Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Постоянни болки в ръцете и краката. Задънена улице за докторите

  • 1 050
  • 13
Здравейте,
На 29 години съм от Април 2017 година от нищото за 1 ден започнаха стрелкащи силни болки в прасеца, които се задържаха по няколко секунди и след това веднага започнаха да се местят по различни точки в краката и ръцете. Болката не се задържаше повече от 4-5 секунди и веднага след това сменяше мястото си. Правила съм си всякакъв вид изследвания от Пълна кръвна картина до ЯМР на главен мозък, АNA тест, всички подробни изследвания за автоимунни заболявания, щитовидна жлеза, ехо на вътрешни органи, бъбреци, ензими, магнезии, абсолютно всичко. Минала съм през много доктори специалисти и не чак толкова, ходила съм до Истанбул 3 пъти при най-добрите лекари, всички големи невролози в цяла България и ДИАГНОЗА НЯМАМ ! Всичко е наред в изследванията, но болките продължават.
ПЕРИОД НА БОЛКИ:
Април 2017 - Септември 2017 като през септември болките бавно отшумяха и изчезнаха, като останаха много леки в пръстите на ръцете и възглавничките.
Октормви 2017 - Декември 2017 - почти нулева болки.
От Декември до сега болките са нетърпими, МОЛЯ ако някой е имал същия проблем и се е излекувал или има диагноза нека пише...
Приемам и съвети, но както казах съм минала всички изследвания и доктори.

Поздрави
Виж целия пост
# 1
Вит Д и Б12 изследвали ли сте ?
Виж целия пост
# 2
Каква стойност е TSH?
Виж целия пост
# 3
Шипове? Ренгенова снимка на врата правена ли ти е? Може и липса на магнезий да е. Мускулна или ставна е болката? Как минава денят ти , може нищо да ти няма  а да се дължи на прекомерно натоварване или обратното- заседяване.
Виж целия пост
# 4
Вит Д и Б12 изследвали ли сте ?
Да правени са всичко е ОК

В норми са

Шипове? Ренгенова снимка на врата правена ли ти е? Може и липса на магнезий да е. Мускулна или ставна е болката? Как минава денят ти , може нищо да ти няма  а да се дължи на прекомерно натоварване или обратното- заседяване.
Шипове нямам, ренгенова снимка е правена всичко е ок. Магнезии също е в норма. Не мога да преценя дали е мускулна или ставна, но имам чувството, че са нервни окончания, като и тях съм изследвала и там всичко е ок.
Нямам прекомерно натоварване нито заседял начин на живот...
Виж целия пост
# 5
Ревматолог посетихте ли евентуално да прегледа за фибромиалгия ?
Виж целия пост
# 6
Питам каква точно е стойността. От определена стойност нагоре, въпреки че е в норма, сигнализира за проблем.
Виж целия пост
# 7
Питам каква точно е стойността. От определена стойност нагоре, въпреки че е в норма, сигнализира за проблем.
Както и за вит Д и б12, ако са в норма, но към долна граница, е хубаво да се запълнят дефицитите.
Виж целия пост
# 8
Ревматолог посетихте ли евентуално да прегледа за фибромиалгия ?
Да, посетих отхвърлиха диагноза фибромиалгия поради липса на умора и болки във врата както и липса на депресия.

Питам каква точно е стойността. От определена стойност нагоре, въпреки че е в норма, сигнализира за проблем.

Щитовидна жлеза - TSH = 1.70 от референтни стойности 0.27 - 4.20
FT3 III  = 3.78 от референтни стойности 3,95 - 6,8
FT4 - 14.68 от референтни стойности 10 - 25

Витамин Б12 = 375 от реф. стойности 197 - 866
Витамин D3 = 29 от реф. стойности 30 - 80
Виж целия пост
# 9
FT3 е нисък. Публикувай ги в темата за Хашимото, там има момичета, които са много навътре в нещата и ще кажат дали всичко е ок.
Виж целия пост
# 10
И вит Д и б12, за да няма проблеми би трябвало да са към горна граница. Може да пишете в темите за двата витамина.
Виж целия пост
# 11
http://m.bg-mamma.com/?topic=975763

http://m.bg-mamma.com/?topic=1008784

Това са двете теми. Успех!
Виж целия пост
# 12
Ревматолог посетихте ли евентуално да прегледа за фибромиалгия ?
Да, посетих отхвърлиха диагноза фибромиалгия поради липса на умора и болки във врата както и липса на депресия.

Питам каква точно е стойността. От определена стойност нагоре, въпреки че е в норма, сигнализира за проблем.

Щитовидна жлеза - TSH = 1.70 от референтни стойности 0.27 - 4.20
FT3 III  = 3.78 от референтни стойности 3,95 - 6,8

Витамин Д наистина е нисък, а имаш ли проблеми с цикъла? Може да е остеопения или нещо подобно. Но аз не смятам , че тук във форума ще има по - компетентни от лекарите. Намери си добър ендокринолог.
FT4 - 14.68 от референтни стойности 10 - 25

Витамин Б12 = 375 от реф. стойности 197 - 866
Витамин D3 = 29 от реф. стойности 30 - 80
Виж целия пост
# 13
Колко е темперературата ти?
Мери я сутрин и вечер. Има ли повишение вечер?

Някой предложи ли ти 5Д скенет? Майка ми е с подобни болки + висок Ц реактивен протеин + повишена утайка. Излезе възпаление на всички мускули.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия