ИТАЛИАНСКА кухня

  • 103 478
  • 992
# 990
Бихте ли кзали за какво може да се използва брашно за паста (освен за паста)?
 Semola Rimacinata di Grano Duro
Нели ти е казала, за хляб. Става разкошен хляб със семола.
Ето една рецепта от мен за хляб със 100% семола.

и хляб със семола и пълнозърнесто брашно

Колибри, брашното за паста е пшеничен грис, едър е да. Но само от него става по-груба паста в домашни условия, затова е хубаво да се смеси с брашно тип 00 или тип 500, от българските. Или може да ползваш двойносмляната семола, за която пита Иван.
Виж целия пост
# 991
Благодаря, Мики! Ще търся двойно смляна семола. Тук брашното не е 500, а 405 и ми се стори неподходящо, от български магазин бях купила това за баница (репетиция за козунаците). Следващия път ще пробваме със семола Simple Smile
Виж целия пост
# 992
Само семола римачината ползвам по принцип ако реша да справя паста вкъщи. Добре става, изглежда по- груба, но в крайна сметка като се сготви няма разлика с купената прясна паста.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия