Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 220
  • 685
# 270
То пък топленето е много сложно. Grinning Grinning
Виж целия пост
# 271
Здравейте! От близо седмица и аз се сдобих с кефирена гъба. За сега всичко е наред с нея, единственото което не ми стана ясно е може ли буркана в който се заквасва да се затваря с метална капачка? И другото което не разбрах е в какво трябва да се съхранява докато стои в хладилника, едни казват в мляко, други пък във вода... кое е по правилното и колко горе-долу трябва да е количеството на течността в която отлежава?
Виж целия пост
# 272
Deni23, гъбата се държи във вода когато отпочива за 10-на дни. В мляко - когато е за по-дълъг период в хладилника.
Виж целия пост
# 273
Може да я затваряш с мет.капачка, но трябва да има боя върху метала, обикновено са такива. Моята я държа в хладилника само във вода.
Виж целия пост
# 274
Една интересна рецепта за след празниците:

http://bukvarche.com/2018/12/28/%D0%B4%D0%B8%D0%B5%D1%82%D0%B0-% … 0%B5%D0%BC%D0%B5/
Виж целия пост
# 275
Имам много кефирена гъба за подаряване! Много ми расте, половин компотен буркан отделих, това, което ми е в повече!
Изпращам и по Еконт, само да си я вземете навреме (и за ваша сметка).
Виж целия пост
# 276
здравейте прекрасни, някоя има ли гъбка за даване , продаване във Варна
Виж целия пост
# 277
Имам гъба за подаряване. Ако някой търси, да ми пише  bouquet
Виж целия пост
# 278
Здравейте имам в повече гъба ако иска някой
Виж целия пост
# 279
Здравейте. От 2 дни имам гъбката. Днес за първи път пих от собственото си производство. Преди това си взимах купешко и в тази връзка искам да попитам как да разбера дали се е получило правилно? Защото моето айрянче малко накиселяваше и беше една идея по-течно от купешкото. Понеже все пак го изпих.. предполагам, че няма какво да ми стане, нали? 😂 И още нещо слагам кефира в топло мляко.. а сега тук чета, че се слага в студено? 😱
Виж целия пост
# 280
Наблюдавай го когато се разслои - тогава кефира е готов Simple Smile Да домашния е по-рядък от купешкия но последния се съмнявам че го сгъстяват ако искаш по-гъст кефир при заквасване го покрии само с кърпа Simple Smile
Виж целия пост
# 281
Здравейте. От 2 дни имам гъбката. Днес за първи път пих от собственото си производство. Преди това си взимах купешко и в тази връзка искам да попитам как да разбера дали се е получило правилно? Защото моето айрянче малко накиселяваше и беше една идея по-течно от купешкото. Понеже все пак го изпих.. предполагам, че няма какво да ми стане, нали? 😂 И още нещо слагам кефира в топло мляко.. а сега тук чета, че се слага в студено? 😱
Винаги се слага в студено мляко, и когато е готов, написали са ти преди мен кога, вадиш гъбата и го оставяш в хладилника за 1 ден,после консумираш.
Виж целия пост
# 282
Благодаря! С ваша помощ няма как да не се получи. ☺☺☺☺
Виж целия пост
# 283
Вчера пробвах кефир за първи път - закупен от Берьозка.
Бях слушал и чел за кефира отдавна, но като нещо екзотично и полезно очаквах да е и гадно Simple Smile и затова все отлагах първите тестове.
Ами, нищо подобно. Много си е приятна напитката. Даже ако не знаех щях да го сбъркам на вид с гъст айран, а на вкус с мътеница, която купувам от фермери. Нямам представа дали магазинският кефир има и 50% от полезните качества на домашно приготвения, в този смисъл, все още съм пред дилема дали да продължа да оставям през 2-3 дни по 3.50 лв. в магазина или да си го приготвя сам. Все пак, ще съм благодарен, ако някой може да ми услужи с гъба. Аз съм от Стара Загора, но ако няма съграждани, може и по Еконт да я получа.
С риск да сканадализирам феновете на ултра-хелти-лайвстайла, ще споделя, че се получава чудесна комбинация между кефир и домашна мастика (втората съставка в умерени количества. Не нося отговорност за последствията при нарушаване на пропорциите). Предполагам с узо ефектът ще е подобен.
Виж целия пост
# 284
Ако не си намерите на лично, мога да Ви пратя по Еконт.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия