Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Тесен таз и естествено раждане

  • 3 510
  • 19
Здравейте Simple Smile бременна съм в 35та седмица и много искам да родя нормално, понеже много ме е страх от възможните усложнения при секцио Sad проблема е, че тазът ми е 15 и гинеколожлата ми каза че може да се наложи раждане със секцио понеже съм доста тясна (минимумът било 18). Има ли някоя мама като мен с таз 15, която е успяла да си роди нормално ?
Виж целия пост
# 1
Да, аз! Даже и с по- тесен! Те тук ще ти извадят вода от сто кладенеца, за да родиш секцио! Родих си нормално без никакви усложнения и проблеми, както за мен така и за дъщеря ми!
Виж целия пост
# 2
Никога не са ми мерили таза, така че не съм чувала този довод за секцио. Иначе нали знаеш, че по време на бременността (особено на края) се разхлабват ставните връзки и реално тазът става по-широк... Също така бебетата са с меки кости в началото и дори и да са с една обиколка на главата, реално тя става по-малка по време на раждане. А после се оправя самичка. Ако си виждала новородено, родено при нормално раждане, главата изглежда с интересна форма, леко конусовидна, особено ако е дете с по-голяма обиколка на главата. При по-дребните бебета това го няма. Наистина тук лекарите се чудят как да измислят причини за раждане секцио. Изключвам случаите, когато то наистина се налага (сравнително рядко).
Виж целия пост
# 3
Да, има. 4-килограмова "тиква" мина през тесния ми таз. Mr. Green После приличаше на пъпеш, поради причините, обяснени в предишния пост. Mr. Green Е, след време се оправи, разбира се. "Тиквата" е вече 24-годишна, жива и здрава.
Тазобедрените ми стави не са в най-цветущо състояние, но като се има предвид, че гореспоменатата процедура с изкарването на "тиквите" съм я минавала 3 пъти, не се оплаквам.  Wink
Виж целия пост
# 4
Ако 15 см е размерът conjugata externa, то вероятно вътрешният ти таз наистина е доста тесен.
За първи път чувам за толкова фини мерки, ако раждаш в България почти сигурно ще те насочат към секцио.
Вероятно има и естествено родили с толкова тесен таз, вероятно има и такива, при които секциото е било задължително. Никой не знае как ще протече твоето раждане, трябва да се премерят рисковете и вероятностите и да се реши Simple Smile
И все си мисля, че повечето лекари биха препоръчали секцио.
Ако ти остане време после, пиши как е минало събитието!
Виж целия пост
# 5
И мен ме мериха с няколко сантиметра под минимума и ми казаха, че по всяка вероятност ще опрем до секцио. Аз се съгласих охотно, предвид лошата история на естествени раждания и в двата ми рода и собствените ми страхове във връзка със здравето на бебето - и въобще не съжалявам. Но примери ще намериш и за успешни естествени раждания с подобни мерки, така че най-добре направи каквото сама усещаш за най-правилно.
Виж целия пост
# 6
Да,в Бг е разбираемо повечето лекари да те насочат към раждане секцио-единствено и само с цел печалба.От познати съм чувала какви ли не оправдания от лекарите-от тесен таз до проблеми с очите Joy Тъй като и аз съм с тесен таз,родих безпроблемно естествено   (в чужбина) въпреки това,в Бг едва ли лекарите щяха да ми позволят да родя така
Виж целия пост
# 7
На места раждането секцио е на същата цена, или по-евтино от естествено с упойка.
Не всички с нарочено тесен таз имат проблемно раждане разбира се. обикновено се говори за съмнения за такъв, защото се доказва с рентген този факт. Говорим за процент риск,а не за  100% това или онова.
А и все пак лекарите виждат повече (стотици, хиляди раждания), а не само техните собствени 1-2-3.
И да, някои от тях са нагли, груби, печалбари. Вероятно затова и правят повече операции от необходимото, да минат по удобния път.
Това обаче не значи, че "тесен таз" винаги е смешна измислица!  На никого не пожелавам да разбира до какви усложнения може да доведе и то когато се окаже наистина тесен, а не просто някой някога е споменавал, че може да е такъв и айде режем.

Така че, както казах, трябва да се говори с адекватен, опитен лекар и да се прецени, доколкото е възможно.
Виж целия пост
# 8
От познати съм чувала какви ли не оправдания от лекарите-от тесен таз до проблеми с очите Joy
Имам операция на очите и проблеми с ретината. Никак не ми е смешно изказването, наистина проблеми с очите могат да са показания за секцио, т.к. напр. при мен дълго напъване може да доведе до отлепване на ретината. Но това го решава офталмолог, не АГ.
Виж целия пост
# 9
Аз пък, срам не-срам, знаете ли какво си имам, в допълнение към тесния, по мое мнение, таз? По-издадена пубисна кост. В живота се примирих, че няма да бъда модел на Виктория Сикрет, но за раждането на бебе... доста се чудя как ще повлияе. Надявам се да не заседне, милото Sad Ще питам докторката, дано не се смее много Simple Smile
Виж целия пост
# 10
При мен цялата бременност беше перфектна, нито се е говорило за секцио, нито са ми мерили таза. Дойде време да раждах, 4-5 часа се мъчих да родя естествено, но не ми се получи. Трябваше да ми направят секцио по спешност, но точно в този момент анестезиоложката беше почивка и я чакахме още 1 час да дойде (а аз бях с ужасни напъни). Няма да ви казвам какви мисли ми минаха през главата през това време и как спирах да дишам, докато мереха тоновете на бебето през 5 минути. Госпожицата се роди 4 кг и 52 см, просто нямаше как да излезе по естествен път.
Виж целия пост
# 11

От познати съм чувала какви ли не оправдания от лекарите-от тесен таз до проблеми с очите Joy
Имам операция на очите и проблеми с ретината. Никак не ми е смешно изказването, наистина проблеми с очите могат да са показания за секцио, т.к. напр. при мен дълго напъване може да доведе до отлепване на ретината. Но това го решава офталмолог, не АГ.
При вече съществуващи проблеми с очите, каквито сте имали вие, наистина офталмолог трябва да прецени дали се налага секцио. Но по-високият диоптър (аз имам -7.5) и нормално очно налягане не са никаква предпоставка за операция. При мен се получиха много бързо нещата, родих (в чужбина) с лещите в очите даже, въпреки че се препоръчва поне да се махнат по време на раждане, но при мен станаха много бързо нещата, че това беше посленото, за което мислех тогава. Като говорих с немската ми акушерка, която щеше да идва вкъщи след раждането да проверя дали детето наддава добре, да го преглежда и т.н., я питах дали има някаква вероятност да се стигне до секцио заради високия диоптър, тя ме изгледа странно и каза, че в практиката си не е имала такъв случай Grinning За съжаление, ако бях в Бг, имаше много голяма възможност, само като им кажа колко ми е диоптъра, и да ме клъцнат, че да не вземе да се напрегнат нещо лекарите.
Виж целия пост
# 12
Не е точно така. Сестра ми роди естествено с -11д. Но искаха епикриза от офталмолог, че няма показания за секцио, издадена не по-рано от 45 дни.
Виж целия пост
# 13
От човек до човек си е, но всичко би могло да си е наред и с естествено раждане според мен.
Виж целия пост
# 14
Най-добрата ми приятелка има 2 деца и таз като твоя.И двете са родени по естествен начин.Без никакъв проблем,за няма час след влизането в болницата.
И се учудвам,че толкова хора пишат,че лекарите си измислят причини за секцио,защото тя имаше такава причина и се зарадва,че ще е секцио(беше я страх безумно от естествено раждане).Накрая едва ли не се моли на лекарите да е с операция,но те категорично и отказваха до последно.
Е,беше за добро Simple Smile
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия