Бързо и здравословно хранене

  • 16 840
  • 83
# 45
Надявам се да ти харесат. Сега се сетих на какво най-много наподобяват като вкус и консистенция- на брауни, но с кокосово-бананов аромат. Не ги печи дълго, да не се пресушат. Като стегне отгоре, готово е.
Виж целия пост
# 46
Добре, предвидила съм в някой от следващите дни да изпробвам рецептата, така че ще пиша с резултати!
Виж целия пост
# 47
добре звучат тези кексчета.
не може ли да се пече като брауни?
нямам капсули...

сега лятото здравословно бързо ядене: зеленчуци на кубчета в тигана, като се задушат слагам 2-3 разбити яйца с малко вода и подправки, слагам капака и оставам на слаб огън. настъргвам кашкавал или друго твърдо жълто сирене, посипвам и пак оставям под капак да се разтопи.

Виж целия пост
# 48
Може да се пече като брауни, да. Аз го слагам в капсули за кексчета, че така ми е по-лесно да ги нося на работа.
Виж целия пост
# 49
изпеках го като брауни.
ще се изяде, но не е моят сладкиш...
моето кокосово брашно не е напълно фино, малко като фин грис е. това ме дразни малко.

браунито с червен боб ми харесва повече  Peace
Виж целия пост
# 50
Все забравям да пробвам с червения боб. Като купя и отива за нещо солено. Пускам една идея, за която дължа огромна благодарност на един уникален блогър, който пише и тук в кулинарния- Батето. Купувате избрано от вас парче месо- филе, контрафиле, врат, роле бекон. Намазвате го с подправки, каквито харесвате. Завивате го във фолио или хартия за печене. Забравяте го във фурната на 80 градуса (в никакъв случай повече!) за 7 часа (10 за бекона). Вадите, изпращате за една нощ във хладилника. После с благоговение изяждате нещо, което има консистенцията на купешка шунка или бекон, но е от месо. Не е бърза рецепта, но е уникално проста и лесна.
Виж целия пост
# 51
колко е дебело това филе? аз тък съм виждала с дебелина на детска ръчичка и ми се струва, че ще стане супер сухо...
Виж целия пост
# 52
Да, ако е с дебелина на детска ръчичка, времето е наполовина. Иначе, аз ползвам контрафиле, което е двойно по-дебело. Но на 80 градуса няма голяма опасност да се пресуши нещо. Точно в ниските градуси е тайната на получената консистенция като на купешка шунка.
Виж целия пост
# 53
А после това пренощуване в хладилника както си е било увито във фурната ли се случва или се разопакова първо? Много ми стана интересно, сигурно ще пробвам някоя мръвка така. Не съм фен на колбасите и през повечето време не ми липсват, но пък звучи много вкусно.
Виж целия пост
# 54
Задължително опаковано, при това стегнато, за да запази хубава форма. Не че не е вкусно и безформено. "Дзверски вкусно" е блогът, от който съм откраднала рецептата. Там има още десетки мераклийски идеи.
Виж целия пост
# 55
Благодаря, значи вероятно с хартия за печене ще пробвам, нещо не ми допада идеята да държа храна увита в алуминий за дълго време. Блогът ми е познат, наистина има много добри идеи в него, точно тази не бях мяркала.
Виж целия пост
# 56
Точно с хартия за печене го правя. Увивам стегнато като бонбон.
Виж целия пост
# 57
Още една рецепта с тиквички от мен. Абсолютна импровизация, вчера я направих за първи път и се получи, даже децата /обикновено най-големите ми критици/ си сипаха допълнително.
Продукти: 3 средно големи тиквички, 3 пакета крема сирене от  гр., връзка копър, сол, галета, нарязана шунка.
Приготвяне: Измиваме и нарязваме на лентички тиквичките. Нарязваме копъра на ситно и го смесваме с крема сиренето. Бих добавила и лимонов сок, но нямах. Сол на вкус. Намазваме тиквичката със сместа, слагаме парче шунка и навиваме на руло. С клечка за зъби го забождаме, овалваме в галета и слагаме в тава, намазнена  предварително /аз ползвам зехтин, става по-вкусно/. В галетата предварително бях сложила и няколко щипки червен пипер.
Пече се на 180 градуса, докато омекнат ролцата - около 30 мин.
Виж целия пост
# 58

Плато от мариновани и гриловани зеленчуци - патладжан, тиквичка, морков, червена чушка. Гостите останаха доволни. Yum . Обмислям същата комбинация да я направя и в буркани, за да имам домашни зеленчуци и зимата. Някой пробвал ли е?
Виж целия пост
# 59
има една рецепта на Пепчо, след като се изпържат патладжаните се топват в топла марината, нареждат се плътно в буркани и после се стерилизират. според мен ще стане и с гриловани зеленчуци. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия