Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Второкласници 2017/2018 - тема 9

  • 63 101
  • 740


Полезни линкове:

Ваканции и неучебни дни за 2017/2018 г.
Крокотак
Аз детето
Дечица
Дребчо
Мъничета
Уча се
Математика за всеки
Библиотека със задачи от национални и международни математически състезания
Събиране, изваждане, умножение
Сравнение на числа и изрази, неравенства
Образователен софтуер
Сдружение на Българските Начални Учители - тестове, резултати
Общност "Начално образование"
Сендовската система
"Затъпяване - скритата цел на държавното образование", Джон Гатоу
Олимпиади
Какво може и какво не може да се продава в училищните лавки
Телефони на Инспектората по образование по региони

Имейлът, в който събираме материали е: bgmama2009@gmail.com

Стари теми:
Скрит текст:
Предучилищна група - 1, 2
Бъдещи първокласници - 1, 2, 3
Първи клас - 4 5 6 7
Втори клас - 8Виж целия пост
# 1
EliG благодаря за темата  bouquet

При моето дете другата седмица, ще правят контролно по математика и вече ще започнат таблицата за умножение.
Виж целия пост
# 2
 bouquet
Виж целия пост
# 3
Благодаря за новата тема. И на дъщеря ми и предстоят контролни по Математика и Английски език.
Виж целия пост
# 4
Вместо запис да продължа темата за онези състезания " аз и нещо си".

Моето мнение е, че нивото им е толкова ниско, че всъщност нищо реално не проверяват. Те са удобен начин да се съберат едни пари и някой да се потупа по гърдите, че децата му са получили високи точки. И удобен начин някой да отчете дейност. Нещо като тъпите матури в 4 клас. Единственото трудно състезание за мен от тази поредица е Любословие.

Контролните са отдавна забравени при нас. До средата на таблицата са. Учат умножение и деление заедно. Започнаха първите съчинения. Това за мен е един от крайъгълните камъни, които трябва да бъдат преодолени. Да започне да влага въображение и собствена мисъл.
Виж целия пост
# 5
За много години!

Аз съм доволна от тези състезания "Аз рисувам" и т.н., защото моят човек все пак се нави да ходи на тях. Някак между рисуването и околния свят почти естествено ще влязат математиката и българският. За мен лично е полезно самото явяване като трупане на житейски опит и уверяване, че не е много страшно. Въобще не ми пука за точки и класиране, но например бил изкарал 50 т. по "Аз, природата и светът" и беше щастлив. По рисуване пък не знаеше колко точки.
Положих усилия да следя темата с математическите състезания, но ужасно много ме натоварваше и просто се отказах. Нямаме никаква възможност да излизаме от работа, за да го записваме по състезания извън училище, така че каквото предложат - такова записвам. За съжаление животът ми не се върти само и единствено около детето, така че с това ще се наложи да се задоволи. Ако покаже желание за нещо повече, ще опитаме да му го осигурим, но към момента отчитам за успех явяването в училище и до там.
Виж целия пост
# 6
Всъщност не са и опит. Защото не се провеждат като истински състезания. Т.е. няма я непознатата обстановка. Няма ги външните и непознати квестори и т.н. И когато и ако дойде някога истинското и важното състезание изобщо не е ясно дали детето е психически подготвено за него или просто измамно сме си мислели, че тези псевдо състезания са го подготвяли.
И аз съвсем не визирам лудницата в математиката. Там също е основно печалбарство вече. И не говорим само за таксите от състезания, но и за войната на различните школи и учители, които подготвят състезатели.
Виж целия пост
# 7
Е все пак са втори клас... в трети ще премислим и за по-външни състезания.
Виж целия пост
# 8
При нас не се провеждат кой знае колко математически (и въобще по принцип) състезания. Коледното го пропусна (въптеки че доста се подготвяше) защото съвпадна с изпита и за колан в каратето. Трябваше да се избира и детето съвсем разбираемо избра изпита (въпреки че и за състезанието доста се беше амбицирала).
Сама избра да се яви на състезанията на СБНУ, ще ходи. Важното е да го прави с желание (моите амбиции гледам да не ги пробутвам). Аз само повтарям че всяко нещо си иска подготовка.
Ходи на математика в ОДК, чувства се много доволна и щастлива и едва я изкарвам от кабинета. Уж е пт 17:30 до 19, но все си теъгва към 20 часа.
Контролни не се е чувашо да са правили. Учителката и щеше да ми каже. Тъй като веднъж седмично се виждаме с нея извън училището, получавам информация за детето.
Като цяло съм доволна. Заради други проблеми, които имаме напоследък, в къщи съм позарязала заниманията и с помагалата. А и малкото време, което си е вкъщи като че ли предпочитам да я оставя да си играе сама и с брат си.

Виж целия пост
# 9
И аз мисля, че ако нивото в училище се определя от състезания от типа "Аз и нещо си", то това ниво хич не е високо.
За жалост в много от малките градове това са единствените състезания. И когато детето е изкарало максимума за един родител това е гордост.
За мен е събиране на пари. И мотивация на децата че се справят добре.
Виж целия пост
# 10
Честита ни тема и за много години!
Моето дете  с желание се включва в сътезнията на началните учители и смятам, че е полезно да има подобен род участия.
Да се оплача- вчера в класа го светнали с две песни, които като ги проверих - лошо ми стана- не ги знаех, но очаквах, че ще са пълен боклук- Защото снощи правих кекс и Деспасито. А синът ми се радва, че ето- децата му показват нови неща.
Започнахме умножението.
Виж целия пост
# 11

Да се оплача- вчера в класа го светнали с две песни, които като ги проверих - лошо ми стана- не ги знаех, но очаквах, че ще са пълен боклук- Защото снощи правих кекс и Деспасито.
Разбирам те. Тези двете минаха от мода при нас , но в петък се е запознал с Шушана Astonished
Те дори не носят телефони или таблети. Питам го от къде я е чул и той отговаря този и този си я пеят.
Виж целия пост
# 12
Шушана, кекс, герой, черешка ...  ooooh! Че и вкъщи си ги е записал и ги пуска постоянно. Деспасито остаря  Mr. Green
Уморих се да измислям домашни. Никакъв шанс детето да си ги пише само, трябва аз да му ги напиша и той да решава. Нашите домашни са от сорта - две страници умножение с 2, три страници събиране до 100 с преминаване, докато се светна какво се иска с това преминаване, две страници диктовка по избор, намиране на неизвестно, текстови задачи и т.н. в тоя дух. Много обичам да измислям текстови задачи  Mr. Green
Виж целия пост
# 13
Благодаря за темата!
Не съм проверявала още резултатите в СБНУ,но и да е не с максимален брой точки ,щерката пак е щстлива и доволна от самото участие там.
Виж целия пост
# 14
Аз пък почти спрях да следя домашните. Питам дали са написани само. Ако се появи проблем - тогава пак ще гледам. Искам да свикне, че са си само нейно задължение.

Състезания съвсем не ни предлагат в училище.
Виж целия пост
Коледа 2018

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия