Домакини 64 / Нова година, нов още по-добър късмет!

  • 69 263
  • 736
# 75
Ма ко, ама как да ти мине през акъла, като аз бях убедена, че газ има. И все още съм, де. Stuck Out Tongue Winking Eye Едната е очевидно по-тежка от другата, та ако в леката няма, то в другата трябва да има поне малко. Моята блондинска логика е такава, но и двете не палят барбекюто.
Виж целия пост
# 76
Ето една не хубава снимка. Май трябваше да я снимам не нарязана, за да придобиете по- вкусна представа.
Виж целия пост
# 77
Мария, баницата изглежда много добре, браво
Смърфи, тогава може и другаде да е проблема и някъде нещо да е запушило. Дано бързо го установите

Пуснах си данъчната декларация, взех си от НАП документа който ми трябваше за друго и днес го пиша, че съм свършила нещо полезно.
От утре се захващам с компютъра, че още чака. Той добре, че не е съвсем прецакан, че как щях да принтирам на детето домашното довечера, не знам
Виж целия пост
# 78
Мария страхоооотна баница!
Смърфи каква ти е рецептата за баклава? Аз сега реших да я правя "класическа" - 4кори обилно намазани с масло, ред орехи, пак 4 кори, орехи и завършвам с 4кори - с мнооого масло и орехи, а утре ще я залея с класически сироп1:1+лимон
Виж целия пост
# 79
Майка прави баклавата, като слага по 2 кори с масло и орехи м/у тях. Редува ги, вместо да прави различни пластове кори и орехи. Така поема сиропа по-равномерно и не стават глетави корите и повече ни харесва
Виж целия пост
# 80
Калинка, много е лесна, аз нали съм по простите неща. Но винаги е успешна.

https://akispetretzikis.com/en/categories/glyka/mpaklavas

Има и клипче. На този сладур със смешния английски съм правила много рецепти и всичките са успешни. Точни пропорции и много вкусни.

Да се редактирам, видях баничката на мариат. Мляс, идвам ти на гости. Само да тръгнат пустите му котлони веднага ще метна една.
Виж целия пост
# 81
Смърфи с този човек говорим един и същ английски Laughing Подобна на неговата баклава правя, но освен карамфил, канела, портокал, ванилия - слагам и бахар. Само дето аз я завивам на рула, които после режа на пънчета и като се сиропира стават разкошни розички.
Тази дето сега ми се яде я наричам "класическа", защото аромата е само на масло и орехи.
Ма ко аз обилно мажа/направо мокря/ корите с масло и като ги пека - те направо се "изпържват" и се разделят една от друга - после ги оставям 1-2дни преди да ги залея - така изсъхват допълнително и никога не ми се слепват - остава много хрупкава след като се залее със сиропа.
Баклавите са като баницата - хиляди вариации и винаги мнооого вкусни!
Виж целия пост
# 82
А бахарът какъв вкус придава? Аз да си призная в началото спазвах рецептата много точно, после като видях, че се получава, правя леки импровизации. Но винаги е много вкусна. Харесва ми комбинацията канела и карамфил. Ама аз си обичам и гръцката мусака, там също ги има. При нас пакетите с кори са по 375 грама, а са 18 листа вътре, та или намалям пропорциите, или я правя с пакет и половина.
Виж целия пост
# 83
Бахара придава аромат/аз го харесвам, но не всеки го харесва/ - в комбинация с другите ми става супер "ориенталско". То и за това - в зависимост от кефа ги правя различно Smiley Иначе обичам и една друга, в която аромата е само канела, но пък слагам стафиди и локум/роза/ при орехите. Когато супер ме удари сачмата имам рецепта от една туркиня за разточване - там плънката е само с орехи, но пък корите стават други...
Абе нещо като спагетите Laughing в зависимост от соса - все различно ядене Relaxed
Иначе канела, карамфил, индийско орехче, мляна ръж, мляна лебебия и малко истинско кафе - невероятна напитка - ако имате баби над 80г - питайте ги!
Виж целия пост
# 84
Днес явно е някакъв газов ден Joy Свърши ми газта докато правех спгетите. Довърших ги де, добре, че имам и ел. котлони.
Аз до сега не се наемах да правя баклава. Майка обаче сега на Бъдни вечер я прави в нас и не ми се видя трудно. И аз я обичам с малко канела
Виж целия пост
# 85
Добро утро!
Упс! То, почти станало "Добър вечер"!
Как сте? Kъде сте зачезнали всички?
Виж целия пост
# 86
Да ви примамя с кафе

Виж целия пост
# 87
Примами ме! Преди малко си обърнах кафето, а това, което ти сервира е с чудесен каймак. И онова десертче в дъното(на пай ми прилича) ме заинтригува.
Виж целия пост
# 88
Примамена съм.Stuck Out Tongue Winking Eye Така ми се затварят очите, а е никое време. Трябва да оправям кухнята и после да готвя. Днес от сутринта е много скапано времето. Мрачно и валежно. И все едно някой ми е седнал на главата.
Цял ден се занамивам с разни глупости, вместо да си седна на трите букви и да свърша това, което трябва.
Абе не ми е ден, хаха. И мързелът голяяяям.
Виж целия пост
# 89
Добро утро!
Снощи бях на РС на Иван и така ме боля главата,че легнах късно и съответно и Криста и сега адски ми се спи.
Цистерна с кафе ме може да ме събуди.
Аз още оправям багажи и чистя.
Днес няма да готвя.Ще им изпека едни странджанки и толкоз.
Имам доста работа и извън същи.
На всички желая хубав ден! Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия