави Натрошено сирене и разбити яйца.
Може за се направи и с бутер тесто(в тавичка се изрязва лист по формата и,слага се плънка и отгоре се заглушава с още един лист) или от готово тесто да си разточиш на много тънко кори.
Благодаря за подробното описание!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия