Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Проблеми с ученето в начален етап

  • 15 505
  • 93
# 90
Вита, благодаря за съветите. Били сме при трима логопеди, двама от които казват,  че има проблеми,  които не са сериозни, но препоръчват работа със специалист. В училището така наизуст без да погледнат за кое дете става въпрос ми казаха, че е за ресурсен. Притесняват ме освен изпускането на звукове, бавно,  трудно писане, четене и също така се оплаква, че не може да чете  на английски. Много трудно се научи да чете срички също. Ще ходим пак при едната логопедка да прецени как напредва. Мен ме притеснява,  че с целия труд това лято (правим диктовки почти всеки Ден),почти не виждам напредък. Единствено пише малко по-красиво,  но пак трудно се чете. Не му е приятно да чете,  Най-интересната му книга я чете два месеца с подканване. Мисля,  че наистина му е трудно да чете. Математиката му е приятна.
Ако детенцето чете по-трудно на български и/или има говорни нарушения, според мен не е подходящо да се започва с чужд език.
Виж целия пост
# 91
Здравейте. Съветвам Ви да направите консултация с логопед-специалист по дислексия. Потърсете координати на Асоциация Дислексия. Или такъв специалист във Вашия град.
За София може да направите консултация в детска психиатрия Св Никола на Александровската болница, но се чака доста за час.
За Русе:
http://www.dyslexia-bg.org/
За Варна:
http://dyslexia-center.eu/content/view/14/16/lang,bg/
Ако дислексията се потвърди, имайте предвид, че не се препоръчва детето да учи западен език до четвърти клас. В такъв случай имате два варианта - да преместите детето в клас с първи чужд руски или да се договорите с учителката по английски детето да не учи езика в начален курс.
Виж целия пост
# 92
Благодаря ви много за информацията и съветите. Друго, което ме тревожи е, че съпругът ми смята, че е излишна работата със специалисти, не вижда повод за притеснение, а това че класната ни учителка ни насочи, оправдава с други извинения. С две думи нямам неговата подкрепа.
Виж целия пост
# 93
Моето дете посещаваше училищният логопед 4 години. При това в началото го бях записала и на частно. Но учителката и логопеда ми обясниха, че така е по-зле и останахме само на училищния, по препоръка на класната. Също нямаше изявен проблем като дислексия, но имаше затруднения със звукове и т.н. Много съм доволна, но двете дами работеха в екип и бяха отлични професионалисти. И нашият баща имаше някакви негови си разбирания, но това не ме е притеснявало. При нас това проработи добре, може би все пак да опиташ и ти?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия