Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Не знам какво да правя с психично болната си майка...

  • 14 332
  • 101
# 15
Е, момичето писа, че майка й може всичко да върши по принцип. Ако си взима лекарствата и е с акъла си. Явно, докато тя е била в Англия, ги е взимала.
Виж целия пост
# 16
всъщност си противоречи, тъй като казва, че майка й била като след прибирането й от Англия- не я познавала, била дезориентирана...
Виж целия пост
# 17
Не знам дали авторката осъзнава съветите за заключването на вратата... Дано го направи.
Виж целия пост
# 18
Заключването на врата не решава нищо.
Момичето се пържи на този огън самО от 15 годишно, след като баща му се самоубива.
Докога ще му издържи психиката?

Ако някоя от вас има да предложи решение, с което то да се махне от майката, да го напише.
Не е редно да откачи и то.

Ученичка е, какви сестри да наема, какви 5 лева?
Виж целия пост
# 19
Да отиде да живее при приятеля си, доколкото разбрах не е ученичка. Първо трябва да подпре/заключи вратата, за да започне въобще отнякъде.  Сестри - НЕ, аз говоря за социален патронаж, като преди това се махне. Мисля, че патронажът вземаше 80 % от пенсията, независимо от размера, но може и да бъркам, като носят храна и минават 5 дни в седмицата да видят човека.
Жената няма да умре без лекарствата си, болестта й не е смъртосна, така че авторката трябва да се погрижи първо за себе си.
Виж целия пост
# 20
Това със заключването на вратата е, защото майка ти може да те убие. Параноидната шизофрения е най-тежкият случай на шизофрения. Майка ми бие инжекции всеки ден на млад мъж с това заболяване, който преди десетина години е убил брат си с брадва. Не знам как да помогнем на момичето освен финансово, което не знам как реално би помогнало. Ако някой има идеи, в които бихме могли да се включим, ме бройте.
Денито, оставам координати на лично. Ако имаш нужда от нещо, с което мога да помогна, съм насреща.
Виж целия пост
# 21
Разбирам те и искрено ти съчувствам! Моята майка също има психични проблеми.Всяка година става все по-зле.
Приемането на лекарствата трябва да стане твоя отговорност.Давай ѝ ги сутрин лично!И при нас имаше този проблем,но започнах да контролирам приемането им.
Помисли как можеш да ограничиш достъпа до нещата ти!
Ако имаш нужда просто да си поговориш с някого,можеш да ми пишеш!
Виж целия пост
# 22
Значи.. Издържаме се на 2 пенсии (моята от баща ми и нейната). 12 клас съм,  с моя приятел сме на една възраст и няма възможност да се пренеса в тях. Докато бях в Англия майка остана сама вкъщи, "справяше" се сама с лекарства и домакинство, но оставането й сама нощем и като цяло оставането сама не й се е отразило добре. Беше почнала да си втълпява, че няма да се прибера, че ще остана в Англия, че нещо ще ми се случи. Честно да ви кажа и аз не съм напълно сигурна защо се влоши толкова, но предполагам е най-вече оставането й сама. До сега не беше оставала за толкова дълго време без някой с нея. Затварянето на вратата ми на стаята с райбер или каквото и да е няма как да стаме, тъй като напрактика нямам врата. "Вратата" ми е плъзгаща и е счупена, също и печката за отопление е в моята стая и майка постоянно влиза да си изхвърля цигарите там. И искам да намеря компромисно решение за нея, да има как да не остане напълно сама денонощно, а аз да не живея с нея, защото ако ми беше просто да се отърва от нея щях просто да си тръгна и да я остава на произвола на съдбата, а не съм такъв човек, искам вариант такъв, че и за нея да е добре. Колкото до лекарствата, тя приема последните възможни за нея, сменила е много медикамента, че няма какви вече и ако е зле много, дори те не я укрепят. Цигари пуши само тя, купува си по 1лв кутията от съседка и когато имахме заделени пари е харчила по 100лв+ на месец, което аз не мога да спра, защото ме тормозеше докато не й дам пари да си купи, тъй като бяха в моя сметка и сега останаха много малко, които крия от нея и казвам, че нямам и тя както не е осъзната въобще не помни колко бяха останали и дали нямам наистина.
Опитах се да отговоря на повечето неща, които сте писали хора, дано не съм изпуснала нещо.
Виж целия пост
# 23
Вуйчо ми бяха до болницата вчера, да питат защо са я пуснали като не е била добре. Сестрите казаха, че тогава се държала добре, но заплашвала, че ще избяга, ако не я пуснат ?? Не знам как това им е вдъхнало усещане, че е добре. Казали са, че трябва да се говори с психиатърката и социалните и майка, ако е съгласна да иде в дом. Също така, при първата поява на агресия да потърся 112 и като обясня положението й че е агресивна ще я вземат с полиция и линейка, но ако решат от болницата, че не била агресивна, щели да я върнат. Това са обяснили.
Виж целия пост
# 24
Какво мислиш да правиш,след като завършиш?
Виж целия пост
# 25
Не мога постоянно да я наглеждам дали ги пие, все пак ходя на училище, но когато съм в нас я подсещам. Колкото до заключването, няма как. Къщата ни е така, че само банята, входната врата и килера се затварят, а кухнята, моята и нейната стая са постоянно отворени. Аз поради тази причина не мога да спя като си говори сама. Единственият начин е да спя със слушалки и музика.
Мило дете,дано всичко в живота ти се нареди както мечтаеш!Това ,което преживяваш е ужасно,но и майка ти не е виновна,ти също!Дано намериш изход и решение !
Виж целия пост
# 26
Много, много тъжна и тежка история, denito1010.
Явно майка ти е манипулативна и обсебваща. Губи се границата между болестта и личността ѝ.
Когато е в болница, демонстрира добро поведение и иска да е вкъщи. Когато е вкъщи те обсебва и "наказва" с грижата за нея.
Според мен това е изгубена кауза. Психично болните (тежките случаи) те вкарват в една безнадеждна матрица.
И, за да оцелееш, без да изпаднеш в нейната ситуация, трябва да намериш начин да я настаниш в заведение или ти да се отделиш. Както разбрахме, ти си ученичка и не можеш да се отделиш. В такъв случай говори и настъпи сериозно вуйчо си да я настаните в дом. Той се прави на ударен щото не му е вкъщи, но ти не си длъжна да жертваш живота си заради нея, без значение, че ти е майка. Най-добрата услуга, която можеш да ѝ направиш, е да спасиш себе си, макар и да изглежда на пръв поглед нехуманно.
Виж целия пост
# 27
Какво мислиш да правиш,след като завършиш?

Уча компютърни технологии в момента, смятам да запиша задочно и да работя и уча едновременно.
Виж целия пост
# 28
Това е омагьосан кръг в нашата мила родина, за съжаление. Изначално е сбъркан законът психично болен да пожелае да го вкарат в психиатрично заведение и да го пускат по небивали причини, ако евентуално все пак се стигне до там. Институциите си прехвърлят топката и така докато не стане инцидент, който често рано или късно става. Имам някои наблюдения лоши наблюдения и все пак вярвам, че има и печеливш ход. И все пак докато тя не се съгласи никъде не биха могли да я вземат дългосрочно. Ако има някой специалист по право от форума, който да даде компетентно мнение за най-правилен ход, моля да се включи. Иска ми се да се намери вратичка, защото ще си провалиш живота иначе, Денито.
Виж целия пост
# 29
Хубаво е,че искаш да се развиваш.
За нищо на света не трябва да оставяш в тази къща,в противен случай си обречена!Не позволявай на никого да ти вменява,че си отговорна за състоянието ѝ!
Няма ли как да я убедиш да се съгласи за дома?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия