Вегетарианска тема 10 - какво ще готвим днес

  • 71 339
  • 884
# 420
Днес -мързеливи неща:

Златни млади картофи



Таратор -смути



Бързи кайсиеви "тарталети"


Виж целия пост
# 421
Днес готвих зеле с домати, че имаше две изостанали половинки зелки.
Вчера реших да ощастливя мъжете с пържени картофи (за мача), детето си изяде първо доматите с моцарела и песто, взе едно картофче, погледна го и рече "А, май не искам такова." Rolling Eyes Къде сбърках... newsm78 Joy
И на мен ми се яде сладкиш... Ей тази рецепта гледах днес, но нямам боровинки.
Виж целия пост
# 422
Ето, че открих темичката да следя за идеи.
Днес кюфтенца от тиквички, хумус, салата червено цвекло с моркови(не и е много сезон вече ,но много я обичам)сутринта беше бананови палачинки, след малко ще направя сурови бонбони-фурми, бадеми, тиквено семе ,какао ,кокосово масло .
Виж целия пост
# 423
BiankaD,разкошни снимки Heart Картофките ще ги пробвам.

Днес е голямото готвене за утре и събота.
Домати с ориз, заленчукови шишчета, шишчета с халуми + тиквички и гъби с масло.
За утре на обяд сандвичи с хумус и табуле.
Само десерта не съм го измислила. Ако мога ще мина само с плодове,но не мисля,че ще ми се размине.
Виж целия пост
# 424
Скорошните ми творения:
пикантно зеле с картофи по индийски,
киноа със зеленчуци и много магданоз,
крем супа от тиквички и моркови,
паста с доматен сос и кюфтенца от елда,
зелен фасул с картофи,
тиквички и домати в сос от кашу,
сурова боровинкова торта,
чия с бананани, кисело мляко и боровинки.
Скоро видях рецепта за веган целувки с аквафаба. Ще  пробвам и ако имам сили и време ще споделя резултата.Simple Smile

Виж целия пост
# 425
Ивчето, как правиш зелето с картофи по индийски? Благодаря Simple Smile
Виж целия пост
# 426
Записвам се при вас и се връщам да ви чета, че поради здравословен проблем, ще изключваме временно месото.
Виж целия пост
# 427
добре дошла  Grinning

тутманик със сирене
спаначено руло с пълнеж от свежо сирене
топчета от сирене, оваляни в червен пипер
това е за ДГ, днес е последен ден  Mr. Green

вчера правих грах яхния, грахът е собствено производство. не знаех, че и по него има червеи  Whistling
Виж целия пост
# 428
Спаначното руло как го правиш?
Ънкноун лейди, добре дошла.
Виж целия пост
# 429
Връщам се от България заредена с домати от градината на братовчедка ми,току що откъснати. Българско сирене. Ядох малини и боровинки. Невероятно кисело мляко без нишесте. Блаженство!
Заварвам 40° тук и апетитът ми се стопи:joy:  А и желанието ми за готвене също се изпари светкавично.
Ще си запиша рецепти,но ще чакат по мразовито време. Засега минавам на суровоядснво.
Виж целия пост
# 430
Unknown_lady, добре дошла!
Tuon- благодаря! Идея за десерт- ако си падате- клафути, с топка сладолед или галет, отново със сладолед. Много ги обичаме ние, особено второто.
asyalein страхотна почерпка си приготвила и много вкусна!  И аз не знаех, че някой(освен мен Simple Smile ) яде латинките, но ги намерих само по стъбла-всичко изгризкано...
Iv4eto_M , аз съм приготвяла веган целувки, получиха ми се страхотно. Тук съм описала опита си, ако ти е интересно.
Закуската ми беше плодова салата

За обяд приготвих яхния от млади картофки, тиквички, бамя и копър. Хапнахме със слънчеви краставички, които вече са готови.
Салата от домат-беше огромен и много босилек
Междувременно хрупах тученица.
За утре ще сложа на грила халуми с люти чушки и нещо с босилек, направо съм пристрастена към аромата му.
Събрах и малко гъби, та и с тях нещо- може би супа или с киноа.

Виж целия пост
# 431
Много хубава темичка.Flowers Bouquet
Понеже съм решила да приготвя вегетариански пълнени тиквички за служебното лятно парти с колегите, може ли някой да сподели вкусна рецепта, която е пробвана и лесна.
В интернет намерих предложения, но без съвети не се решавам да пробвам.
Виж целия пост
# 432
Спаначното руло как го правиш?


правя тесто от пасиран спанак, яйца, мляко и брашно, да е като палачинково.
в голямата тава на фурната изпичам една голяма палачинка.
мажа със свежо сирене, объркано с крем фреш.
по ориг. рецепта се слага в единия край сьомга, като се завие остава по средата и става хубав цветови контраст.
може да се сложи червено цвекло на ивици за подобен ефект.
завива се на стегнато рило и се увива като бонбон в свежо фолио. отлежда поне 6-12ч. в хладилник, после се реже на охлювчета.

аз го правих с брашно от елда и без нещо по средата, беше зелено и бяло.

Катерица, не помага да ти помогна, не обичам пълнени тиквички.
мисля, че има два варианта: с яйце и сирене или с ориз. Peace
Виж целия пост
# 433
Благодаря Ася.
Пълнени тиквички стм яла с ориз, но не съм ги готвила. Същото е като пълнена чушка, само дето тиквичката се дълбае. Яла съм го в Гърция, където пълнят в една тава 2 тиквички, 2 домата, 2 чушки, 2 патладжана. Най-ми харесват пълнените домати. И защото рецептата е гръцка, то ригана като подправка е задължителен. Мисля че вътрешноста на патладжана, тиквичката и домата ги режат на ситно и запържват с ориза за плънката. Пазят се капачетата и се захлупват при печене.
Виж целия пост
# 434
Аз съм пълнила или издълбани като лодчици,т.е. на дължина,или като пънчета, нарязани по ширина,коетое по-удобно за сервиране, с ориз,чесън и парченца домат. Отгоре затапвам с малко брашно,за да станат по-компактни.
Днес тиквичка tenerume в тиган пожелание на мм.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

X Реклама

Общи условия